Jump to content

Душата на хората наистина е жива с нашият свят 40 дни


Препоръчан пост

Нали знаете,че до 40 дни душата му броди из къщата,при близките,за да гия види запоследно и ад се сбогува с тях.

Та той в болницата цяла седмица не беше ял,влошаваше се,но беше на възраст и е нормално.Беше паднал веднъж и нещо му стана на мозъка,появи се нещо.Така и не се разбра какво е,но явно е било бяло петно,защото близките ми не ги разпозна,само мен познаваше .Може би защото съм му внук и съм най-ценното нещо за него.

Та значи ядем ние живто нали това на погребението и изведнъж нещо ми стана с ръката и тя се обърна и разсипах житото.Значи наистина е бил гладен,просто в болницата му имаще и нео на устата,не можеше да гвоори.На мен се опита нещо да каже,но ен успя,нещо ставаше.Можеше само и единствено да ми се усмихне.По-късно пък и колата по същият начин с раката ми стана така.

Необяснимо е.Баба ми пък каза че както е стояла изведнъж вратата на кухята се отворила,ейтака.Широко се е отворила.А той винаги я отваряше докрай.Явно е искал да я види ли незнам...Съшо така като почина ляото му око беше леко отворено,а той беше останал със някаква малка усмивка,от лявата страна на устата също беше леко разтворена.А В блонижцата аз стоях от лявата страна!!!И до ден днешен си мися,че има нещо да ми каже,но не е можел.Нещо гое спирало.Но как,защо...

За мен е важно да разбера:

1.Защо позна само мен в болницата?Баща ми не го позна,а той муи е син.Защо внуак позна...

2.Смяташе че няма диабет!Това беше малко преди да почине се почуства така,сякаш изобщо не е болен от нищо.Но как,защо?Не си спомняше да вземал лекарства,каза че бил напълно здрав!!!!!!При положение,че т години взема лекарствата...

3.Какво е имал да ми каже?Защо искаше да го каже само на мен и какво го е спирало?

4.Какво се е случило с мозъкът му,защо лекарите не видяха какво има,само казаха че е от падането.Но нямаше амнезия,познаваше къщата,леглото и мен.Само това.

 

Защо позна само мен за бога!Какво искаше да ми каже си остана в тайна завинаги.Някой ден ще разбера това,но тзои ден дали ще дойде?Защо ми се усмихна,на внука си,а не сина си-не.

 

Какво се е слчуило с усатта му?

 

Всъшност незнамно устата наистиан и имаше нещо-не можеше а яде,да говори и усмихванията не бяха широки,а по-скоро леки.Незнам,какво му е имало тохгава,КАКВО ПОДЯВОЛИТЕ СПИРАЩЕ ТОЙ АД МИ КАЖЕ ТОВА КОЕТО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ ПРЕДИКРАЯ НА ЖИВОТА СИ.

 

:no: :hmm: :blink: :blink: :blink: :'( :'( :'( :crosseyes1:

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 37
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Мъката ти е наистина голяма, но за да стигнеш до отговорите на тези въпроси трябва да почнеш от начало ,а не от края на нещата!!!

Когато разбереш отговорите на много други въпроси тогава отговорите на тези въпроси ще си дойдат сами - все пак човек когато почва училище първо отива в първи клас ,после във втори т.н до като завърши училище, а ти искаш отговорите на въпроси които са в 10-11 клас например!!!

Ако наистина искаш да разбереш много неща не само по тези въпроси първото нещо което можеш да направиш (а и то е най лесното - макар ,че има доста хора които не искат нито да чуят,нито да видят (може би защото със сигурност няма да се харесат и най вече няма да одобрят делата си)) е да почнеш да четеш Библията т.е.Книгата на живота!!! Но за да разбереш и написаното в нея трябва да знаеш ,че е тройно кодирана книга и до като не ти бъде разкрита и на трите нива няма да разбереш нищо!!! Благодаря на живия Бог който разкрива написаното за да станат ясни много неща свързани с живота на човека!!! Така ,че почни да четеш и като имаш въпроси питай - а аз ще помоля и други които имат отговор на някой въпроси които ще зададеш да се включат и те в темата понеже наистина темата засяга всички и най вече Вечния живот който човек изгуби при грехопадението си, но подробности после ,нека всичко става стъпка по стъпка (поред както е в училище - от първи през втори клас и т.н.)

Ще стигнеш до отговорите на тези и много други въпроси ако имаш желание за това -

Бог не е насилник, че да ни налага правдата и истината си,и е оставил избора на нас дали искаме да познаем истината или не!!!

Поздрави!!! :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Да но според мен е имало нещо,може би е познал само мен защото е искал да ми каже нещо и силно искам да разбера какво е то.

Колкото до Библията-незнам,просто мисля,че не съм готов още за нея.

 

А И какво начало да почвам,като той зведнъж така се обърна,опита се да каже нещо не успя и само се усмихна.Искаше да ми подскаже какво е искал да ми каже,но не разбрах какво е то по-точно...

 

Неговото жеаление още като бях по-малък беше да ми купи къща,Мерцедес(любимата му марка коли)...и двамата знаехме,че това са мечти де,с българските пенсии и заплати една тоалетна хартия не можеш да си вземеш.

 

Но какво се е опитвал да ми каже.Чрез усмивката се опита да ми покаже че има бещо,някаква тайна но каква е тя....................................

Link to comment
Сподели другаде

Казах ти и не вярваш - отговора е написан ,но за да стигнеш до него трябва малко да се понапънеш и поне да прочетеш написаното!!!

Знам ,че не си готов да започнеш да четеш (вече го казах - няма да си харесаш делата и постъпките дори и начина на говорене) - и това важи за всички !!!

И аз се опитвах да ти подскажа - тази тайна е написана там (Все пак е книгата на Живота)!!! :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Да но според мен е имало нещо,може би е познал само мен защото е искал да ми каже нещо и силно искам да разбера какво е то.

Колкото до Библията-незнам,просто мисля,че не съм готов още за нея.

 

А И какво начало да почвам,като той зведнъж така се обърна,опита се да каже нещо не успя и само се усмихна.Искаше да ми подскаже какво е искал да ми каже,но не разбрах какво е то по-точно...

 

Неговото жеаление още като бях по-малък беше да ми купи къща,Мерцедес(любимата му марка коли)...и двамата знаехме,че това са мечти де,с българските пенсии и заплати една тоалетна хартия не можеш да си вземеш.

 

Но какво се е опитвал да ми каже.Чрез усмивката се опита да ми покаже че има бещо,някаква тайна но каква е тя....................................

 

Предлагам да се обърнеш към будизма - ако това не донесе покой на душата ти,не знам какво друго. Това го казвам полунашега-полусериозно. Може би е искал просто да ти каже "Сбогом!" Както сам каза - като му дойде времето ще разбереш. Дотогава си живей своя живот.

Link to comment
Сподели другаде

Виждам че наистина си преживял доста и загубата на дядо ти ти е нанесла сериозна травма. Нормално е. След загубата на любим човек всеки се чуства така. Спомням си като бях 7-8 клас (около 2000 год) когато баба ми почина. Не исках да го приема че тя ни е напуснала. Бях малка и ме беше яд на Господ че ми я взима по толкова нелеп начин. Много си я обичах. Но явно така е трябвало да стане...

От разказа ти си представям стъпка по стъпка всичко както е било.... Не знам какви са ви били отношенията, но аз напоследък забелязвам и се усещам как не казвам на близките си едно простичко нещо, а именно вълшебната думичка "Обичам те". Вместо това се опитвам да им го показвам. В доста филми гледам че когато хората починат, тогава близките им започват да си спомнят за тях и като че ли в яростта си казват многократно "Обичам те". Всичко добре, но защо не му е казвано докато е бил жив...

Още много мога да разсъждавам над това, но мисля че няма смисъл. Достатъчно си наранен в момента и те мъчат страшно много въпроси без отговор, които пък вероятно пораждат и всевъзможни други въпроси. Съжалявам само че и аз не мога да им дам отговор. Мисля си просто че щом дядо ти те е обичал толкова много и протягайки се е искал да ти каже нещо, то това нещо е било едно простичко - "Обичам те". А може и дядо ти е виждал в теб себе си на младини... Може да си му напомнял на самия него и в дадената ситуация да си е спомнил как той е реагирал в същата ситуация когато е бил по-млад, на твоите години. Не знам и какви са били взаимоотношенията на дядо ти с баща ти, но дядо ти може би е искал да научи нещо баща ти, да му покаже нещо, да го направи като него, а баща ти да не е искал... Може в този момент дядо ти да е видял точно това нещо вместо в баща ти, то в самия теб. Може шантаво да звучи, но един вид може той да е виждал в теб един негов син... Защо не опиташ да говориш с баща си на тази тема. Да му обясниш какво чустваш и да видиш какво той би ти казал по въпроса. Без да се карате, да се обвинявате в нещо... Просто го попитай, защото вярвам че и баща ти е ацки разтроен и има много въпроси които си задава...

Моето мнение е че сега, когато дядо ти го няма, живей живота си както той би искал, прави това което той би желал... Не забравяй че всеки човек е индивидуален и се различава все по нещо от всички. Намери това нещо и го развий. Остави също така времето да лекува. Може да ти звучи банално, но си е ФАКТ. Времето ще покаже и ще ти даде отговор на всички въпроси. Просто трябва да имаш търпение и да вярваш!

И като за край мога да добавя една добре позната старта максима: "Всеки ден Живей така сякаш няма да има утре..."

Горе главата!!

Link to comment
Сподели другаде

Да,дотук добре но това,че го има продължи 40 дни,а сега...няма никакъв признак.Явно се е качил надявам се в Рая,тъй като цяло село го ознаваше,отнчало той е правел токовата им инсталация(баща ми също е ел.техник-също като дядо ми).Цяло село са му приятели.ВСе така като го видят,спрат го,говорят си....

Никога не се е карал с някого,всички обчиаше и ни се радваше.

Каквото и да е искал да каже щях да го приема,било то хубаво или не.А това,че смърта му е нанесла травма у мен си е ясно,мисля,че при всеки е така.С него никога не сме се карали и общо взето много се имахме.Рядко си ходех,но наистина не сме се карали за това.

:lookaround:

Незнам,може би така е станало защото трябва да стане.Щом Бог е решил,че трябвяа сам да го разбера,значи трябва....ще еоствим времето и ще видим-раноп или късно все ще разбера,никоя тайна не остава задълго,винаги нещата илизат наяве

Link to comment
Сподели другаде

Щом Бог е решил,че трябва сам да го разбера,значи трябва....ще оствим и ще видим. Рано или късно все ще разбера,никоя тайна не остава задълго,винаги нещата илизат наяве

 

Ето нещо което не говориш от себе си понеже е написано и го говориш без дори да си го прочел!!!

Да излизат на яве защото Бог е светлина, а където е осветено не може да се скрие нищо!!!

Колкото до това че трябва да се чете и понеже не искаш,а това е форум за компютри - отговори ми тогава на този въпрос:

Кой от всички които искат и трябва да помагат за разрешаване на проблеми и въпроси свързани с компютрите може да помага без изобщо да се допрял до компютър и

най-вече нищо да не е прочел по въпроса???

Ако ставаше без четене то тогава нямаше да има нужда да учат ,да ходят на изпити и като ги вземат да продължат напред до завършване на обучението си и да могат да помагат,но и това не е достатъчно защото най-дброто училище е практиката!!!

Така е и с написаното в книгата на живота Библията - ако само четеш а това което си прочел не излиза на дело не си полезен нито на себе си нито на другите

(същото е и при компютрите)!!!

Поздрави от всички които Обичат Живия Бог и неговия Син Исус Христос и от мен Пламен който Бог благоволи да направи свой служител!!!

 

Знай само едно (и това отчасти подсказва отговора на въпроса който питаш (защо се е усмихнал дядо ти?) - Бог те Обича! !!!

 

А ти обичаш ли го???

 

И да наистина Душата е Жива ,а и не Умира,но има две места които са определени за нея и човек сам избира без принуждение къде да бъде тя -в Рая или ада??? И това се определя от действието на човешкия Дух - ако се покорява на Бога (а това е истинската свобода) ще бъде в Рая,но ако се покорява на дявола т.е.на греха ще отиде в ада (и това е фалшивата свобода която е имитация на истинската и е заблудила мнозина)!!!

Сега може да има и такива които ще се подиграват на написаното от мен , но те ще си отговарят за себе си пред Бога в съдния ден, а и ако не ми беше показал тези две места и аз щях да си мълча ,но Той ме избра и ми ги показа за да ви свидетелствам че не се измислица а действителност!!!

 

Избора си е ваш (както вече казах Бог не е насилник ,че да ни наложи правдата и истината си за да живеем добре и в благоденстие)!!!

 

И накрая искам да похваля Администраторите и Модераторите на този сайт (незнам до колко познават Божията Воля),но държат здраво за спазване на правилата които са ги съобразили не само със закона на България и дори на целия свят ,а най-вече са съобразени с Божията Воля която както казах е Правда и Истина!!! :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Не,не го казвам,само,защото е написано,а защото наистина съм изпитал,че с времето се преосмислят нещата.

Не бях обърнал на това внимание,че се усмихнал точно защото бог ме обича.Аз се радвам за това,значи ме има за човек,

Link to comment
Сподели другаде

Не,не го казвам,само,защото е написано,а защото наистина съм изпитал,че с времето се преосмислят нещата.

Не бях обърнал на това внимание,че се усмихнал точно защото бог ме обича.Аз се радвам за това,значи ме има за човек,

 

Ти не го ли знаеше до сега - ами замисли се след като ни е сътворил как да не ни Обича??? :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Отговор на една атеистка. Той може да не ти харесва, но има напълно логично обяднение.

По всяка вероятност дядо ти е имал травматични амнезия - загуба на паметта, причинена от тежък удар по главата. В повечето случаи тя е частична. Пациента няма спомен за важни моменти в живота, запомнящи се събития, ключови хора в неговият живот. Може да има спомен за внука си, но не и за сина си примерно. Защо помни едно, а друго не, е свързано със затруднения в обучението. На мозъкът е по"изгодно" да помни къщи, реки, камъни, дървета,хора с които не е влизал в спор, и да "избягва" несъзнателно моменти и хора с които някога е имал дори и минимален проблем.

Казваш:

Смяташе че няма диабет!Това беше малко преди да почине се почуства така,сякаш изобщо не е болен от нищо.Дядо ти не си спомня, че е бил болен, защото някой от симптомите на болеста са фалшивите спомени, объркване и дезориентация.

Казваш, че не и можел да говори и е имал нещо на устата. Това също е типичен симптом както и некоординираните движения.

Какво се е случило с мозъкът му,защо лекарите не видяха какво има

Амнезията не може да бъде докадана, защото това е заболяване,което лекарите установяват само чрез разговор с близки на пациента и и въпроси към тях,а не с някаква апаратура. С апаратурата могат да отхвърлят заболявания с подобни симптоми като деменция, болест на Алцхаймер, депресия, или мозъчен тумор.

Съшо така като почина ляото му око беше леко отворено,а той беше останал със някаква малка усмивка,от лявата страна на устата също беше леко разтворена.А В блонижцата аз стоях от лявата страна!!!

Чисто съвпадение. След смъртта, лицевите мускули не функзионират. В повечето случаи устата и очите леко се отварят и се налага някой близък да ги притвори внимателно. В миналото са поставяли за тази цел монета в/у устата и клепачите,която да тежи и да не ги отваря. Но се казвало че по този начин душата може да плати на лодкаря Харон за превозването и през реката на мъртвите Стикс.

Явно си обичал много дядо си и ти е трудно да мислиш, че вече го няма. Но повярвай, няма нищо странно и паранормално във всичко, което описваш. Човек винаги някой ден си отива и винаги има нещо, което не е успял да каже на хората които го обичат.

 

Уважавам вярата в Бог на всеки човек, но лично аз не мога да я разбера по този начин. За това се извинявам предварително, ако несъзнателно по някакъв начин съм засегнала някого с поста си. А, ако бог е разум, вдъхновение, любов, то тогава аз съм най- верният му последовател!

Link to comment
Сподели другаде

Виж колко е ограничен човек

но има напълно логично обяднение

Това е най големия проблем на човека да мисли ограничено и това е породено от греха, а ограниченото мислене се ограничава от логиката произлизаща от познаването на доброто и злото!!! И най вече стремежа на човека да се отдели от Него и да прави каквото си иска и да го доказва научно (научно и логично идват точно от там - цитат о тписанията: И видя жената ,че беше дърво добро за храна и желателно да дава Знание) му докара всичките главоболия и злини понеже се отдели от Бога (Вечното добро което е и Вечен Живот) и реши да си докара върху си цялото зло и омраза които дявола може да даде - а и няма как да е по друг начин ЧОВЕК сам си избра това ,а и няма оправдание за това че един съгреши и отговорноста е само негова - напротив писано е - Греха мина във всички човеци и всички съгрешиха!!!

И заради това всички човеци заслужаваха смърт и понеже Бог е ЛЮБОВ (която никой човешки ум не може да схване) прати Сина си да умре вместо нас (каква Любов е това - можеш ли поне да си представиш - да си осъден на смърт и друг да отиде да умре вместо теб) ,но понеже Той е Живота за това и връзките на смърта не можеха да го задържат и Той възкръсна (сигурен съм ,че поне несъзнателно ,но участваш в празнуването на Великден!!!) - и не само това трябваше и да бъде Възнесен в Слава за да покаже Бог силата си над греха и цялото зло и страдание на човешкия РОД за да направи МИР между Себе си и Човеците!!!

 

Не си засегнала никой с поста си - всеки има право на мнение ,но понякога се пишат неща които не се разбират и ги знаем от научени преди нас неща които са преходни и нетрайни ,не са Вечни - а Бог е Вечен и всеки който Вярва в Него има Вечен Живот!!!

Понеже мнозина отхвърлят писанията и казват ,че са лъжливи - ника всеки който иска да докаже това твърдение да застане на саме със себе си и Бога и да го докаже (мнозина се опитаха и сега са най-големите последователи на Христос)!!!

Колкото до това

А, ако бог е разум, вдъхновение, любов, то тогава аз съм най- верният му последовател!
- това са думи които не са научени от човеци и книги ,а Бог е този който ти ги е сложил в сърцето - но не го ограничавай само с тези добри неща - Той е много повече от това (както вече казах Той е цялото добро, а не само две три изброени добрини)!!!

 

Това е една молитва за всички човеци която отправям към моя Бог

Господ да те благослови и да те опази!

Господ да осияе с лицето Си над тебе и да ти покаже милост!

Господ да издигне лицето Си над тебе и да ти даде мир!

И съм уверен ,че той ще изпълни това за което Го моля - само се моля още тия които ги благослови да приемат благословението си!!!

 

п.с.antishoC - понеже казваш ,че си атеистка (това е странно - първо казваш ,че си атеистка ,а после ,че си най-верния му последовател - кое е вярното - вече ти отговорих - не би могла да кажеш тия думи ако Бог ни ти ги е сложил в сърцето)!!!

Отговори ми моля те: Как е сътворен човека ,кой му дава дишане ,как е създадена вселената и всичко що е в нея и най-вече как така всичко си знае мястото, а ние човеците не си знаем своето място???

Нека малко ти подскажа понеже тия на които се доверяваш, а именно учените с тяхата логика стигнаха най-накрая да кажат : Има сила която е направила всичко ,но ние не я познаваме!!! Ето за това ви говоря Бог е Сила и не само - Той е всичко!!!

Link to comment
Сподели другаде

п.с.antishoC - понеже казваш ,че си атеистка - Отговори ми моля те: Как е сътворен човека ,кой му дава дишане ,как е създадена вселената и всичко що е в нея и най-вече как така всичко си знае мястото, а ние човеците не си знаем своето място???

Нека малко ти подскажа понеже тия на кито се доверяваш, а именно учените с тяхата логика стигнаха най-накрая да кажат : Има сила която е направила всичко ,но ние не я познаваме!!! Ето за това ви говоря Бог е Сила и не само - Той е всичко!!!

Ох, честно казано не ми се спори по такава тема. Пък и задавайки ми тези въпроси предварително знаеш, че няма конкретни отговори. В същност за теб има и е ясно - Господ Бог е сътворил човека по свой образ и подобие. Дали съм от кал или съм от реброто Адамово,за мен е еднакво неприемливо. Колкото до Вселената аз съм по склонна да вярвам повече в теорията за Големият взрив/ мощната експлозия на енергия, която се охлажда и се превръща в материя/ Предполагам за теб да е еретизъм пък да повярваш, че вселената се е родила в следствие на катаклизъм.

Лично аз, /може да прозвучи мегаломански/, но винаги съм мислила, че си знам мястото. Но сигурно така си мисли всеки "ограничен човек".

Link to comment
Сподели другаде

:) Момчето просто си мисли, че дядо му е има каширани пари някъде или карта на съкровището на остр. Робинзон. Но за жалост човека си отишъл без да каже нищо и сега ще трябва да разбереш как се купува Мерцедес. Рядко има наготово. А всичко останало е плод на човешкото съзнание.

Та, добра логика де http://prognozi.net/gifs/niki_pynchev.gif

Link to comment
Сподели другаде

Виж колко е ограничен човек

Това е най големия проблем на човека да мисли ограничено и това е породено от греха, а ограниченото мислене се ограничава от логиката произлизаща от познаването на доброто и злото!!!

 

......

 

И по-надолу няма нужда да се чете, защото и без това на момчето му е тъжно от загубата на дядо му, и няма нужда точно в този момента да си провеждаш евангелистката проповед и агитация.

Адски неприятно е за всички.

 

antishoC достатъчно добре е обяснила всичко в по-горния си пост относно заболяването на дядо ти, както и причините довели до това да ти се струва. че се усмихва и т.н.

Не е вярно, че лекарите не са знаели какво му има на дядо ти.Просто никой не е смеел да ви каже.

 

Колкото до 40-сетте дни дето уж душата обикаляла -това са си чиста проба бабини диветини.

 

Вземи запали една свещичка в църквата и се помоли за упокой на душата на дядото ти.Спомняй си хубавите моменти, за мечтите, за мерцедеса и всичко останало.

И най-вече - не тъжи .

Каквото е станало-станало е вече.

Животът е пред теб.Ще дойде ден - и ти също ще умреш.Всеки човек умира.Важното е какво и правил и какъв е бил като жив.

 

Поздрави.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...