Jump to content

Малко проблемче :)


niki1221

Препоръчан пост

Интересуваме как мога да премахна Рестарт бутона и Шутдаун бутона на моят компютър . Искам като оставя брат ми сам да не може рестартирва/изключва компютърът .

Благодаря предварително !

Link to comment
Сподели другаде

А брат ти дали знае, че може да спре компютъра през щепсела ?

Ще го върже с лустерклема и в захранването и в контакта, та на брат му ще се наложи да ползва ножица, а ножица без изолация, не е удачен вариант :giggle: ...

Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че единственият 100%-ов успешен модел, е да извадиш кабелчетата директно от дъното. На едните трябва да пише PWR - за бутона за включване, и RES на тези за рестартиране. PWR бутона има опция за настройка при натискане, но този за RES мисля, че действа директно на захранването - на коя линия обаче не знам- предполагам, че на тази която държи машината в постоянна готовност дори когато машината е изключена - нека който ги разбира да сподели, че ми стана интересно. Ако постъпиш така, ще имаш малък проблем с включването- но може да настроиш BIOS-a да включваш машината чрез мишката или клавиатурата. Тук идва още един проблем - ако по време на работа тока изгасне, ще трябва да пуснеш машината от бутона на кутията (поне при мен е така - Gigabyte P31DSL3), и ако си му извадил кабелчетата, ще се наложи отваряне на кутията.

Ta- според мен оптималният вариант- вадиш кабелчетата само на бутона за рестартиране, и настройваш другят бутон "да не му се обръща внимание". И при този вариант има неудобство- ако ти зацикли компа, трябв да звъниш на енергото да ти спрат тока :) (това в квадрата на майтапа).

Успех!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...