Jump to content

Новини: Хакери проникнаха в секретна програма на Пентагона


Препоръчан пост

Хакери са успели да проникнат в най-скъпоструващата известна досега оръжейна програма на Пентагона - проектът за изтребителя F-35, съобщи днес в. "Уолстрийт джърнъл".

 

http://s.wsj.net/public/resources/images/P1-AP567_CYBERS_G_20090420180355.jpg

Изданието цитира бивши и действащи високопоставени служители във военното ведомство и уточнява, че хакерите успели да копират данните по програмата на стойност 300 млрд. долара с название „Джоинт страйк файтър"(JSF).

 

Откраднатите файлове се отнасят до дизайна и електронната система на изтребителя и може да бъдат използвани за обезвреждането на машината. Най-ценните данни обаче не били откраднати, тъй като били записани на компютър без връзка с интернет, пише вестникът.

 

Според същите източници подобни прониквания са били регистрирани през последните и в системата за въздушен контрол на американските ВВС.

Попитан от журналисти по този въпрос говорителят на Пентагона Браян Уитман заяви, че не е в течение на някакви особени хакерски атаки. Той обаче призна, че напоследък броят им се е увеличил повече от два пъти

Link to comment
Сподели другаде

Абе какви са тия глупости, на всяка себеуважаваща компания повечето вътрешни компютри и сървъро са без интернет, а на пентагона и програмите за 300 млр. долара са наплякани в мрежата, сигурно ползват и уиндоус 98 с някой Нортън 2000...
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...