Помощ за настройките на рутер D-link DI-524
Публикувано: 19 February 2009 - 18:13
П.С относно предишният ми пост става въпрос за пинг към статичния ип-адрес предоставен ми от ISP.
Публикувано: 19 February 2009 - 20:11
Terry Pratchett
Публикувано: 19 February 2009 - 20:43
Стойността на опцията "Do not change the TTL value" съм я задал още от началото на опитите ми да конфигурирам рутера на Enable и въпреки това няма резултат,което ме навежда на мисълта,че рутера не е наредОпределено това е показател, че твоят доставчик прави TTL Mangling, т.е. той слага TTL=1, виж отново дали ще стане с Do not change the TTL value. Трябва да стане.

Публикувано: 20 February 2009 - 15:17
ПП Опитай с варианта да поговориш с твоя доставчик да ги премахне TTL-ограничението.
Публикувано: 20 February 2009 - 17:04
Опитай с по-нова версия на фирмуера, ако и тогава не стане, носи го във фирмата откъдето си го закупил за тест.
ПП Опитай с варианта да поговориш с твоя доставчик да ги премахне TTL-ограничението.
Съжалявам, че снощи продължихме с cenkoff чрез ЛС, но нямах кирилица на компа си.

Момчето пробва всичо възможно - той има последния модел рутер с последния възможен фирмуер; Рестартирането не му помогна, казах му да се свърже с доставчика, но e много е вероятно договорът да е подписан за една машина, при което едва ли се биха навили да увеличат TTL-a...
Остава подмяна с нов или друг модел - но не и D-link...

Terry Pratchett
Публикувано: 29 June 2009 - 17:17
Публикувано: 29 June 2009 - 18:04
А вижда ли други мрежи? Може ли към тях да се свърже?
Някога, някъде успявал ли е да се свърже?
Публикувано: 30 June 2009 - 07:13
Здравейте! Аз съм начинаещ и имам следния проблем. Имам комп и лаптоп с win XP и поскет HTC-Touch Cruise с wm6. С компа и лаптопа всичко е ок ноHTC-то неще и неще да се свърже към рутера.Ползвам D-link DI-524.
Здравей tmit,
1. Би ли казал, какви са настройките на WLAN-а ти на рутера?
2. Включил ли си WIFI на HTC-то?
Terry Pratchett
Публикувано: 30 June 2009 - 14:35
Здравей tmit,
1. Би ли казал, какви са настройките на WLAN-а ти на рутера?
2. Включил ли си WIFI на HTC-то?

От HTC-то виждам моята мрежа като достъпна но като му дам да се свърже ми дава -"недостъпна"
Преди време съм се връзвал към свободни мрежи но скоро несъм имал такава възможност.
Прикрепен(и) файл(ове)
Публикувано: 30 June 2009 - 18:44
_____________5.jpg 82.68К 78 Брой изтегляния
6.jpg 94.52К 68 Брой изтегляния
От HTC-то виждам моята мрежа като достъпна но като му дам да се свърже ми дава -"недостъпна"
Преди време съм се връзвал към свободни мрежи но скоро несъм имал такава възможност.
Странно, още повече, че не ти е защитена мрежата.... но пробвай следното:
1) Изтрий всички налични настройки за WIFI в (Configure wireless networks), които имаш на HTC-то(добре е да го направиш, когато не си вклчил безжичната връзка...)
2) В настройките на безжичните врежи на HTC-то, провери да не си дал "само за познатите мрежи..." \networks to access...
3) Можеш да пробваш и да включиш "automatically access to not preferred networks", т.е. да се свързва автоматично къв незащитени мрежи(като твоята...)
4) Рестартирай HTC-то.
5) След включване на WIFI, HTC-то трябва да разпознае автоматично твоята мрежа, защото тя не е криптирана...
Трябва да стане, щом виждаш мрежата, просто не са добри настройките на HTC-то за мрежажа-TODOR! Ако не стане веднага, каже каква грешка или съобщение дава HTC-то.
Terry Pratchett
Публикувано: 01 July 2009 - 11:42

Публикувано: 01 July 2009 - 13:06
Направих това което ми каза но явно бъркам някъде
![]()
VidyaScreen005.jpg 171.32К 49 Брой изтегляния
VidyaScreen008.jpg 141.48К 45 Брой изтегляния
VidyaScreen012.jpg 173.27К 39 Брой изтегляния
VidyaScreen013.jpg 170.19К 34 Брой изтегляния
- Пробвай като махнеш човката на EAP.
- Провери си в рутера диапазона на разрешените адреси, а така също и дали си включил DHCP сървера,
отиди на 18-ти пост от тази тема и виж втората рисунка.
- Провери, дали не си включил защитната стена или си направил някакво филтриране?
Ако и така не стане, подходи по-иначе. Ще се опитаме да изградим нова мрежа и тя да е защитена:
1. Направи в рутера следните настройки:
- смени името на мрежата от TODOR на нещо друго...
- въведи поне елементарна защита, т.е. WEP с някакъв ключ;
2. Сега направи следните настройки на HTC-то
- Когато видиш новата мрежа като "недостъпна", кликаш на нея и правиш същите настойки, които си въвел в рутера (т.е. WEP и паролата)
Не забравяй да си промениш и настройките и на лаптопа!!!
P.S. Само за твоя информация, НТС-то поддържа дори WPA2 Personal...
Terry Pratchett
Публикувано: 02 July 2009 - 17:43
- Пробвай като махнеш човката на EAP.
- Провери си в рутера диапазона на разрешените адреси, а така също и дали си включил DHCP сървера,
отиди на 18-ти пост от тази тема и виж втората рисунка.
- Провери, дали не си включил защитната стена или си направил някакво филтриране?
Ако и така не стане, подходи по-иначе. Ще се опитаме да изградим нова мрежа и тя да е защитена:
1. Направи в рутера следните настройки:
- смени името на мрежата от TODOR на нещо друго...
- въведи поне елементарна защита, т.е. WEP с някакъв ключ;
2. Сега направи следните настройки на HTC-то
- Когато видиш новата мрежа като "недостъпна", кликаш на нея и правиш същите настойки, които си въвел в рутера (т.е. WEP и паролата)
Не забравяй да си промениш и настройките и на лаптопа!!!
P.S. Само за твоя информация, НТС-то поддържа дори WPA2 Personal...
Смених името на мрежата , въведох ключ и HTC-то се върза с рутера НО пак пропускам нещо

Немога да отвозя нищо. Скайпа също неще да работи.
Публикувано: 02 July 2009 - 19:23

Провери ли,
- Дали не си направил някакво ограничение на защитната стена на рутера? (Дай един шот на Advance,Firewall)
- Да не си обявил някакво филтриране на МАС адрес или IP? (Дай един шот на Advance, Filter, IP и МАС). Провери всички видове филтрирания!
- изграждане на мрежа с рутера - изградена
- допуск до интернет - неуспешен, причини:
+ филтриране по IP и МАС адрес
+ филтриране по Защитна стена
+ нямаш филтриране по TTL, защото изграждаш връзка с лаптопа, нали?
За друго аз не се сещам....
Каква защитна стена използваш и какъв антивирусен пакет използваш на двата компютъра? (лаптопа и настолния) - Въпросът е в това, че някой програми, като McAfee например, прихващат връзките в мрежата и не дават възможност за достъп до мрежата...
Пробвай връзката през лаптопа и кажи резултатите.
P.S. Яааааа,

Terry Pratchett
Публикувано: 02 July 2009 - 21:06

Защитна стена-изкл.
Комп-avast 4.8 free
лаптоп-NOD32
Виж това

Стрелките в кръгчето се движат известно време и спират а сигнала се мини постоянно въпреки , че рутера е на 70см
0 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители