Jump to content

Препоръчан пост

Как да не е човек като фурнаджийска лопата след несправяния на Авира и Касперски. Аз ги харесвам. Twister го инсталирах и не успя да се обнови - махнах го. Сега съм с Panda Antivirus 2009 Pro - обнови се с триста зора. Някакво суперчудо ми е на гости и ми е интересно още какво може то.Никоя от всевъзможните спомагателни програми не го лови - то блокира ъпдейтването им и липсва две трети от трафика ми към Интернет.Интересно ми е и все още отлагам прехода към свеж Win с надеждата това нещо някъде да сгреши.Уверих се в безсилието не само на KIS - сега нямам друга идея освен да пусна цялостно сканиране с обновените дефиниции на испанската програма. Най-вероятно пак нищо не ще се получи...Няма всесправяща се идеална програма и според мен къде и в какво е сгрешил Tanganika - в нищо, защото написаното от него е било след впечатления за конкретен етап. Лека вечер!
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 116
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Резила на кого ако не е тайна? Човека чистосърдечно си призна грешката и не виждам къде и на кого е резила.

След като вече tanganika е почитател (малко или много) на Kaspersky, гледаш с други очи на него и вече дори го защитаваш. Нали е от "своите" вече, прогледна и видя истината и правилната вяра. :giggle:

 

Не съм сигурен дали съм прав спрямо мнението на Slammer, но си мисля, че той мисли като мен. Проблемът не е, че tanganika изказва някакво мнение или че го променя. Проблемът е, че го прави прекалено категорично и рязко. Един ден обяснява колко перфектна е едва ли не програма X. След ден-два програма X е бита карта, докато програма Y е вече "нумеро уно". След още ден-два програми X и Y са за боклука, защото програма Z коли и беси наред. И т.н. и т.н.

Няма нищо лошо да се споделят впечатления от различни програми. Дори е хубаво. Не е хубаво обаче да се правят крайни изказвания за даден продукт, без да има реално основание за това. От коментарите му човек остава с впечатлението, че едва ли не в рамките на няколко дни съответната програма, която той е харесвал по-рано, но вече не харесва, се е превърнала от надеждна и стабилна защитна програма в безполезен боклук, което няма нищо общо с истината.

 

Отново: проблемът е, че той си мени мненията прекалено често и възхвалява всеки свой моментен фаворит сякаш никога досега не е имало такава чудесна програма и никога няма да се появи друга такава, та камо ли по-добра. Когато това се твърди поотделно за няколко програми в рамките на дни, просто не изглежда добре.

 

Знам, че се повтарям и обяснявам нещата по няколко пъти, но колкото пъти обяснявам, някой все не ме разбира, та реших да обясня подробно, пък току-виж всички ме разбрали, макар да се съмнявам.

Link to comment
Сподели другаде

След като вече tanganika е почитател (малко или много) на Kaspersky, гледаш с други очи на него и вече дори го защитаваш. Нали е от "своите" вече, прогледна и видя истината и правилната вяра. :giggle:

 

Критикувал съм го,ще го правя пак,а затова че е прекалено краен и прибързан в изказванията си си е негов кусур според мене.Хората са различни или според тебе всички са едни и същи...Нека им уважаваме мнението.

Не ми е работа да давам оценка на хората,както и да ги съдя по подобен начин. Нали сега съм по ясен?

Link to comment
Сподели другаде

SUPERAntiSpyware изглежда си е добра и необходима допълнителна подкрепа за KIS 2009, въпреки недолюбването към тази програма напоследък от руския пакет. Panda Antivirus 2009 Pro е дезинфекцирала само 2 бисквитки с класифициране за Spyware, но след това нещата са доста по-добре.Вече всички програми могат да се обновяват. Явно някои подобни вредители са особено опасни. Испанската програма се справи с пропуски на Касперски и Авира, но и обратното съм установявал. Това са нормални неща. Всички в нещо изпреварват останалите. Поздрави
Link to comment
Сподели другаде

Night_Raven,грешиш не съм си променил мнението за програмите които харесвам нито съм казал че са боклуци,но в случая не можаха да се защитят от прекратяване със SysProt.Трябва да дам идея на „matousec” да тестват защитните стени дали ще се справят когато зловредния код вече е инсталирал драйвера си (в екстремни условия) дали въпреки че защитата е увредена ще позволи изтичане на информация в нета.
Link to comment
Сподели другаде

Както казваше един журналист - очаквах да ми зададете този въпрос .....

 

Сега искам да погледнем от страната на един обикновен потребител, който има желанието да ползва продукт, който да допълва любимата му антвирусна програма, а именно - защитна стена.

Отваря си потребителя Х темата за защитните стени и почва да чете, коя защитна стена да си инсталира и защо точно нея?

Почват коментари, отговори, спорове, тоя харесва това, другия - онова и т.н. и т.н

В един момент забелязва че един потребител (в случая Tanganika) препоръчва Комодо, защото правела това и това. А той търси точно това!

Инсталира я и след 2-3 дена борба със защитната стена влиза във форума и иска помощ, при което открива че същия този потребител си е сменил мнението. Комодото вече не е толкова добра програма, ползвайте - OA, (защита без дефиниции /авторските права принадлежат на Tanganika/ ).

Ок, казва си потребителя, ще махнем комодо, то и без това се скъсва да ме пита разни въпроси и ще минем на ОА.

Инсталира си ОА, лека програмка, почти не пита (пък подписа на Tanganika вече е променен, явно това ще е програма номер 1. Tanganika я хвали че е много добра). Дотук добре!

Минават няколко дни (вече 2-3 дни звучи като клише) и гледаме подписа на танганика отново е сменен, с някаква нова програма, която чувам за сефте).

Хмм.. казвам си аз, тоя Tanganika, почва да ми прилича на някой, който не знае какво иска. Я да го изчакам няколко дни и да видя какво ще стане. И с право!

След няколко дни на борба, Комодо са изкарали супер яка версия, която мори и бездомните кучета. Толкова е добра, че си заслужа усилието да си смени подписа и да се върне към старата си любов!

След това идва ред на Outpost, после - KIS, утре какво ли ще бъде? Може би Norton 2009? а може би някоя друга програма? Предполагам Tanganika още не знае....

 

Проблема не в това, че някой потребител (в случая Tanganika) има желание да тества различни продукти, а във това, че след тестовете заявява категорично, че тази програма е супер, дава 1-2 примера и след няколко дни, историята се повтаря, само че този път главния герой е някой друг HIPS продукт.

 

Може би само на мен ми се струва странно подобно поведение, но за да бъде ценено мнението на даден потребител, той трябва да държи на него. (това по никакъв начин не означава да си глупав и/или ограничен) Все пак този форум не се чете само от "знаещите и можещите", но и от доста потребители, които могат да вземат даден коментар за чиста монета!

И както Night_Raven спомена, повечето изказвания на Tanganika) са категорични и резки. Оттам идват и проблемите.

Целта на това мнение, не е да изкараме кирливите ризи, а да се научим да виждаме малко по далеч от носа си (Night_Raven го казва: "Да видиш голямата картина"

Все пак една от целите на този форум е да помагаме на другите потребители....

 

За да уважаваш мнението на даден потребител, той трябва да стои зад него! Започне ли да го сменя твърде често - значи има нещо .......

Link to comment
Сподели другаде

Tanganika, SysProt AntiRootkit подпомогна ли някак защитните продукти при теб? Или ти само пробва да тероризираш KIS 2009 с тази програма?

Ползвам я за разучаване коя програма колко и какви процеси контролира,за търсене на скрити и непознати драйвери.

http://hosting06.imagecross.com/image-hosting-th-15/5451Screenshot-11.jpg

Всички защитни програми които съм ползвал съм ги тероризирал с нея не само Касперски,но единствено той оцеля :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Тя е с доста възможности. Чел съм в други форуми, че е предназначена за специалисти и напреднали ползватели, целящи оптимизиране и почистване на ОС. Тя може да повлияе на функционалността на системата и дори да я блокира. Лично аз още не съм я инсталирал.Според теб струва ли си да се ползва?Десетки са подобните програми. Поздрави
Link to comment
Сподели другаде

А както казваше един друг журналист - точно такъв отговор очаквах

 

Всяка програма си има предимства и недостатъци,а аз не мисля да си слагам розови очила за която и да е програма.Преди време Night_Raven ме обвини във фенизъм относно Комодо,сега пък защо съм започнал да харесвам и други програми и да показвам качествата им.Вашата излиза „Хем боли хем сърби” .Четящите форума сами ще преценят коя програма колко струва като прочетат какво може и какво не,розови очила не раздавам.

 

tnn

Тя е с доста възможности. Чел съм в други форуми, че е предназначена за специалисти и напреднали ползватели, целящи оптимизиране и почистване на ОС. Тя може да повлияе на функционалността на системата и дори да я блокира. Лично аз още не съм я инсталирал.Според теб струва ли си да се ползва?Десетки са подобните програми. Поздрави

 

На мене ми допада.Ако не правиш с нея корекции по ОС как ще я блокира ?

Link to comment
Сподели другаде

tanganika, продължаваш да не загряваш защо си критикуван. Щом това не можеш да схванеш, не мисля, че има полза да ти се обяснява занапред каквото и да било. Достатъчно добре сме обяснили какъв е проблемът в случая.
Link to comment
Сподели другаде

"•Hidden process detection and removal

•Hidden driver detection and removal

•SSDT hooks detection and removal

•Kernel inline hooks detection and removal

•Sysenter hook detection

•TCP/UDP ports information

•Hidden/locked files detection and removal" Нещо друго изтрил ли си с нея или само разглеждаш? Нужна ли е според теб на KIS 2009? Аз лично си се убедих за SUPERAntiSpyware Free - добре е да се ползва за периодични проверки заедно с KIS. Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

Пробвах да kill-на KIS 8.0.0.506 с помоща на SysProt.Драйвера на Касперски klif.sys го ликвидирах след това опитах да прекратя и програмата но не успях,ОС зацикли рестартирах и можех да се добера само до safe mode.От където с KAV Remover деинсталирах Касперски колкото можах защото му бях сложил парола.Последва опит да се добера до нета но не ми било писано това което беше останало от Касперски блокираше достъп до нета (все още охраняваше ОС),което ме кара да мисля че дори да бъде спрян от зловреден код информация в нета няма да излезе.

Само държа да отбележа, че блокирането на интернета може да се дължи и на кофти деинсталация. Подобен проблем има и ZoneAlarm. Или поне го имаше, не съм тествал с по-новите версии. След деинсталация програмата интернетът беше на практика блокиран, което налагаше повторна инсталация и специализирана деинсталация по определен начин, за да се почисти всичко.

Не казвам, че това е случаят с Kaspersky, а че може да е това случаят.

Link to comment
Сподели другаде

"•Hidden process detection and removal

•Hidden driver detection and removal

•SSDT hooks detection and removal

•Kernel inline hooks detection and removal

•Sysenter hook detection

•TCP/UDP ports information

•Hidden/locked files detection and removal" Нещо друго изтрил ли си с нея или само разглеждаш? Нужна ли е според теб на KIS 2009? Аз лично си се убедих за SUPERAntiSpyware Free - добре е да се ползва за периодични проверки заедно с KIS. Поздрави

 

Според мене е добре да се сканира с тази програма,както и да се ползват други за това. Защо не сложиш новата версия КИС 2010 и я пробваш?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...