Jump to content

Проблем при настройка на рутер.


Препоръчан пост

Имам иконка на нет-доставчика. Когато кликна върху нея се появява прозорче и пише "Connecting Internet ...", чакам няколко секунди и нета тръгва. Ако няма нет изписва Грешка и някакво число и после пак се появява "Connecting Internet ...". Когато написах в ИЕ това, което ми каза се появи същото прозорче и ми даде Грешка и пак тръгна да се зарежда наново, което означава, че нямам нет. ВСИЧКО, което си ми писал съм го направил по няколко пъти, не съм пипал нищо друго, но пак не става.
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

...Когато написах в ИЕ това, което ми каза се появи същото прозорче и ми даде Грешка и пак тръгна да се зарежда наново, което означава, че нямам нет. ВСИЧКО, което си ми писал съм го направил по няколко пъти, не съм пипал нищо друго, но пак не става.

Виж сега, май бъркаш принципно нещата. Нека да се опитам да ти обясня.

Откакто вече ползваш рутер, ти няма да имаш пряк достъп до доставчика. Този достъп става от рутера, а не от компа. Или с други думи, рутера се свързва с доставчика ти и после разпределя сигнала до всички свързани към него компютри. Сега разбра ли?

Това означава, че всички настройки за връзка с доставчика ти, трябва да бъдат въведени в рутера, а не в компа ти и ако се опитваш да го правиш от компа, нищо няма да стане...

 

Относно по горе описаното, това не може да бъде, ти ми показа вече, че имаш връзка между компа и рутера, а адреса 192.168.1.1 е адресът на рутера. т.е. трябва да се зареди началната му страница.

Ако не можеш да влезеш в рутера, поради това, че си забравил паролата и името за достъп, то ти предлагам да рестартираш(ресетниш) рутера. Виж по горе линка до инструкцията!

Link to comment
Сподели другаде

Рестартирах рутера, смених си паролата, създадох нова мрежа, махнах автоматичния старт на нета и всичко е ОК. Сега имам нет и на двата компютъра. Май проблема беше, че нета ми тръгваше автоматично от иконката и е пречил на рутера да ми прати нет. Благодаря за обясненията и търпението :bgflag: :peace: .

 

П.П. Досега съм слагал диска на рутера около 30 пъти, но днес за пръв път ми даде, че всички стъпки са завършени и накрая ми изписа "Поздравления". След това рестартирах настолния и тогава дойде нета. Също така съм убеден, че не съм попълвал правилно нещата, които ми искаше в съответните стъпки при създаването на мрежа. Но всичко е минало :).

Link to comment
Сподели другаде

Щастлив съм, че успя! :hesthebest:

Бях убеден, че го можеш (иначе нямаше да ти отделя толкова време! :svlove: ), но бъди сигурен, че много изнервяш хората, като не изпълняваш всички стъпки - една по една, както ти казват.

Вярвам, че не ми се сърдиш за резкия тон, но ти го заслужаваш! :peace:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...