Jump to content

Формула 1 - Сезон 2009


IVAN

Препоръчан пост

  • Отговори 55
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Link to comment
Сподели другаде

1. Jenson Button, Brawn GP, 660kg

2. Jarno Trulli, Toyota, 656.5

3. Timo Glock, Toyota, 656.5

4. Nico Rosberg, Williams, 656

5. Mark Webber, Red Bull, 656

6. Robert Kubica, BMW-Sauber, 663

7. Kimi Raikkonen, Ferrari, 662.5

8. Rubens Barrichello, Brawn, 664.5

9. Fernando Alonso, Renault, 680.5

10. Nick Heidfeld, BMW-Sauber, 692

11. Kazuki Nakajima,Williams, 683.4

12. Lewis Hamilton, McLaren, 688

13. Sebastian Vettel, Red Bull, 647

14. Heikki Kovalainen, McLaren, 688.9

15. Sebastien Bourdais, Toro Rosso, 670.5

16. Felipe Massa, Ferrari, 689.5

17. Nelson Piquet, Renault, 681.9

18. Giancarlo Fisichella, Force India, 680.5

19. Adrian Sutil, Force India, 655.5

20. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 686.5

Преди Малайзия :)

Link to comment
Сподели другаде

Доста лудо и непредвидимо състезание. Тоя дъжд направо развали всички стратегии.

 

Състезанието беше прекратено заради тежките условия. Дават се половината точки на пилотите от 1-8 място, тъй като не са изминати 75% от всички обиколки. Класирането, по което се разпределят местата е по обиколка 31(2 обиколки преди да се прекрати състезанието). Това се прави, тъй като тогава се предполага, че състоянието на пистата е било добро и коли са карали нормално.

 

Браун пак извадиха добра стратегия и се представиха добре(първо и пето място). Добро каране и супер преценка за отбора на Хайдфелд и 2-ро място за него. Тойота отново на ниво и 3-то и 4-то място. Май грешка в отбора на Ферари прецака Райконен и смени толкова рано гумите, Маса какво можеше направи. Хамилтън седмо място, добро каране направи и взе някакви точки.

Очаквано имаше и инциденти, от които Фетел, Кубица и Ковалайнен може да ги яд най-много.

 

Сезона с всяко състезание, изглежда по-обещаващ и по :Р

 

*Темата е обнова напълно ;)

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Никой не коментира случващото се във Ф1 и аз само си обновявам.

Ако има някой да коментира и да се получава някакъв разговор/спор ... ще е къде, къде по-добре.

Малко да живнат феновете на формулата :Р

Link to comment
Сподели другаде

Отново BrawnGP начело на стартовата решетка. Просто съм очарован от този отбор. Ферари и Макларън всяка година водеха в класирането както при пилотите, така и при конструкторите. Пак си беше интересно, но тръпката някак се губеше. Но сега нови отбори, нови болиди и най-вече всички отбори започнаха да се борят за първото място. BrawnGP,след 2 години усилена подготовка на болида си, направиха истински фурор, а пилотите на отбора са невероятни- R.Barricello-ветеран в спорта и J.Button- изключително добър пилот. Впрочем, дочух че на колата на K.Raikonen е бил сложен така коментирания двоен дифузьор. Наистина ли е така? :peace:
Link to comment
Сподели другаде

BrawnGP отново се представиха добре ...

Ферарите пак са за бой. С колата на Райконен стана нещо и не финишира. А пък при Маса не били сипали достатъчно гориво и накрая трябваше да пести гориво и загуби 2 позиции. Просто ....

Макларън, горе-долу същото, само че Хамилтън си завърши без проблем.

Много добра стратегия за РедБул и Уебър и съответно трето място .... сега чакаме Монако.

Link to comment
Сподели другаде

Даже повече от перфектно :giggle: Най-много ми хареса изказването на инжинера на Фелипе Маса, да пести горивото, защото може и да не финишират. Не знам, но мисля че ще има доста сериозни разговори в тима на Ферари. Един незавършил пилот, а другият за малко да не стигне финала. А за победителите, просто нямам думи-БраунGP отново показаха класа, добре конструирана тактика и най-вече перфектни настройки на болидите. За мен също трябва да се похвалят и пилотите на Red Bull- отбора се представя много добре тази години и в това състезание пилотите им отново заеха места в 5-цата. :thumbsup:
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Отборите бойкотират Ф1, очаква ни нова Формула източник SPORTNI.bg

 

Асоциацията на Отборите във Формула 1 - ФОТА взе решение да не продължава отношенията си с ФИА относно шампионата през 2010 година. Вместо това са готови да започнат организирането на нов, алтернативен шампионат, в който ще участват Ферари, Макларън, Ред Бул, Торо Росо, БМВ-Заубер, Рено, Тойота и Браун GP. Това стана ясно след последната среща на членовете на организацията, която се проведе късно снощи в базата на Рено, близо до пистата "Силвърстоун", където ще се проведе Гран при на Великобритания през този уикенд.

 

Поредният срок, даден от президента на ФИА - Макс Мозли на членовете на ФОТА изтича днес. Въпросният е отправен към пет от отборите от ФОТА, които са помолени да оттеглят условията си за участие в световния шампионат през 2010 година.

 

Екипите са твърдо решени да не отстъпват от позицията си. В официално изявление тимовете изразиха своята готовност да създадат нови серии, които ще отговарят на ценностите и техните разбирания за спорта.

 

Ето какво гласи и текстът на изявлението:

"От самото основаване на ФОТА през миналия септември екипите работеха заедно и се опитваха да се обединят с ФИА и притежателя на търговските права, за да развият и подобрят спорта.

 

Настъпилата световна финансова криза постави огромни предизвикателства пред Формула 1. ФОТА е горда от това, че въведе най-драстичните и ефективни мерки за намаляване на разходите в историята на спорта.

 

Отборите на автомобилните производители оказаха съдействие на останалите тимове, част от които най-вероятно нямаше да присъстват в шампионата днес без инициативите на ФОТА. Членовете на организацията се договориха още за значително доброволно намаление на бюджетите, което е един стабилен модел за бъдещето.

 

Следствие на всичко това бе потвърждението пред ФИА и собственика на търговските права, че отборите от ФОТА желаят да останат до края на 2012 година. ФИА и притежателят на търговските права поведоха кампания за разделяне на ФОТА.

 

Желанията на повечето от тимовете не бяха взети под внимание. Освен всичко това, десетки милиони долари не се изплащат на тимовете от собственика на търговските права, дължими за периода от 2006 година насам. Обстановката бе изключително трудна, но въпреки това ФОТА търсеше компромис.

 

Ние заявяваме, че не можем да продължаваме да правим компромиси с основни ценности на спорта и отказваме да променим молбите си за участие в световния шампионат през 2010 година. Вследствие на това нямаме друга алтернатива, освен да започнем подготовката на нов шампионат, който да отразява ценностите на участващите в него и партньорите.

 

Тези серии ще имат необходимата прозрачност в управлението, едни и същи правила за всички. Също така ще се окуражават повече постъпващи тимове. Всички ще се вслушват повече в мнението на феновете, като ще бъдат предложени по-ниски цени за зрителите по цял свят.

 

Основните пилоти и звезди, марки и спонсори, организатори и т.н., свързани исторически с най-високото ниво на автомобилния спорт, ще присъстват в тези нови серии."

 

Очаква се отговорът на ФИА и официалният списък с отборите-участници в сезон 2010 на Формула 1.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...