Jump to content

Търся драйвери за рутер


Препоръчан пост

Здравейте пиша от името на един приятел който не е регистриран във форума и ме помоли да напиша за проблема му!

Става въпрос ,че не успява да намери драйвери за този рутер - Router Еdimax br6104k

Изтеглих драйвери в зип формат от официалния сайт и след това му ги пратих,но в архива има само един текстов файл и един бин файл ?

Ако е необходимо още инфо ще се свържа с него и ще поискам инфото!!! Иначе не намерих в друг сайт драйвери за този рутер ,но може и да има някъде където за сега не откривам с гугъл!!!

Link to comment
Сподели другаде

За рутер драйвери не трябват. Ако рутера не тръгва - възстановете му настройките чрез малкото бутонче отзад, и използвайте данните отпечатани на кутията за да влезете в него, и да го настроите.

Обновяване версията на софтуера, на самото устройство, при добре работящ рутер не се препоръчва. Въпросният .bin файл се посочва от менюто на рутера след като влезеш в него.

Поискай инфо какво не му работи на приятеля ти, че иска "драйвери".

Link to comment
Сподели другаде

Питах го и каза че рутера е работил с лан мрежа ,а ние сме на широколентова (т.е. без реално IP и се свързваме с юзер име и парола (може и от всеки компютър към този доставчик) - Може и това да е проблема??? Каза че има само 5 букси - една входяща и четири изходящи друго по него нямало ,а на копчето отзад пишело рестарт и го е натискал ,но пак не успява да подкара интернета???

Има ли някакви настройки които трябва да се направят на компютъра или на рутера ,но той незнае как да влезе в настройките на рутера понеже освен споменатите букси (вход и изходи за мрежови кабели) няма???

Link to comment
Сподели другаде

На копчето пише резет <Reset>, с натискането му се възстановяват заводските настройки на рутера- т.е. губят се ВСИЧКИ настройки на машинката - съответно трябва да се правят отново, докато при рестарта настройките се запазват.

За да настрои рутера, /най-лесният вариант/ трябва да разреши автоматично приемане на IP - това на компютъра. Да свърже с работещ кабел рутера с машината- съответно в лан картата и някой LAN порт на рутера. След като вземе адреса да влезе в рутера, като в браузъра напише следният адрес 192.168.2.1 да въведе паролата и потр. име- по подразбиране си ги пише в изскачащият прозорец в който трябва да ги въведе. От там насетне следват настройките, които влизат в сила след рестарт на рутера.

Възможни причини да няма нет(ако всичко е изправно):

1/ ограничаване по МАС адрес

2/ ограничаване по TTL

3/ комбинация от горните две

4/неправилни настройки

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте отново!!! Най сетне моя приятел реши да напише какъв точно е проблема с рутера.

Значи въпросния рутер го е взел от приятел който е бил на същата връзка (широколентова - Atlantis.net) ,но за да тръгне нета трябва да се въведе неговото име и парола,а той не знае как понеже рутера е настроен със името и паролата на приятеля му ,а той пък не знаел как става понеже и на него са му го настройвали, а и не помнел кой точно го е настройвал и понеже вече не е на тази връзка ,а на БТК неговото име и парола са неактивни.

Та въпроса му е как точно може да се въведат името и паролата му за да тръгне нета???

Link to comment
Сподели другаде

Зависи от модела на рутера, но някъде в настройките на връзката трябва да е, в този случай става вероятно дума за РРРоЕ връзка

 

Да точно за такава връзка става на въпрос ,а работата е там че незнаем къде се правят тези настройки за да се въведат името и паролата???

А това е рутера Router Еdimax br6104k http://i43.tinypic.com/352hgkh.jpg

 

А това са буксите отзад

http://i44.tinypic.com/10mo460.jpg

 

А отпред има само лампи

http://i39.tinypic.com/rtpcp5.jpg

 

А не трябва ли да има с него и диск понеже видях това във Шуменски форум http://i42.tinypic.com/9bkemp.jpg??? :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Moже да опиташ следното:

 

Забележка: интернет кабелът на този етап е добре да не е включен към WAN порта на рутера. Това ще го направиш на малко по-късен етап. Също така трябва текущите PPPoE връзки на машината, която ще се включва към рутера да са деактивирани и настройките на TCP/IP протокола да са конфигурани да се получават автоматично от DHCP т.е. Obtain an IP address / DNS server address automatically.

 

1) След като компютърът е свързан с рутера чрез използването на един от LAN портовете на рутера (например първият, номер "1" на задната страна на рутера) и захранването му е включено, трябва да се отвори WEB-базираният интерфейс за конфигуриране. Това става чрез въвеждане на адреса 192.168.2.1 в адресната лента на Web браузъра и натискане на клавиша Enter.

 

2) Когато това стане ще се появи прозорец, подканващ въвеждане на потребителско име и парола за достъп до рутера. В случая трябва да се въведе "admin" за потребителско име и "1234" за парола, след което да се кликне OK.

 

3) Би трябвало да се отвори Web интерфейса за управление, който наподобява интернет страница. Най-лесно според мен би било да се използва т.нар. Quick Setup Wizard, който изисиква само най-необходимата информация за подкарване на интернет. За целта кликни на Quick Setup в homepage-а.

 

4) Първата страница от Quick Setup Wizard-а би трябвало да е за конфигурирането на часовия пояс. Може да избереш подходяща конфигурация от падащото списъчно поле Set Time Zone, но може и да продължиш, защото тези настройки не са особено важни, защото се използват за log записи предимно.

 

5) Втората страница би трявало да предостави избор на връзка. Тук трябва да се избере PPPoE (xDSL).

 

6) Сега би трябвало да имаш полета, в който да се въведе User Name, Password, Service Name и още няколко настройки. Тук трябва да се попълни потребителското име и паролата, които се ползват за достъп до интернет (приятелят ти ги е въвеждал в PPPoE клиента, за да има достъп до интернет). В Service Name може да не пишеш нищо, но някой доставчици го изискват (в общия случай може да опиташ да въведеш името на доставчика), затова може да се наложи да попиташ за тази настройка конкретния доставчик.Connection Type е добре да е Continuous, ако не е селектиран по дифолт. След като попълниш тези неща, кликваш OK.

 

7) Сега вече би трябвало рутерът да е готов, следователно може да включиш интернет кабела във WAN порта на рутера (този до копчето Reset). Може да се наложи рестарт на компютъра.

 

Относно диска, който идва към рутера - той обикновено съдържа софтуер, който улеснява свързването и конфигурирането на устройството.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...