Jump to content

Ръководство за инсталация на Windows 7


Препоръчан пост

  • Отговори 436
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Как да накарам Windows да провери за драйвери за nVidia FX 5200? Официални за 7 няма.

Можеш да опиташ да инсталираш драйвера за Windows Vista. Ако не стане или не работи както трябва, Windows би трябвало да предлага да провери за актуални драйвери в Windows Update при опит за актуализация на драйвера от Device Manager. Не помня обаче точно при какви ситуации предлагаше опцията за това.

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да опиташ да инсталираш драйвера за Windows Vista.

Направих го още вчера и се получи (не съм отговорил, щото нямах време :blush:). Преди да го инсталирам, видеото стартирано с KMPlayer насичаше (независимо от формата). След инсталацията на драйвера върви без проблеми дори HD.

Само да попитам. Струва ми се, че преди когато използвах XP, показваше същата версия на драйвера.

post-485-0-76712400-1313210727_thumb.jpg

 

Тъй като в една папка ми се намират драйверите и за XP, и за Windows 7, да не би да си е избрал тези на XP и тях да е инсталирал? Има ли такава възможност?

 

Добавено: Сега преместих драйвера за XP в друга папка и пробвах да актуализирам драйвера - изписа, че инсталирания е актуален.

Може ли да се пробва с някой драйвер за по-голям модел карта? Виждам, че този Windowsе доста интелигентен, така че предполагам, няма да допусне някоя глупост. Или?

Искаше ми се, да подкарам Windows Aero - при теста дали картата го поддържа, изписва "да, но липсва нужния драйвер".

Редактиран от stanilabg
Link to comment
Сподели другаде

Ами, с такъв стар хардуер обикновено е малко проблемно подкарването на нови функции. Сигурен ли си, че е драйверът за Vista е инсталиран правилно? Опита ли да активираш някоя тема с Aero ефект? Ако все пак драйверът за Vista не върши работа, остава да се провери в Windows Update за драйвер.
Link to comment
Сподели другаде

Сигурен ли си, че е драйверът за Vista е инсталиран правилно?

Предполагам, че да. Инсталирах го през Device Manager - актуализирай драйвер, посочих къде се намира и операцията протече нормално. След което рестарт.

И както казах, HD филмите тръгнаха без проблем.

 

Опита ли да активираш някоя тема с Aero ефект? Ако все пак драйверът за Vista не върши работа, остава да се провери в Windows Update за драйвер.

Не знам как се активира. Избрал съм тема от полето Windows 7 Aero. От долу има нещо от рода на "Решаване на проблеми с прозрачността и други ефекти в интерфейса Aero". Като кликна на него започва да търси и след което изписва, че картата поддържа ефекта, но драйвера не.

Windows Update не открива драйвер.

 

Просто исках да пробвам. Самият аз съм учуден, че картата поддържа ефекта (сляпо вярвам на Windows, не съм търсил инфо в нета). Здраве да е. Не съм го инсталирал (Windows) заради този ефект. Даже не знам как трябва да изглежда. :blush:

 

П.П. Имам вградена nVidia Network не знам си каква карта, която отдавна не работи. Деинсталирам я, но след рестарт Windows отново инсталира автоматично драйвер за нея.Аз съм си виновен, защото при решаване на проблем с принтера, сам позволих на Windows да инсталира автоматично драйвери. Сега обаче не мога да намеря от къде да го сменя (тогава ми изскочи прозорец, че Windows е приготвен с инсталацията на драйвера и там имаше възможност за промяна). Само че, сега не изкача.

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да опиташ с този драйвер - модифициран драйвер за Vista.

 

Колкото до настройката за проверка за драйвери онлайн, мисля, че е тази (на Windows с английски интерфейс): десен клик върху Computer -> Properties -> Advanced System Settings (последната опция вляво) -> Hardware -> Device Installation Settings (втория бутон).

Link to comment
Сподели другаде

Ако си с драйвера за Vista, можеш да опиташ да го деинсталираш и да почистиш с Driver Sweeper. Ако си с драйвера на Windows, можеш да опиташ принудително да го актуализираш, като разархивираш модифицирания драйвер в дадена папка и я посочиш нея при приндутелната инсталация.
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Може ли някой да ми помогне? Тия дни ще инсталирам 7-цата от флашка. Всичко ми е ясно, само, че винаги правя гафове при разделянето на дяловете. Ще слагам 7-цата на чисто ново пс. Хардиска е 1ТБ(1024гб, да знам,че реално не са толкова) WD 32MB sata3. Искам системният дял C да бъде 100ГБ. А другият D: с останалото пространство. Помогнете като стигна до инсталацията колко трябва да напиша (мб-ти) на двата партишана. Благодаря ви предварително! Дано излязат точни сметките и нямам загубено или неизпозлвано пространство. Поздрави :)
Link to comment
Сподели другаде

За 100 GB пишеш 102 400 MB (понеже 100 x 1024 MB = 102 400 MB). Понеже Windows 7 заделя едни 100 MB запазени за системата, после в Computer ще се виждат 99,9 GB размер за дял C:\. Затова може да прибавим и тях, като пишем 102 502 MB. Сега трябва да се виждат точно 100,0 GB.

За другия дял (D:\) не променяме и не пишем нищо, задаваме цялата стойност, която се предлага.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте !

Имам проблем - когато стигна до стъпката за избиране дали да ъпгрейдна или да инсталирам наново ,аз си избирам ъпгрейд понеже имам инсталнат XP.Но когато го избера ми изписва 1 съобщение да извадя диска със 7цата, да ресна за да се стартира норм. компютъра и после пак да сложа диска и да продължа инсталацията.Добре де, ама като направя тая процедура и като сложа диска и ресна ме връща отначало и като стигна до тая стъпка се повтаря всичко.И да добавя, че никъде не ме попита коя версия на 7цата инсталирам или нещо такова както е посочено в 1вия пост, направо отиде на ъпгрейд или инст. на чисто.

Помагайте, моля ви

Link to comment
Сподели другаде

В първия коментар не споменат избор на версията на Windows, която да се инсталира. Ако толкова държиш да направиш надграждане вместо преинсталация, стартирай процеса под Windows, а не при стартиране на компютъра (boot).
Link to comment
Сподели другаде

Е надграждането не е ли точно преинсталацията.В смисъл има инсталация (на чисто т.е.) и преинсталация или инсталиране на 1 уин над др. ? Или съм в огромна грешка ? Защото доколкото разбирам ако избера др-та опция не мога да си запазя данните (филми и т.н.) , а при ъпгрейда мога чрез форматиране на Ц-то и инсталирането на Уин-а там, запазвайки в моя случай Д-то с филмите.

И какво значи да го стартирам под Уиндоус ? С ДТ ли ?

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...