Прехвърляне към съдържание


Снимка
* * * * * 1 Гласа

Бермудският Тригълник


 • Моля, влезте, за да отговорите
10 отговора по тази тема

#1 CNews

CNews

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 127 мнения

Публикувано: 17 April 2009 - 13:50

Публикувано изображение
Ето я картата на Бермудският тръгълник.

Нека тук постваме своите коментари за това явление.

Ако поствате статия от друг адрес,дайте я като линк(ако не е супер-обемиста я постнете тук като споменте източника).

В посл. време се замислям над това явление...

------------------
Малко големчика но мн. полезна статия.
Източник: Виж статията в Novinar.net
--------------
лед като миналата седмица ви въведохме в света на паранормалните изчезвания, в този брой ще ви разкажем някои емблематични случаи в историята на едно от най-загадъчните места на планетата - Бермудския триъгълник.
Бермудският триъгълник, познат и като Триъгълника на дявола, се намира в северозападната част на Атлантическия океан, в Саргасово море. Според различните изследователи на мястото неговите граници варират, но условно се приема, че паранормалните явления с изчезвания на кораби и самолети се случват най-често в района между бреговете на Флорида, Пуерто Рико и Бахамските острови.
Според легендите през последните 200 години в района са изчезнали над 1700 обекта и докато в някои случаи се касае за лошо време и неопитни летци или капитани, то други будят любопитството и на най-големите противници на паранормалното.
В своята книга “Загадката на Бермудския триъгълник”, американският библиотекар и летец Лорънс Дейвид Куше прави изключително точна подборка и анализ на най-известните случаи на изчезнали самолети и кораби в района на Триъгълника на дявола. Представяме на вашето внимание легендите за “Мари Селест”, “Елън Остин” и други кораби от края на XIX век, чиято забулена в тайнственост съдба е в основата на възникването на феномена Бермудски триъгълник.

Легендата започва от Колумб

Според много изследователи на Бермудския триъгълник първите сведения за паранормални явления в областта присъстват още в записките на Христофор Колумб. На 11 октомври 1492 година мореплавателят пише в своя дневник, че “над морската повърхност екипажът вижда странни, танцуващи светлинки на хоризонта и пламъци в небето”. Освен това Колумб отбелязва и станалите по-нататък задължителни за легендата на Триъгълника на дявола грешки в компасите и уредите за управление на корабите и самолетите.

Първите случаи
До 1872 година, когато в пресата се съобщава за случая “Мари Селест”, вече е имало спорадични данни за безпричинно напуснати от екипажа кораби в района, познат като Бермудския триъгълник.
Сред първите жертви на странното място са френският “Розали” и британският “Бела”. През август 1840 г. големият френски кораб “Розали” бил намерен изоставен, но в пълен порядък, близо до остров Насау. Ветрилата на кораба били вдигнати и изглеждало, че е напуснат само няколко часа преди да бъде открит. Корпусът нямал течове, на борда имало ценен товар, без никакви повреди и само едно живо същество – полумъртво от глад канарче в клетка. За екипажа никога нищо не се е узнало.

“Мари Селест” – Призрачният кораб
Всички истории от средата на XIX век бледнеят в сравнение с изчезването на “Мари Селест” – Призрачния кораб – една от най-пленителните морски тайни, булото на която все още не е вдигнато.
“Мари Селест”, дълга 31,4 метра двумачтова бригантина, била намерена изоставена в морето от “Дей Грация” на 4 декември 1872 г. Двата кораба били натоварени в Ню Йорк в началото на предишния месец, като капитан Бригс с “Мари Селест” отплавал за Генуа на 7 ноември.
Когато на 4 декември екипажът на “Дей Грация” видял отдалеч другия кораб в морето, ветрилата му били вдигнати, той плавал по вятъра, но толкова нестабилно, че изпратили група моряци да видят какво става. Те открили, че “Мари Селест”, на който плавали капитан Бригс, жена му и 3-годишната им дъщеричка, както и екипаж от 8 човека, бил напълно безлюден, като единствената спасителна лодка била все още на кораба.
Състоянието на бригантината било много добро и не личало да е повредена от стихиите. Според легендите нищо неподозиращите моряци от “Дей Грация” станали свидетели на истинско чудо на борда на “Мари Селест” – масата, на която се хранели капитанското семейство и екипажът, била сложена и на нея имало полупразни чаши с кафе, както и чай, яйца, бекон, хляб и масло. Говори се, че шишенце масло стояло изправено върху шевната машина – доказателство, че морето било спокойно, на стената работел часовник. Личните вещи на капитана били на борда, а по леглото му имало играчки, сякаш собствената му дъщеря до последно си е играла с тях. Товарът, състоящ се от 1700 варела алкохол, бил непокътнат. Единственото нещо, което липсвало на “Мари Селест”, били навигационните уреди.
Последният запис в корабния дневник носел датата 24 ноември 1872 година.
Случаят с английската бригантина добива такава популярност, че “Мари Селест” става нарицателно название за кораби, загубили своя екипаж без някаква ясна причина.

Драмата на “Елън Остин”
Само 9 години след странното изчезване на семейство Бригс и още 8 човека от борда на “Мари Селест” легендата за Бермудския триъгълник се обогатява с още един шедьовър – “Елън Остин”.
През 1881 година екипажът на английския кораб “Елън Остин” среща в Саргасово море изоставена, но напълно годна за плаване шхуна. Капитанът на британския плавателен съд нарежда на спасителен екип да се качи на шхуната и да отплава заедно с “Елън Остин” към бреговете на Нюфаундленд. Когато на следващия ден екипажът на “Елън Остин” се събудил, не можел да повярва на очите си – намерената преди няколко часа шхуна кротко си плавала на няколко метра от техния кораб, но на борда й нямало и помен от спасителния екипаж, прекарал вечерта там.

Триъгълникът и капитанът
Капитан Джошуа Слоукъм, най-известният и опитен мореплавател на своето време, изчезнал в Бермудския триъгълник през 1909 година. Само 10 години преди това Слоукъм, на борда на превъзходната си яхта “Спрей”, сам обикаля света, като се справя с всички възможни предизвикателства – бури, урагани и дори преследване от пирати. И въпреки това този легендарен мъж, притежаващ опита, храбростта и издръжливостта да се противопостави на най-големите опасности, срещу които може да го изправи природата, изчезва безследно в един спокоен и приятен за плаване ден. Когато на 14 ноември 1909 година Джошуа Слоукъм заминава за Южна Америка, никой от изпращачите му не вярва, че Бермудският триъгълник ще скрие завинаги най-великия мореплавател от края на XIX и началото на XX век.

Тези няколко случая, предадени според легендата за Бермудския триъгълник, събуждат любопитството на много изследователи и ентусиасти, които се отправят към района, за да търсят истината.
В следващия брой ще ви запознаем с най-вълнуващите събития, случили се в района на Бермудския триъгълник през XX век. Освен драмата на “Полет 19”, когато през 1945 г. над този загадъчен район безследно изчезва цяла ескадрила американски военни самолети, ще ви разкажем и за последния полет на пътническия самолет DC-3, който ненадейно изчезва на 50 мили от Маями, докато пилотът говори с кулата.

#2 silvesterM

silvesterM

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 20 мнения

Публикувано: 18 April 2009 - 11:43

Да това е наистина един голям феномен и остава все още загадка за учените.Ето един линк онлаин филм за бермутският триъгълник. http://www.1-film-online.com/?p=255 .Приятно гледане.

#3 DAVIDOV

DAVIDOV

  Incredible user

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 405 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:А сега де ... ?

Публикувано: 19 April 2009 - 12:33

Несъмнено е една от големите загадки и ще остане загадка още дълго време. А някой има ли информация за по-нови случаи на изчезнали кораби и самолети от 90-те години и от този век?
Винаги пази във теб огъня на любовта едничка радост в света студен е тя...
If you can't find something to live for, then find something to die for.
Shadow of the Moon
Публикувано изображение

#4 SURF_lady

SURF_lady

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 713 мнения
 • Пол:Жена
 • Живущ в:Варна
 • Интереси:Който го интересува да пита :)
  То интереси много общо казано. Мога цяло Литературно Интерпретативно Съчинение да напиша за себе си ;))

Публикувано: 19 April 2009 - 13:49

Доста мистерии остават неразкрити и до днешно време. Знам че освен че много кораби избягват да минават от там, много самолети също избягват да прелитат над него и точно заради това някои от полетите от Европа до САЩ са толкова дълги като времетраене.
Случаи от този век има, както вероятно и от 90-те години на миналия век. Дори 2008-ма година има изчезнал самолет точно около островите Търкс и Кайкос, които са част от групата на Карибските острови.
Повече информация за инцидентите през изминалите години може да прочетеш на сайта на Бермудският Триъгълник. А за случая с изчезналия самолет може да погледнеш Тук. Информацията разбира се е на английски :)


Специално за хората, които са проспали уроците по География в началното училище: Земята се върти около оста си, не около вас.


#5 B-boy/StyLe/

B-boy/StyLe/

  FFreestyleRR

 • Глобални модератори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1489 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Electric City

Публикувано: 20 April 2009 - 17:25

Колко е вярно незнам, но съм го чел преди доста време в един вестник:

Българка разкри тайната на Бермудския триъгълник

Българка разкри тайната на Бермудския триъгълник

Славка Севрюкова е открита за науката от доцент Иво Лозенски още през 1963 г., който провежда с нея уникални изследвания в продължение на 28 години.
Славка от Нова Загора със своята ултрасетивност преодолява всякакви мащаби и измерения, успява да проникне отвъд плътни материални прегради и да наблюдава строежа на организми и скали, да надникне в земното ядро. По време на един сеанс Севрюкова се "пренася" дори на Бермудския триъгълник. Там получава видение на вихрушка от дълбините на океана, която уплътнява "почти като мрамор" водите на зловещия капан, създава зона на безвъздушно пространство над повърхността, всмуква и раздробява корали и самолети "до степен на невидими частици".
Президентът на Международната асоциация по психотроника д-р Рейдак, изумен от уменията на Севрюкова на конференция в Прага през 1978 г., я насочва към изучаване на атомното ядро. Българката успява да види дори отделните атоми в силициев кристал, а рисунката и измерванията й са поразително сходни с реалните пропорции на микроснимка, направена от американски свръхмощен тунелен микроскоп. По-късно тя признава, че е виждала и най-малките неразгадими частици "псиони"-те, последната бариера пред космическата пустота, основата на битието.

в. "Бъглария без граници"


http://my.opera.com/...show.dml/796748

#6 ivapenkova

ivapenkova

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 5 мнения

Публикувано: 05 January 2011 - 12:12

Странни събития, изглежда, стават в Атлантическия океан край бреговете на Съединените американски щати. Във и около района, образуван от мислената линия, която съединява Бермудските острови, Флорида и Пуерто Рико, значителен брой кораби и самолети са изчезнали при тайнствени обстоятелства. Известен под популярните имена „Бермудският триъгълник“, „Дяволският триъгълник“ и „Морето на изчезналите“, районът се нарича още „Омагьосаното море“, „Зоната на полумрака“ и „Пристанището на изчезналите кораби“. Продължава получаването на съобщения за загадъчни случки, станали там, а поредицата от събития се превърна в съвременна морска загадка.
През последните десет години на Бермудския триъгълник бе отделено много внимание. Той стана тема на книги, статии и списания, предавания по радиото и телевизията. На него бе посветено специално телевизионно предаване в САЩ и той бе включен всред тайните на неидентифицираните летящи обекти и древните извънземни астронавти. Според всички описания там става нещо много странно.

#7 Sten

Sten

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1092 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 05 January 2011 - 20:11

За мен що се отнася до т.нар. Бермудски триъгълник всичко,което се опира на понятия като "свръхсетивност", "друго измерение" и т.н. е опит за производство на (евтини) сензации. Ако човек обърне внимание на някои факти - като например размерите на въпросната зона и ги съотнесе към броя на авариите там - нещата се изясняват доста. Разбира се,че във всеки един момент ще има и неизяснени случаи, но това не означава,че винаги трябва да намесваме извънземните или някакви "висши сили".

Разбира се - не очаквам романтично настроените души да се разделят лесно с колкото красивата си,толкова и безпочвена вяра. :) Аналогично винаги ще има хора,вярващи че в езерото Нес живее някакво праисторическо чудовище......
През последните десет години на Бермудския триъгълник бе отделено много внимание. Той стана тема на книги, статии и списания, предавания по радиото и телевизията. На него бе посветено специално телевизионно предаване в САЩ и той бе включен всред тайните на неидентифицираните летящи обекти и древните извънземни астронавти. Според всички описания там става нещо много странно.


Това си го обяснявам с две думи - слава и пари...

PC1: Asrock FM2A88X+; 2x4 GB DDR3 1600 A-Data; A10 6700 HD8670D; CM Silent Pro M520; Intel SSD 120 GB; Enermax Fulmo ST; Dell U2713hm

PC2: MSI 880GMA-E45; 2x1 GB DDR3 1333; Phenom II X2 550; FSP Hexa 400 W; 500 GB Hitachi; CM Elite 360; LG L1932 P + Philips 26"


#8 Stoyannov

Stoyannov

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1557 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Габрово
 • Интереси:Компютри-Хардуер и Софтуер, Премахване на зловреден код, Аудио Техника

Публикувано: 22 December 2012 - 14:53

Реших малко да подновя темата, ето едно интересно видео: цък.

#9 vanchev

vanchev

  ИТ Любител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 87 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Хасково

Публикувано: 22 December 2012 - 16:50

Тайната на Бермудския триъгълник е разкрита. С това се хвалят австралийски учени.
Ключовата дума в разгадаването на мистерията е "метан". Оказва се, че водата в района, който буди човешкото въображение с поколения наред, е много по-богата на метан, отколкото се измерва в други части на Атлантическия океан. Именно той е причината години наред внезапно и безследно да изчезват кораби в легендарното място.

Според изследователите, при освобождаването си от процепи от морското дъно, метанът се превръща в газови балони, които избухват на повърхността на водата и намаляват нейната плътност. Ако кораб попадне сред тях, веднага губи плавателната си способност и потъва.


Запознайте се с Правилата преди да ръсите глупости.

#10 s.feradov

s.feradov

  Потребител

 • Глобални модератори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1603 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 26 December 2012 - 14:09

През годините има доста опити за разобличаване тайната на въпросната зона. Някои от тезите се оповават на свръхестествен източник, други обясняват изчезването на плавателни съдове и самолети с наличието на природни стихии, трети използват методите на физиката като наука. Като цяло, някои от въпросните тези са доста добре изградени, но никоя от тях не може да обясни пълното изчезване на обекти с такива размери.

"There isn't a person anywhere who isn't capable of doing more than he thinks he can." - Henry Ford


#11 soldier

soldier

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 7 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 22 January 2013 - 02:27

Тези хипотези с "метана" не ми изглеждат много достоверни ,а просто един вид им е платено така да викат.Защото работата е далеч може би по-различна от това ,което те казват и всичко е игра на интереси.
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители