Jump to content

Причина за бавен интернет ...?


Препоръчан пост

На настолният компютър интернета ми е много бавен, а когато пъхна кабела в лаптопа интернета става 3 пъти по бърз. Казаха ми, че причината ми била в ЛАН-картата. Трябвало да си взема по-нов модел, но не знам как да разбера дали е вградена или е външна и какъв модел ще пасне на конфигурацията ми.
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Не би трябвало мрежовата карта да е проблем. Може би имаш софтуер, който ограничава по някакъв начин връзката. Ползваш ли защитна стена, антивирусна и други такива? Сканиран ли е за гадинки компютъра?
Link to comment
Сподели другаде

Ползвам защитна стена, антивирусната ми е НОД, за софтуер ... май нямам такъв. За гадинки нямам програма, с която да го сканирам, а и не знам с коя. Интересното е, че когато стартира нета на настолния ми илзиза балонче и пише, че връзката е 10МБ, а на лаптопа пише, че връзката е 100МБ.
Link to comment
Сподели другаде

Ами явно хмм лан картата на настолния е 10 Мегабита, а не МБ :) а на лаптопа 100 Мегабита. Можеш да влезеш в Device Manager и да провериш и на двата компютъра какви са картите в Network adapters. Сподели и с нас ;)
Link to comment
Сподели другаде

Изтрих първото и нета ми спря. Пробвах да инсталирам драйвера, но ми излезе същото съобщение. Имам инсталационен диск и наново си иинсталирах старите драйвери и нета пак тръгна. Да пробвам ли да изтрия второто???
Link to comment
Сподели другаде

Махнах второто и без проблем инсталирах новия драйвер. Сега вместо два реда имам един, но нета е в пъти по бавен от този на лаптопа и пак си пише 10 :(. От фирмата доставчик ми казаха, че трябва да си купя нова мрежова карта, но само ако не е вградена. В настройките на нета на едно място се задава стойност 10 или 100. Сега мога да задам стойност 10, а на латопа 100. С новата карта ще мога да задам стойност 100 и нета ще "хвръкне", но възникват неизвестни за мен:

 

1. Как да разбера мрежовата карта дали е вградена или е външна?

 

2. Ако мрежовата карта е външна как да избера нова карта, която да съвпадне с конфигурацията ми?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...