Jump to content

Препоръчан пост

Вълнуваме следния въпрос ,които отправи един познат към мен.Той има Acer Aspire One с параметри:Процесор: Intel Celeron Atom N270,Памет: 512MB,Твърд диск: 8GB NAND flash Операционна система: Linux и т.н.

Той желае да го обърнем на ХР. По метода на първо пробваш после питаш и четеш се оказа не невъзможна задача,но доста трудно.Не чак толкова трудно да се инсталира ХР,а последствие работата на Acer с ХР. И в последствие след запитване в Google и четене на упътването установих, че проблема е в Твърд диск: 8GB NAND flash.Които работи доста бавно и при всяко четене от него забавя и работата на системата.

Та въпроса е:Можели да опитаме да поставим друг носител като usb HHD или flash памет(които са достатъчно бързи за да работи ХР) и на нея да инсталираме ОС? Дали някои е правил нещо подобно и дали ще стане?

Link to comment
Сподели другаде

Може, но зависи от БИОС-а - трябва да може да буутва от Флаш памет , иначе ... забравете :)

Всъщност ... май ще е по-лесно да свикнете с линукс-а, ако е Дебиан - по-добре да е с него, отделно, че има много информация за всичко и е изцяло кирилизиран :)

Link to comment
Сподели другаде

За бутването би трябвало да си бутва,все пак му липсва оптично устройство и през usb портовете му инсталирахме ХР.За жалост не е Linux които е изцяло кирилизиран а някаква компилация за модела,не че съм имал много време да я разглеждам.На мнение съм че с usb flash ще е същия ефект защото и те са бавни.По клоня към факта да е usb HHD,но ме притеснява факта да не вземе при самата инсталация,когато започне да си слага драйвери за usb нещо да брадяса :crosseyes1:

 

И аз му препоръчах да върнем Linux ,но той прояви желание да се по мъчи на ХР известно време

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...