Jump to content

Помогнете, не мога да премахна WindowsBlinds


Препоръчан пост

Преди не много време инсталирах WindowsBlinds,някаква остаряла версия,но от самото начало не ми проработи и сега при всяко пускане на комп-ра ми ми вади надпис :This version has expired! Please download a new version!След това ме отвежда в сайта да си закупя новата версия(http://www.stardock.com/products/windowblinds/purchase.asp?ver=wb6).От контролния панел не мога на направя Uninstal,от папката в Program Files също.Пробвах и с други програми-пак не става,а и дори да я изтрия с папката не можах.Ако някой знае как,моля помогнете ми!
Link to comment
Сподели другаде

Ако в Add/Remove Programs няма WindowsBlinds или Stardock WindowsBlinds, пробвай да свалиш от сайта им новата версия, инсталирай я и после я премахни.

 

Най новата им версия е платена.Свалих я от друг сайт,но ми изисква да сменя SID с друг който ми дават и ме е страх да го направя.

Link to comment
Сподели другаде

Най новата им версия е платена.Свалих я от друг сайт,но ми изисква да сменя SID с друг който ми дават и ме е страх да го направя.

 

Не го прави !!!

 

Освен, че може да не завърши промяната коректно (спира по средата и дава грешка)...след рестарт може да се появи празен десктоп (все едно си с чисто нов акаунт)...А не е добре пак да се правят всички персонализиращи опции нали ? :hmm:

 

Скоро го тествах на 2 пъти на компютъра си. Повече не !

 

Първия път направо почнах да правя промяната...но спря по средата (както бях писал - а виж какво пише на снимката с удивителната...)...бях си направих снимка на текущия ми SID...и след рестарта всичко беше празно...използвах инструмента за връщане на стария ми SID. Това помогна...

 

http://img520.imageshack.us/img520/2653/newsidme9.jpg

 

Втория път и това не ме спаси...Но те така...проба-грешка. :giggle:

Link to comment
Сподели другаде

Ами да ви кажа честно,аз също го направих веднъж и точно триъгълничето ме притесни...но беше късно вече бях започнала и неможех да натисна Cansel.Вкрайна сметка,когато рестартирах ми се беше изгубила регистрацията на 2 програми,но ги оправих.Казах си и аз като теб:Никога вече няма да експериментирам с глупости,затова и не смея отново.Дано другите потребители да си вземат поука от нас!
Link to comment
Сподели другаде

В крайна сметка проблемът ми се реши,приятели! Изтеглих и инсталирах "your uninstaller" и премахнах успешно досадната програма.Благодаря все пак на Nicky и на B-boy/StyLe/ за тяхната отзивчивост и съвети!
Link to comment
Сподели другаде

Здравейте и от мен!!!

 

Първо такива експерименти не си правете на компютъра , а като искате да видите за какво става на въпрос тествайте всичко във виртуална машина!!!

 

Ако не сте прочели тази статия ви препоръчвам да го сторите защото там е описано подробно за проблеми от такива трансформиращи програми - Ръководство: поддръжка на (предимно) Windows XP, съвети и предложения; разбулване на митове - написана от Night_Raven

 

Ето и цитат от темата:

първо:

Кратка легенда:

 

- в червено ще маркирам абзаци, които включват вредни и опасни за операционната система действия или такива, които може да не са винаги опасни, но имат потенциал да създадат големи главоболия;

- в оранжево ще маркирам абзаци, които включват действия, които сами по себе си не са чак толкова опасни, но могат и понякога създават проблеми, вариращи от дребни до доста досадни;

- в синьо ще маркирам абзаци, действията описани в които не би трябвало да са проблемни, но е все пак възможно да се появят проблеми в следствие на неправилно или невнимателно прилагане на описаните там неща; т.е. към тях нека се подхожда като цяло спокойно, но с едно на ум;

- в зелено ще маркирам полезни действия, които оказват положително въздействие върху опрационната система или ценни съвети, които могат да са ви от полза.

 

второ:

Избягвайте да инсталирате програми, които сменят облика на операционната система - сред коитото са и трансформиращите пакети като:

 

Vista Transformation Pack

StyleXP

Crystal XP

WindowsBlinds

VistaMizer

bricopack-vista-inspirat-ultimate... и др.

 

Цитати от Night_Raven в други теми:

1,Горещо съветвам да не се ползва Vista Transformation Pack. Това е по-скоро зле създаден пакет, който създава доста главоболия при евентуална деинсталация. Ако държиш да промениш външния вид на операционната система, препоръчвам просто да смениш темата, за което най-вероятно ще ти трябва Uxtheme Multi-patcher.

 

2,Може би мислиш за StyleXP. Нея също не бих я препоръчал. Не бих препоръчал никакви начини за промяна на външния вид на Windows, освен обикновена смяна на тема.

Ето и мой коментар по темата

WindowsBlinds: Не го препоръчвам на никого защото гълта много ресурси , а Crystal XP - и той е трансформ пакет а на мен ми трябва Windows Vista Basic прозираща ( до колкото знам във Виста се наричаше Аеро ) ,но само тема!!! Не искам трансформ пакети защото от опит знам какви поразии правят!!!

Горещо ви препоръчвам да не се занимавате с такива трансформиращи вида на ОС програми ( ако все пак искате друга визия ползвайте (както препоръчва и Night_Raven ) теми , а за тези теми които не тръгват ви е написал решението по горе ( Uxtheme Multi-patcher )!!!

 

Това "your uninstaller" също не го препоръчвам защото при деинсталация бърка и в регистрите:

В крайна сметка проблемът ми се реши,приятели! Изтеглих и инсталирах "your uninstaller" и премахнах успешно досадната програма.Благодаря все пак на Nicky и на B-boy/StyLe/ за тяхната отзивчивост и съвети!
В темата за която дадох линк по горе ще прочетеш защо
Деинсталирайте софтуера си както трябва

 

Поздрави на всички приятели на SOFTVISIA FORUMS!!! :computer: :computer: :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Xoра с усет за красивите неща, се опитват да направят живота ни по-интересен и същевременно да припечелят нещо.

Не осъждайте творците , те с това си вадят хляба.

Link to comment
Сподели другаде

nikolaijelev ,нямам против красотите ,явно не си ме разбрал!!!

А и ти сам си написал един от проблемите ( печалба на такива производители за наша сметка и на наш гръб )

Xoра с усет за красивите неща, се опитват да направят живота ни по-интересен и същевременно да припечелят нещо.

Не осъждайте творците , те с това си вадят хляба.

А и не ги осъждам ,нямам такова намерение ,само ви дадох съвет!!!

Защото винаги трансформиращите пакети правят поразии (както писах по горе ,вече го знам от опит,като имах глупоста да го направя на реалния компютър вместо първо да тествам във виртуалния

(въпреки че в него имам 16 ХР-та на които мога да тествам),а между другото точно в момента пиша от едното ХР)!!!

И за това препоръчвам , а и не само аз ,да ползвате ТЕМИ вместо трансформиращи пакети като описаните по горе (лично аз в момента съм с линукс тема) , а за тези теми които не тръгват (неподписани теми) може да си изтеглите

Uxtheme Multi-patcher!!! :computer:

Link to comment
Сподели другаде

Xoра с усет за красивите неща, се опитват да направят живота ни по-интересен и същевременно да припечелят нещо.

Не осъждайте творците , те с това си вадят хляба.

Аз съм човек, който обича красивите неща и не би имал нищо против да си разкраси изгледа на операционната система, но не и ако това ще й навреди. В случая не осъждам желанието на въпросните "творци" да направят нещо красиво, а осъждам последиците, които тези красиви неща имат върху операционната система. Много от въпросните програми и пакети за трансофрмация са направени некадърно и създават главоболия след инсталация и/или след деинсталация - някои подменят важни файлове със свои, което може да доведе до евентуални проблеми, а други не се деинсталират както трябва, което също може да доведе до проблеми. Това не са измислици, а факти. Понеже обаче проблемите не се явни винаги (особено тези след инсталация на дадена програма/пакет), повечето потребители си мислят, че такива няма и махат с ръка в знак на лекомислие. Някои хора пренебрегват проблема и го отричат, дори и да се появи. Затова и подобни програми и пакети циркулират толкова свободно и подобно поведение е една от причините по форумите в интернет да има теми с проблеми за неща, които са пряко или непряко свързани с външния вид на Windows.

Link to comment
Сподели другаде

http://www.stardock.com/products/windowbli...ide.asp?ver=wb6

..More Help & Information

 

You can download WindowBlinds for free at www.windowblinds.net. The full version of WindowBlinds is $19.95 on its own or you can get Object Desktop for $49.95 which includes not just WindowBlinds but many other programs with it.

 

Stardock is a Microsoft Gold Partner. WindowBlinds does not modify any system files.

Е-културата не се придобива със закупуването на компютър. Това е опит(понякога горчив) , който натрупваме постепенно с годините работа(..те така...проба-грешка). Което не ни убива...питай! Ще помагаме колкото можем, но не избирай за свои водачи незнанието и страха от преинсталация! Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря на всички за мненията и съветите! Разбира се че ще внимавам повече за напред.Нали затова се регистрирах тук: за да чета и да се уча от опита на другите.Аз работя с Интернет едва от 6 месеца и е нормално да греша поради незнание.Сигурна съм че дори и най добрите от вас са правили грешки,но нали такъв е урока на живота-да си изпатим,за да се научим.Успех на всички ви и отново благодаря!
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...