Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. Можете ли да ми кажете, защо това ''erkn.exe'', товари целия ми компютър /85-97%/.

Нямам си и предсвата какво е това e ''ekrn.exe''.

Ако реша да копирам/поставям, понякога при сваляне от Интернет.

Наскоро даже бях публикувал тема, в която бях описал ''забиването на моя компютър'', като си мислех, че е Изтеглих най-новия flash player, но след 2 дни отново когато реша да отворя нечия страница, стои си и нищо.

Какво мислите вие, възможно ли е да е от това''ekrn.exe''?

Link to comment
Сподели другаде

Привет. Написал си два различни процеса в един пост - ekrn.exe и erkn.exe кой от двата да разбираме, че товари ?

Да предположим, че имаш инсталиран NOD32 и той има стартиран процес ekrn.exe, който ако не се лъжа следи в реално време системата за вируси. Той товари, когато сваляш нови неща на хард диска, по време на сваляне той проверява файла за зловреден код, но това разбира се става бавно при някои файлове, също така и докато се сваля той постоянно следи всяко ново парче записано на хард диска и така се получава неудобния момент когато CPU-то стига до 60-100%. При мен също го имаше този проблем, но аз го реших по следния начин:

1. Добавяш в антивирусната в Exclusions папката, в която сваляш торенти.

2. Добавяш в антивирусната в Exclusions папката, в която сваляш чрез браузърите.

 

Ако забележиш, че някоя програма в процес на работа, ekrn.exe отново вдигне високи проценти, без да правиш нищо друго съмнително можеш да изключиш и папката на самата програма, с която работиш. ;)

Link to comment
Сподели другаде

:offtopic:

Проблемът, който имаше прeди с увисването на системата беше причинен от Flash Player-а, а не от NOD32. На практика и самият Flash Player не беше виновен, а скриптовете в страниците. Проблемът обаче се реши, защото вероятно в по-новата версия са променили логиката, която обработва прекалено дълго изпълняващи се скриптове и съответно не причинява замръзване на системата както е при по-старите версии. :offtopic:

 

Процесът ekrn.exe, както каза колегата VIS изпълнява доста важни задачи, а също така и през него минава целия уеб трафик. Нормално е да има активност от негова страна в определени моменти, но активността му зависи доста от настройките на NOD32 т.е. какви файлове да проверява.

Link to comment
Сподели другаде

Да, сега виждам че съм написал два процеса. Процеса е EKRN.EXE /съжалявам още веднъж/.

Ползвам НОД 32, както сте написали. Само искам да попитам, къде е тази папка Exclusions, защото не я откривам никъде?

Link to comment
Сподели другаде

Ами кога забива компютъра ? Ако е като сваляш с браузъра, поставяш директорията на сваляне в Exclusions. Ако е като сваляш торенти, също би било добре да поставиш и папката, в която сваляш за да не я проверява и нея :)
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Здравейте!!! Искам да попитам нещо за това ''ekrn.exe'' ,защото при мен се получава друг проблем - процесора ми работи на 8 - 10 % когато свалям торенти но сърфирането в интернет става ужасно бавно!!! Възможно ли е антивирусната да прави този проблем до като проверява свалящите се торенти да забавя сърфирането в нета???Със Eset Smart Security 3.0.621.0 съм , и съм на 3Mbit/s скорост на интернет!

п.с.Системна памет 1280 MB (PC3200 DDR SDRAM) ; Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1245 MHz (12.5 x 100)

Link to comment
Сподели другаде

Не би трябвало антивирусната да е проблемът. Ако се съмняваш в нея, можеш да добавиш браузъра или торент клиента в изключенията на антивирусната, за да не ги сканира, колкото за проба.

Възможно е торент клиентът да оплътнява връзката.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте отново!

Май проблема ще се окаже ,че е от доставчика ми на интернет ,защото при тестване на скороста било онлайн в различни сайтове било със софтуер вместо 3mbit/s едвам стига до 1 ; 1,4mbit/s ( тук не говоря за скорост на download и upload )

:computer: п.с. Доставчика ми се оказа ,че не го интересува ( излезе с думите - Аз тегля с 20mbit/s ,значи трябва да има и за вас ),с което подчерта безотговорноста си към проблема.

Жалко ,че все още нямаме в нашия град други доставчици!

Link to comment
Сподели другаде

А колко реално трябва да ти е скоростта ?

Щом не говориш за скорост на download и upload, то каква друга скорост има ?

Тегленето от различни сайтове, и различните скорости всъщност е съвсем нормално нещо. Ако теглиш от чужди сайтове, то е възможно външната ти скорост да е по-малка сравнение с българската. Или пък ако теглиш от българска от един сайт да е по-добра от на друг български сайт ако съответно сайта е направил ограничение или хостинга не струва. Варианти много. Съмнявам се да има толкова безотговорен доставчик, че да не му пука изобщо.

Link to comment
Сподели другаде

Става на въпрос ,че плащам на доставчика ми за 3mbit/s (download 384KB/s , за upload незнам колко трябва да е ??? )

Ето тук може да видите рекламата на доставчика ми http://www.teteven.net/

п.с.А това наистина са негови думи

Доставчика ми се оказа ,че не го интересува ( излезе с думите - Аз тегля с 20mbit/s ,значи трябва да има и за вас ),с което подчерта безотговорноста си към проблема.
Link to comment
Сподели другаде

Трябва да си луд си на този доставчик. Дори БТК предлагат доста по-добри оферти. Но всичко зависи от натоварването на мрежата и от къде теглиш. Много вероятно щом той дърпа с толкова да ти спада интернета. Ако имате БТК можеш да му теглиш една майна и да се изместиш спокойно :)
Link to comment
Сподели другаде

Вички в нашия град са на това мнение ,но БТК все още не са си оправили централата ( първо трябвало да я цифровизират ) и тогава щели да свързват абонати желаещи интернет.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...