Jump to content

Ръководство за инсталация на Windows 7


Препоръчан пост

  • Отговори 436
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

  • 4 months later...

Здравейте, искам да преинсталирам стар компютър. Със същата система(Win7 х 64). Но не ми излиза никакъв екран на БИОС. А не стартира ДВД-то. Пробвах с F2 и бутон del , но не стана. Самато система мноого бавно стартира. Явно е заразена и повредена. Как да форматирам хард диска така, пробвах със старт от направо през Windows-a, става но като ме попита къде да инсталира и няма опция да се форматира хард-диска. Може би ако искам по този начин, да изтрия всичко на другия дял (без уиндоуса), да се пробвам да форматирам с ДВД вътре в записвачката и тогава там да инсталирам новия Windows?

 

Дайте съвет. 

Link to comment
Сподели другаде

На доста ракии си @abracadabra, но то си е твоя работа. Постарай се, когато пишеш във форуми да се въздържаш след пиенето, защото никой няма да те разбере. И без това не знаеш какво вършиш, какво остава да обясниш.

Link to comment
Сподели другаде

 

 


Здравейте, искам да преинсталирам стар компютър. Със същата система(Win7 х 64). Но не ми излиза никакъв екран на БИОС.

Здравей,

колко е стар не се знае, но кажи някакъв модел, за да достигнеш до bios, пробвай с F6, F8, F10, все някъде ще се покаже този bios.

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

за да достигнеш до bios, пробвай с F6, F8, F10, все някъде ще се покаже този bios.

 

F11 и F12 къде ги остави? И с тях се влиза в биос.

Абракадабра, томболата ще те направи печеливш след максимум 8 опита от рестартирания и хлопане по клавишите. Ако ти се смеят отстрани и се съмняват във възможностите, кажи им културно, че при различни компютри е различен начина и няма как да знаеш техния какъв е. Просто чукай по клавиатурата точно като маймунките на принципа проба-грешка и всичко ще дойде топ.... Все едно сега се учиш, те и спецовете така подхождат. :)

Link to comment
Сподели другаде

Също така е възможно да се показва меню и с клавиш Esc. Обикновено има някъде някакъв надпис на екрана по време на зареждането кой клавиш трябва да се натисне.

Link to comment
Сподели другаде

Това би трябвало да ти помогне:

 

del при стартиране – AMI, Award
Esc при стартиране – Toshiba
F1 при стартиране – Toshiba; Phoenix;
F2 при стартиране – NEC
F10 – Compaq
Ins при стартиране – IBM PS/2s w/ Reference Partition
Reset два пъти – Някои компютри на Dell
Alt Enter – Dell
Ctrl-Esc – General
Ctrl Alt Esc – AST Advantage, Award, Tandon
Ctrl Alt + – General
Ctrl Alt S– Phoenix
Ctrl Alt Ins – Zenith, Phoenix
Ctrl S – Phoenix
Ctrl Shift Esc – Tandon 386

 

Или тук   http://ivytechnoweb.net/kak-se-vlisa-v-bios/

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Така, да докладвам. Явно има проблем с машината (или аз не се справям). Пробвах с всички варианти. Не става. 

Може ли да се пробвам да направя инсталацията от ДВД-то през Windowsa(т.е. диска се стартира и от менюто му ме пита къде да инсталирам новия Win 7, дава на диск "С", и т.н.). Очаквам да изтрие стария Windows. А на другия дял на харда ще се опитам с инсталационния диск вътре да го форматирам. Този компютър нищо няма важно на него, а има вируси и цялата операционна система не работи никак добре. Или пък имам един "жив4 диск на Убунту, и с него също да пробвам и т.н. Просто не мога да настроя БИОС-а, да стартира ДВД-устройството. И така.... Дайте идея. С бутоните не стана. 

 

П.П.

Не знам как да проверя и какво е дъното за да разберем какъв е БИОС-а. С програмката АИДА змам, но пък не мога да я инсталирам на машината. С Уиндоуса не знам.

Link to comment
Сподели другаде

Ще пробвам отново. Няма да се откажа и ще го преинсталирам.

 

Хайде за следващия месец (втория по ред) - втори опит. За половин година имаш 6 опита общо, изчислих ги. Докато се наумуваш как се инсталира Windows 7, системата ще излезе от употреба.

Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...

Здравейте, от онзи ден от Майкрософт пуснаха нов ъпдейт на WINDOWS 10, версия 1809. Поне 4 пъти се пробвах да я надстроя на компютъра, но непрекъснато дава грешки и инсталацията прекъсва на 81% зареждане. Иначе помощникът за надстройка ми дава, че компютърът ми е съвместим, дисковото пространство позволява надстройката и РАМ паметта също е наред /8 гигабайта/. Няколко пъти давах поправка на ъпдейтите от настройките на WINDOWS, и там всичко е наред, но нищо не става пак! Имал ли е някой този проблем? Да не би тази надстройка даа не е доразработена от МАЙКРОСОФТ все още? Моля, ако при някой е имало този проблем нека напише, предварително благодаря! Вече не зная кого да попитам!

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...