Jump to content

помощ за КЕРНЕЛ и БИОС


сабаделл

Препоръчан пост

ЗДРАВЕЙТЕ,нужна ми е помощ не мога да вляза в BIOS, преди седмица ми блокира компютъра като играех SOLITARIO SPIDER , излезе ми следното на син екран KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR . STOP:0x0000007A(0xS04C4648,0xC000000E,0x1A76D8CO,Ox988C9000) Disable BIOSmemory options cuch as caching or shadowing. И понеже съм пълен аматьор се обадих на севизния център, от там ми влезнаха в компа и реставрираха към по задна дата.но проблема си остана, случва се по-рядко, но се случва и аз си рестартирам и така...пробвах да вляза в BIOS но изобщо не ми дава такава опция нито с F2 нито с F12.Kompютъра е DELL INSPIRION 531 със windows vista home premium, AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 4800+ ,NVIDIA GeForse 6150SE nForse 430.страх ме е да пипам много първо защото не съм много на ТИ с компютрите второ защото е в гаранция но ако следвам дадени ми инсрукции може би ще се справя :yes: освен всичко това съм в испания вистата е на испански аз не знам английски а важните неща ми ги вади на английски. това се случва само като вляза да играя игрите са от компютъра не от нета.Благодаря предварително :bye:
Link to comment
Сподели другаде

Пробвай да влезеш в BIOS чрез натискане на Del. Там намери и забрани (постави на Disabled) всякакви опции, които имат в себе си "shadow" и "cacheable". За изход: F10 -> Enter.

Откога е проблемът? Как са температурите на компонентите и напреженията на захранването? Правил ли си хардуерни промени?

Link to comment
Сподели другаде

не знам как да проверя температурите и напрежението ,а windows се актуализира сам .нищо не съм сваляла ,никакви програми ,даже изтрих някои, които не използвам ,а когато влезнах в bios така се шашнах ,че много бързичко си излезнах.изобщо не знам какво да натискам за да се придвижа нито знам къде точно трябва да вляза нали там не може да се борави с мишката..... както писах горе пълен аматьор съм но ще пробвам пак.благодаря друго си е като ти обяснят на български.не че на испански някой се е засилил да ми обяснява те от сервиза направо ми казаха да преинсталирам windows ако проблема продължава. изобщо не се затормозяват хората.абе ,,кой те .... в калабалъка,,. :(
Link to comment
Сподели другаде

Лично по мое мнение всеки, който работи в сервиз и дава съвет за преинсталация, би следвало да се облага с клъцване от заплатата или дори уволнение. Това не е помощ.

От друга страна навигацията в BIOS-а не е толкова трудна - използваш стрелките, за да маркираш дадена секция; Enter, за да влезеш в нея; Esc, за да излезеш от нея (дотук трябва да е напълно логично); с PageUp и PageDown или + и - се променят настройките/стойностите; изход със запазване на настройките е F10. Някъде из разделите на BIOS-а трябва да са опциите, за които споменах. Ако не се лъжа, трябва да са в Advanced Chipset Features, но не мога да кажа със сигурност, но не знам от Dell къде са ги метнали тези опции.

Температурите и напреженията най-вероятно ще можеш да ги видиш чрез EVEREST Ultimate: при стартиране на програмата кликни два пъти върху Ordenador и после Sensor. Направи шот на прозореца.

Link to comment
Сподели другаде

  • 7 months later...

Здравейте.Извинете,че отварям толкова стара тема,но наистина ми е спешно.

Проблема ми е същият KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR ; STOP:0x0000007A , та исках да ви питам какво точно трябва на направя прочетох,че трябва да спра тези "shadow" и "cacheable" от БИОС-а но там има само това -->

http://img205.imageshack.us/img205/3182/dsc00408k.jpg

Всъщност това ли е там където трябва да търся ?Това меню го отворих с F10,защото не ставаше със Del.Ето и снимка на синята грешка -->

http://img25.imageshack.us/img25/3936/dsc00428t.jpg

Това "Processor Cache" ли трябва да направя на Disable.Ако искате вижте какво пише в синята грешка точно.

Моля някой да помогне,защото въобще не съм на ти с тези неща.

Link to comment
Сподели другаде

Синият екран се показва само при игри и то при не всички,а когато се покаже екрана трябва да рестартирам.Вече от към 4-5 месеца ми е така.

Компа ми е:

 

CPU:Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200)

VGA:NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS (512 MB)

RAM:1 GB

DVD:HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B

Sound Card: SoundMAX Digital Audio

OS:Microsoft Windows XP Professional (Build Service Pack 22600)

 

Температури:

Дънна платка:31 °C

Процесор:45 °C

Графичен процесор:50 °C

Link to comment
Сподели другаде

Еми от сервизите все ми казват,че трябва да го преинсталират и все нищо.Някой ако може да каже ако спра това Processor Cache дали ще стане,защото ме е страх много,много да пипам.
Link to comment
Сподели другаде

Вече трети ден се мъча и пак нищо.Инсталирах SP3,сканирах дисковете,ъпдейтвах windows-а,сканирах за вируси,пробвах да изключа това Processor Cache,тогава windows-а пък въобще не иска да зареди.Някой ако има някъква идея да каже,защото вече съвсем се отчаях.
Link to comment
Сподели другаде

Вече трети ден се мъча и пак нищо.Инсталирах SP3,сканирах дисковете,ъпдейтвах windows-а,сканирах за вируси,пробвах да изключа това Processor Cache,тогава windows-а пък въобще не иска да зареди.Някой ако има някъква идея да каже,защото вече съвсем се отчаях.

 

я опитай да смениш слота, където ти е поставена паметта или пък пусни един мемтест..

 

ПП Това марково НР ли е, че много орязан ми се види БИОС-а ти?

Пропуснал си да споделиш, дали си направил гореописаните съвети. :)

 

ПП Ако не ти се занимава, носи го на сервиз, за да му направят ДИАГНОСТИКА, понеже това НЕ е софтуерен проблем т.е и да сто преинсталации да направиш, проблема ще си остане!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...