Jump to content

Топалов разби окончателно Камски


sao

Препоръчан пост

Веселин Топалов (България) победи Гата Камски (САЩ) с 4,5:2,5 точки в мача на претендентите за световната титла по шахмат.

 

В днешната седма партия бе разиграна френска защита и гросмайстор Топалов с белите фигури принуди своя съперник да се предаде на 45-ия ход.

 

Утре от 14:00 часа в зала номер 6 на НДК ще се състои закриването на мача на претендентите без да се играе последната осма партия.

 

На пресконференцията след днешната последна партия Веселин Топалов каза: "Това бе много сложна партия с много грешки. Опитвах се да сведа грешките до минимум. Аз направих най-малко две грешки, но Гата направи повече и изпадна в цайтнот".

 

Помолен да коментира мача на претендентите като цяло Веселин Топалов каза: "Изключително оспорван мач с доста оспорвани партии. Гата игра добре, но във втората партия изпадна в тежък цайтнот. Но като цяло мачът бе много оспорван".

 

Български журналист попита Веселин Топалов дали умишлено е вкарвал Камски в цайтноти? Гросмайстор Топалов отговори възпитано: "Моята цел бе да рискувам и да оказвам натиск, но не и да давам контрашансове".

 

От своя страна американският гросмайстор Гата Камски каза: "Това бе интересна и много сложна партия. В разгара на партията играх топ б8, което бе грешка. Веселин игра по-правилно, направи по-малко грешки".

 

Запитан от българска радиожурналистка дали е "доволен от организацията на мача в София", гросмайстор Камски отговори, че е доволен, но и допълни: "Аз не съм организатор, аз съм играч".

 

Български журналист от частна кабелна телевизия пък запита американския гросмайстор "дали играе по-силен шахмат след прекъсването?". Гата Рустамович Камски отново пусна в действие своята усмивка на човек от Изтока и отговори: "Не, не мисля така. . . "

 

Информацята е взета от тук.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...