Jump to content

Споделяне на файлове между Windows XP и Vista-Not working?


Препоръчан пост

Здравейте!Проблемът ми е следният:Имам старо ПЦ с Windows XP и като си купих нов с Vista реших да ги свържа в LAN.Купих си рутер и всичко както си му е редът и за сега и на двата компа имат интернат като този с XP се свързва чрез този с Vista.Дотук добре!Обаче проблемът възникна когато реших да споделя папка:Интересното е ,че след като й дам Share другият комп не намира не само папката ами и че има друг комп в мрежата.Вчера търсих из интернет и видях ,че трябва да се свали Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder.Taka и направих ,но нищо не се получи.Пробвах и още много неща, само че и те не ми помогнаха.Вие сте ми последната надежда :help:

Благодаря предварително!

ПС:Вистата е Ултимейт

,а XP-то SP2

Link to comment
Сподели другаде

Ми и на двете им пише Obtain IP adress automaticaly. И на двете машини workgroop-а е Mshome ама не се намират.А това за пинговете незнам как да го проверя

ПС:Дойде ми на акъла,че може да е от това ,че Вистата е 64битова а Xp-то 32битово.Възможно ли е да е от това?

Link to comment
Сподели другаде

Не вярвам да имат значение различието на ОС-тата. Та може да пробваш вместо IP-тата да са автоматични, да вземеш да настроиш и 2та компютъра да са с IP-то на рутера и така след като споделиш папка ще са като в локална мрежа и ще се видят. Също така виж дали в Services е пуснато Server - Automatic.
Link to comment
Сподели другаде

На системата с Vista - отиди в Control Panel --> Network and Internet --> Network and Sharing Center и се увери, че Network discovery, File sharing, Media sharing са със статус On, а пък Password protected sharing е със статус Off (ако не е, направи нужната корекция).

 

На системата с Windows XP - отвори аплета Services (Start --> Run --> "services.msc") и провери състоянието на следните услуги:

 

1) Computer Browser

2) DHCP Client

3) Network Connection

4) Server

5) TCP/IP NetBIOS Helper

6) Workstation

7) Wireless Zero Configuration*

 

Тези услуги трябва да са със статус - Started. Aко е необходимо направи промяна, така че да се зареждат винаги при стартиране на Windows (Start type = Automatic).

 

Също така се увери, че и на двата компютъра имаш инсталиран File and Printer Sharing for Microsoft Networks за TCP/IP протокола.

 

*- Ако не ползвaш Wireless тази услуга не е необходима и може да я забраниш.

Link to comment
Сподели другаде

Ами според мен няма да се видят, след като не си им задал IP-тата на рутера. Все едно не са в мрежа. - /поне според мен.

Пробвай да настроиш да въведеш IP-то на рутера в системата. 192.168.*.* и на двата и би трябвало да се видят.

Но преди това можеш да видиш дали имат ping един към друг, но не знам как ще стане след като не са сложени IP-тата на рутера, а са на автоматично. Иначе от единия правиш следното: Start menu -> Run -> Cmd -> Ping IP-то на другия

Но като не са сложени ръчно IP-тата нямам идея какво ще пингнеш. - /това е лично мнение и не е много достоверно, така че можеш да тестваш само и да изчакаш някой друг отговор.

Link to comment
Сподели другаде

Да ама като настроя единия с IPто на рутера и като се опитам да направя същото на другия и той вика това IP вече се използва от друг комп в мрежата.Иди го разбери :desert:
Link to comment
Сподели другаде

Не съм сигурен доколко са съвместими. Поне с излизането на Vista се вдигна голяма врява, че не може да работи в мрежа с XP.

Може, аз съм ги подкарвал, но беше без рутер.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 years later...
Създавам домашна мрежа за споделяне на файлове между два компютъра с Windows 7, свързани с рутер. Но като създам мрежата ми излиза само Public папката, а файловете които съм шернал ми ги няма. Това което например искам да споделя, го споделям като цъкна на него и от там Share with Homegroup, но после на другия компютър не го намирам, а и двете машини са join към homegroup.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...