Jump to content

Препоръчан пост

Мултимедийните флаш презентации се явяват едни от немногото видове маркетингови комуникации, в чието разположение на въоръжение е интерактивността. Тя от своя страна прави флашовете максимално персонализиран тип маркетингова комуникация и значително удължава времето на рекламния контакт.Грамотно разработаната мултимедийна флаш презентация съчетава в себе си визуални и информативни компоненти наведнъж от няколко рекламни средства, фокусирайки в себе си елементи на графическия дизайн, творчеството или модерно казано креатива, анимация, видео, вербална комуникация.Този богат и същевремено мощен арсенал апелира към съзнанието на аудотирията. Коя аудитория? Вашата, посетила вашия сайт.

Флаш презентацията е най-добрата реклама и най-добър способ да представите вашата компания, продукт или услуга в сбита форма към потенциалната ви аудитория - бъдещи клиенти. Тя е динамична и нейната интерактивност я отличава от статичната реклама. Вашият клиент не само е привлечен, но той може да участва и да управлява флаш презентацията.

 

Да престъпим от теория към дело. Вие вече желаете да придадете нужната интерактивност на вашия сайт, за което заделяте нужно каре от страницата. На това място ще бъде бъдещата ваша флаш презентация, която може да игра роля на мини-виртуална галерия или да представя ваш продукт под различен зрителен ъгъл.

Идеи много, но как да подходи младия уеб-дизайнер, след като не знае action script. На помощ идват две програми: Wondershare Flash SlideShow и Amara - Slide Show Builder. Програмите за целта са много повече, но едва тези две ми допаднаха като функионалност, интуитивност и краен резултат. Тези програми са платени и те няма да бъдат обект на разглеждане. На тестова уеб-страница ще покажа резултата само на Amara - Slide Show Builder. Самата програма е семпла, с заложени редица визални ефекти, генерира HTML код. От вас се иска да подготвите цифровите си иозбражения, подберете ефект на преливане и зададете време за изпълнение на ефекта, евентуално да надпишете текстове.

Напомням, че Google и Adobe си подадоха ръце, от което световната търсачка вече индексира хипер-линкове и текстове в флаш анимаци, а това развързва ръцете на уеб-дизайнера.

 

Има ли безплатен начин за подобна идея? Да, според условията на Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported noncommercial license. Името на тази програма е JW IMAGE ROTATOR 3.17. На практика програма-генерататор няма, а архив, съдържащ джава-скрипт, скрипт и preloader flash player, koито ще поставите в кода на вашия сайт, след козметични промени.

 

Направа

1. Обмислете вашата идея и съобразно нея подгответе нужния ви брой цифрови изображения.

2. Изтеглете JW IMAGE ROTATOR 3.17.

 

Разопаковайте архива в подходяща работна папка. Там ще откриете тестова уеб-страница, флаш плейър imagerotator.swf, джава скрипт swfobject.js и файл madrid.xml. Само тези три файла са ви нужни, останалото в кофата. Преименувайте madrid.xml в imagerotator.xml. Това е за ваше удобство. В моя пример се ограничих до 4 броя снимки (за-побързо зареждане на примера и по-нагледен код). Сега препишете този код и го модифицирайте според вашите условия.

 

скрипт код

 

<embed

src=" посочете абслолютен или относителен път до imagerotator.swf "

width=" задайте ширина на флаш презентацията в пиксели "

height=" задайте височина на флаш презентацията в пиксели "

allowscriptaccess="always"

allowfullscreen="true"

flashvars="file= посочете абслолютен или относителен път до imagerotator.xml&autostart=true"

/>

 

С това завършва козметиката на скрипта. Тук има и други атрибути. С тях можете да се запознаете на страницата на JW IMAGE ROTATOR 3.17, а още JW WMV Player или JW FLV Media Player. Вмъкнете вашия редактиран скрипт в HTML кода на вашата уеб-страница. Следва модификация на файл imagerotator.xml. Той е примерно такъв:

 

 

.xml код

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<playlist version="1" xmlns="http://xspf.org/ns/0/">

<trackList>

 

<track>

<title>уникално име на снимката</title>

<location>посочете абслолютен или относителен път до първа снимка</location>

<info>посочете абслолютен или относителен път до първа снимка</info>

</track>

 

<track>

<title>уникално име на снимката</title>

<location>посочете абслолютен или относителен път до втора снимка</location>

<info>посочете абслолютен или относителен път до втора снимка</info>

</track>

 

</trackList>

</playlist>

 

Стъпката <track> </track> допълвате за всяка следваща снимка с нейното уникално име и уникален път в файл imagerotator.xml. Последен ход е да качите вашите файлове на уеб-сървър и да споделите с света вашата флаш презентация.

A как да настроим ефектите и всичко такова? За сега никак, защото сте прохождащ флашер. Те са описани в файл swfobject.js и вие го ползвате наготово. Въпрос на вкус дали ще ви допадне. Ето моята примерна страница към урока.

 

примерна страница на JW Image Rotator

 

 

 

Поддръжка, авторство и лиценз

Това ръководство е за лично ползване. То е без гаранция и поддръжка.

Този материал може да ползва според условията на Creative Commons license.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...