Jump to content

Лесно и качествено конвертиране на аудио формати


Препоръчан пост

И ако някой от вас успее да обясни за какво е нужно конвертирането на аудиото, ще бъде уникално полезен не толкова с инструкциите, колкото с откритието....  :bangbang:  Чакам си отговора, особено ми е интересен @popopa каква нужда изпитва от аудио конверт. Сега ще стане ясно на всички, че упражненията са били за . . . . .  :music:  напразни....! :)

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 89
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Night_Raven, благодаря за новата версия :) За плеърите ще се замисля върху думите ти :)

 

Уди Кълвача, много се чудих дали изобщо да отговарям на така саркастично структурирания ти въпрос! Използвам конверт поради четири причини, а "откритието" ще го оставя за теб ;) Успех :)

Link to comment
Сподели другаде

Уди Кълвача, много се чудих дали изобщо да отговарям на така саркастично структурирания ти въпрос! Използвам конверт поради четири причини, а "откритието" ще го оставя за теб ;) Успех :)

Просто го пренебрегвай. Той друго, освен да се заяжда, не прави.
Link to comment
Сподели другаде

Уди Кълвача, много се чудих дали изобщо да отговарям на така саркастично структурирания ти въпрос! Използвам конверт поради четири причини, а "откритието" ще го оставя за теб ;) Успех :)

 

Това ли ти беше обяснението? Хората когато има какво да кажат, го казват. Когато нямат - мълчат. Празните ти слова доказват, че нямаш думи. Тук си на публично място и много хора биха искали да разберат с какво са полезни разискваните от вас програми. И понеже аз констатирах, че няма никаква причина, ти реши, че трябва да прескочиш въпроса уж саркастично както ти го интерпретираш. Вероятно си свикнал да гъделичкаш егото си, усещаш че си стъпил накриво и не знаеш как да отбиеш на въпроса, защото желанието ти е не толкова да свършиш някаква работа, колкото да надвиеш на насрафа си, за да се шуми по темата и да се окачествява като VIP, за да има движение и да се имитира като нещо специално и много важно. Когато фактите говорят, и боговете мълчат! Мълчи си, пази тайната да не се окаже упражнението вятърничаво... ;)

Night Raven, обидно ми е когато омаловажаваш нечий интерес, в случая моя милост, хората имат право да знаят ползата от  продукта, с какво може да бъде полезен даден инструмент и да преценят въз основа на функциите дали има алтернатива на продукта който дискутирате. Защото лично аз не откривам абсолютно никаква полза и май ще се окажа прав.

Link to comment
Сподели другаде

Уди, много си прав, информацията трябва да се споделя - аз например в над 95% от случаите намирам необходимото ми инфо сред споделящите във форумите :)

Ще споделя за какво аз ползвам конверт на аудио, но преди това ще ти задам няколко въпроса на които те моля не отговаряй, а ползвай отговорите за себе си - те са по скоро реторични!

1. За какво ти е цялото това словоизлияние и словоблудство при наличието абсолютната ти и безусловна "правота"? Какво искаш да докажеш - на себе си или на кого?

2. Какво знаеш за егото и боговете(божественото), че така уверено боравиш с тези понятия?

3. Отговора който ще ти дам за какво ще ти послужи и какво ще ти даде?

 

Ползвам конвертиращи програми по 4 причини:

1. Слушам и свалям основно .flac и .ape в къщи, но тези формати в колата при стандартна аудио система, почти не можеш да разграничиш от MP3 на 320 kbit/s, както и не всички плеъри за кола подържат flac, камо ли .ape. Правя си флашки с любимата си музика за колата от flac към mp3.

2. Телефона ми е iPhone и понякога записвам с него определени събития, които след това споделям с не малка група приятели, на които им е трудно да отварят формата на Apple и за това го правя в удобен за всички формат.

3. Има специфични програми които работят само с един аудио формат. Аз ползвам такава която изисква .wav и независимо, че е по отношение на качество е безсмислено конверт от mp3 към wav, просто софтуера го налага.

4. Макар и много рядко попадам на екзотични и рядко ползвани формати, които аз лично предпочитам да обърна в ползваните от мен.

 

п.п. Предлагам администраторите да изтрият последните публикации, защото само спамим темата. Уди, ако има ОГРОМНА потребност да пише, да го направи на лични!

Link to comment
Сподели другаде

Такааа, стигнахме вече до същността да направим изводите.  :coffee:  Обръщаш форматите на MP3 и WAV, което не е нищо уникално и се прави от всяка конвертираща програма. Лошата оценка на Night Raven за FFmpeg ме осъмни, че върши работата на инат. Как е могъл да подцени високо квалифицираните инженери в кодеци, муксване, демуксване, рязане, сливане, който инструмент се използва от почти всяка конвертираща и рипваща програма, направо изумително. Проекта обединява и включва кодеците на няколко други проекта. И на фона на това ти продължаваш ли продължаваш да търсиш лека и опростена качествена алтернатива. Какво друго мога да си помисля аз, след като ежедневно ме заобикалят лумпени хора....  :sad:

 

 

 

FFmpeg is used by software such as VLC media player, xine, Plex, Kodi, Blender, YouTube,[46] and MPC-HC;[47] it handles video and audio playback in Google Chrome,[47] and Linux version of Firefox.[48]Graphical user interface front-ends for FFmpeg have been developed, including Avanti,[49]XMedia Recode and Multimedia Xpert. JavaCV, a Java wrapper for OpenCV, includes a supplementary Java wrapper for FFmpeg.[50]

FFmpeg is used by ffdshow, LAV Filters, GStreamer FFmpeg plug-in, Perian and OpenMAX IL to expand the encoding and decoding capabilities of their respective multimedia platform.

Link to comment
Сподели другаде

Не говори глупости! Никъде не съм казал, че FFmpeg е лош продукт. Казах, че не е по-добър от индивидуалните енкодери/декодери. Това не го прави по-лош.

Въпреки че FFmpeg сам по себе си е отличен инструмент, това не гарантира, че други продукти, които го ползват като основа, са също добри. Много програми, които използват FFmpeg, всъщност претупват нещата, особено що се отнася до видео. При аудиото нещата са по-прости.

FFmpeg е ядрото на много програми, но какво се гради около това ядро също е от значение. Двигателят може да е сърцето на автомобила, но не е единственият определящ фактор. Цялостната прозиводителност на автомобила зависи и от други елементи: гуми, окачване, трансмисия, електроника, и т.н.

Link to comment
Сподели другаде

При мен се употребява от най-големия световен хакер на стрийм и на защита на софтуера, защото сам си е изработил непробиваема защита и кракерите му паднаха в краката. Твоите думи бяха "какво като използва ffmpeg". Би трябвало, по-скоро трябваше, да се позамислиш дали приложението е добро, но побърза да махнеш с ръка и да го отбиеш без преценка, въз основа на какво програмата не може да има качество, освен че изрече като причина ffmpeg. Да, има посредствени програми, но аз не открих нищо лошо в посочения безплатен продукт, а напротив - пълен комфорт и удобство, при това работи без никакви забележки! Остава да разбера кое не ти се понрави. Или не ти допада алтернативата, понеже новото измества старото и темата се разводнява. А човека търсеше алтернатива. Която както отбелязах върши работата си безупречно! Започна да ми прилича на махленска работа или на моята кола е най-хубавата....

Link to comment
Сподели другаде

При мен се употребява от най-големия световен хакер на стрийм и защита на софтуера.

Моля?! Я пак.

 

Твоите думи бяха "какво като използва ffmpeg". Би трябвало, по-скоро трябваше, да се позамислиш дали приложението е добро, но побърза да махнеш с ръка и да го отбиеш без преценка, въз основа на какво програмата не може да има качество, освен че изрече като причина ffmpeg. Да, има посредствени програми, но аз не открих нищо лошо, а напротив - пълен комфорт и удобство. Остава да разбера кое не ти се понрави. Или не ти допада алтернативата, понеже новото измества старото и темата се разводнява. А човека търсеше алтернатива. Която както забелязах върши работата безупречно! Започна да прилича на махленска работа или на моята кола е най-хубавата....

Ти изтъкна използването на FFmpeg като ключов фактор, т.е. че въпросната програма е по-добра, защото използва FFmpeg. Аз просто не се съгласих. 

Тествах приложението още тогава. Не видях нищо, което да го отличава от доста други програми. Т.е. поредният конвертор, базиран на FFmpeg.

Щом ти харесва, изполвай го. Никой не те спира.

Link to comment
Сподели другаде

Моля?! Я пак.

 

Има едно лице от Украйна, което се грижи за всичко. Програмира (тоест пише програмата си), от една година е написал и своя защита със собствен код на защитата, на всичко отгоре е стабилен хакер, единствено той познава схемата на браузъри, онлайн плеъри, видео и аудио потоци. Сам управлява всичко, уебсайта също негово дело. На всичко отгоре е нагъл и се вписва в пиратските форуми да кръстосва шпаги с кракерите. Та такъв един уникален индивид, бих нарекъл гений, защото владее всичко каквото възложиш, той също се възползва от инструмента. Дали е ключ - ами доста полезен ключ, предпочитан от най-известните разработчици. Ако работиш на свои алгоритми, вече може да се каже, че си съмнителен. ;)

Link to comment
Сподели другаде

Страхотна история. Мислил ли си да я адаптираш за кино?

 

Да. По действителен случай е. Ще стане поучителен документален филм, лепнат на Softvisia.  :booo: 

Link to comment
Сподели другаде

След кратко проучване установих, че авторът на theFrontend всъщност не е бездействал. Ето го наследникът ѝ: BatchEncoder.

 

Реално няма нужда да се поддържа theFrontend вече, защото BatchEncoder в последната си версия може сама да изтегля всичко нужно. :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...