Jump to content

Лесно и качествено конвертиране на аудио формати


Препоръчан пост

Успя да разчете песента с DTS decoder-a, но след конвертиране към mp3 с lame.exe дава следната грешка

 

 

А при конвертиране с foobar2000 /десен клик върху песента и convert /пак ли не става?

Ако не става направо в МР3 пробвай първо конвертиране към WAV /Десен клик -convert. В Processing сложи отметка на DSP и избери Convert 5.1 to Stereo.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 89
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Имах предвид, че използвах lame.exe от foobar тъй като го поиска.

 

След като изпълних тази стъпка, не беше нужно даже превръщане първо към WAV

В Processing сложи отметка на DSP и избери Convert 5.1 to Stereo.

Всичко си дойде на мястото. Благодаря, получи се.

 

Да се надяваме скоро theFrontend да поддържа и този формат

Link to comment
Сподели другаде

Да се надяваме скоро theFrontend да поддържа и този формат

Няма, защото програмата е изоставена, а и е общо взето формат, който не е предвиден да се конвертира в стерео.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Да, можеш да използваш 64-битови версии на енкодерите. Полза от такива по принцип има, но не е голяма. Обикновено 64-битовите енкодери предлагат малко по-бързо кодиране на файловете, като ускорението е от порядъка на 10%-20%. Не всички формати обаче имат 64-битови версии на енкодерите си. Като цяло не е лоша идея и може да се замисля да включа 64-битови енкодери в инсталацията, но първо ще се наложи да се направят някои тестове за всеки случай.

 

FlaCuda също може да се добави и да има възможност да се инсталира вместо стандартния енкодер, но тук ситуацията е малко по-различна. От една страна FlaCuda е наистина по-бърз от стандартния енкодер и то в пъти. Разликата обаче си струва повече, ако ще се кодира в режим с по-висока компресия. При средните и особено ниските нива на компресия реалната полза е значително по-малка. Т.е. там е, но не е така драстична, а реална полза от високо ниво на компресия няма особено, защото разликата в размерите е минимална. Към това добавяме и още 2 неща:

1. FlaCuda изисква Microsoft .NET Framework (най-вероятно версия 2.0), за да функционира. Това не е проблем за потребителите на Windows Vista и Windows 7, при които .NET Framework е вградена, но това не е така при Windows XP. Вярно е, че доста потребители инсталират .NET Framework така или иначе, но все пак не всички го правят.

2. FlaCuda е, както и името му подсказва, базиран на CUDA технологията, която е налична само в карти на NVIDIA и то не при всички модели. Т.е. само потребители с по-новички карти на NVIDIA (серия 8000 и нагоре при стандартните им карти). Потребители с други видео карти няма как да се възползват от енкодера.

 

Така че някак не ми се нрави идеята да го включвам, особено след като аз не разполагам с подходяща карта, за да се занимавам лично с евентуални тестове колко добре работи и доколко се разбира с theFrontend.

Link to comment
Сподели другаде

Нямам представа как точно са създадени тези файлове, а и предполагам, че ще трябва да имам възможност лично да работя с енкодера, а не мога, както вече споменах, но явно не си прочел. Нямам нужния хардуер, за да ползвам енкодера.
Link to comment
Сподели другаде

  • 11 months later...

Ами, може, но ще трябва да има или FAAC/FAAD със съответните конфигурационни файлове, или само конфигурационните файлове за Nero AAC Encoder. Или два отделни архива.

Някаква по-конкретна причина да искаш версия в архив?

Link to comment
Сподели другаде

Някаква по-конкретна причина да искаш версия в архив?

Ами, използвам една от първите ти версии (първата публикация на темата) и тя е без инсталация. Изненадах се, че последната се инсталира - не съм следял как е било положението при другите.

Ето така изглежда папката.

post-485-0-64054100-1317963328_thumb.jpg

 

Пък и ме устройва - за няколко конвертирания на година, не ми се инсталира програма, при положение, че съществуват така наречените "портативни".

Link to comment
Сподели другаде

Направих инсталация с идеята по някое време след това да добавя 64-битови енкодери и да направя инсталацията автоматичон избираща съответния файл.

Добавих и RAR архив.

Link to comment
Сподели другаде

Определено има - обновени енкодери/декодери. Проблемът е, че не помня точно кои са обновени. По някое време ще ги сравня между версиите и ще ги добавя.
Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...