Jump to content

Търся програма за каталогизиране на дискове


Препоръчан пост

Трябва ми програма, която да прави база от данни лесно и бързо на записаните ми дискове. Примерно като сложа диск, всички файлове от него да се добавят в базата данни, а после да мога чрез търсачка да намирам желан файл, но от всички дискове, които съм добавил в базата данни. Например ако съм записал skype (различни версии) на различни CD/DVD носители, да мога като напиша "skype", програмата да ми изкарва всички места, на които се среща. Също искам в програмта да има опция за добавяне на снимка на диск (чрез скенер ще си ги сканирам всичките и така лесно ще знам в кой е файл-а, кото ми трябва. Между другото, сканирането на дискове опасно ли е за тях? :D ). Дано да съм се изказал разбрано. Благодаря предварително ;).
Link to comment
Сподели другаде

Здравей, мисля че Ant Movie Catalog 3.5.1.1 е програмата която търсиш! Ето ревю за нея:

Мощна, създава и управлява каталози с вашите филмови колекции

Чудесна програма направена да ви помогне да организирате колекцията си от филми на DVD, CD (VideoCD, DivX,...). Програмата разполага с модул за изтегляне на информация от интернет за даден филм. Имате възможност да сортирате и извеждате пълната информация за всеки един филм, да следите кой ваш приятел какъв филм ви дължи, да оценявате филмите и много други. Има и български интерфейс.

Ето и снимка:

http://www.antp.be/pic/moviecatalog_xp.png

Коментарите за нея са добри, надявам се да е това което търсиш и да ти хареса!

*ЕДИТ: СЪЖАЛЯВАМ НО ПОМИСЛИХ ЧЕ ИСКАШ ЗА ФИЛМИ ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА НЕДОРАЗУМЕИЕТО

Link to comment
Сподели другаде

DiskFinder - Ползвам я от много време и върши перфектна работа. Слагаш диска и програмата му "снима" съдържанието. При търсене можеш да маркираш всички дискове или само отделни, в които да търси зададена дума или комбинация от думи.
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 years later...

Търся начин, чрез .bat файл да си каталогизирам дисковете.

 

Преди около 3 години един познат си беше направил такъв файл. Колика се в/у него и автоматично се записва в текстов файл съдържанието на диска, който е в оптичното дисково устройство. След това пише какво търси в текстовия файл и вижда дали го има в колекцията от дискове. В момента няма как да го питам. Помня, че .bat файла не беше с много дълъг текст. От значение беше с каква буква е DVD/CD устройството на въпросния компютър, за да се напише в .bat файла. Трябва ми основно за търсене на музикални групи, албуми, песни, филми и други, който се намират в дисковете. По точно, като потърся дадена група примерно, да видя дали я имам в колекцията, а не толкова в кой диск се намира. Станаха много дискове и отнема доста време да ги преглеждам ръчно (надписал съм си ги отгоре).

 

Благодаря предварително!

Link to comment
Сподели другаде

Мможеш да използваш командата dir:

dir d: /s > c:\d_list.txt

Така ще получиш файла d_list.txt в главната директория на C:, като във файла ще имаш имената на всички папки и файлове от устройство D:.

Разгледай и опциите на командата dir.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря panevdd!

Точно това ми трябваше. :yeah: След известно четене си направих .bat файла, който изглежда така:

dir g: /s/w/o/a:-d >> d:\catalog_DVDs.txt

Само не можах да разбера защо някои песни в случая, който са с по-къси имена не се записват една под друга, а една до друга?

Не е проблем, но ако има решение споделете го! Прикачам текстов файл за справка.

 

catalog_DVDs.txt

Link to comment
Сподели другаде

Да. И аз това установих, но без нея информацията е твърде подробна и претрупана. Другата алтернатива вместо /w е /d, но резултата е същия. Дори и така да остане ще ми върши идеална работа. :thumbsup: Целта беше да не инсталирам програма след като има и друго решение. Удобно е и ако трябва да пратя на някой познат списъка с каталога. :cap:
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...