Jump to content

Записване на звук от компютъра?


Препоръчан пост

Как и с коя програма да запиша песен, която слушам online и тя да бъде в MP3 формат. Пробвах няколко програми, но качеството е много лошо. Четох и за Streamripper за Winamp, но песента, която искам да запиша не е от online-радио, а се пуска чрез плеър от един сайт.
Link to comment
Сподели другаде

По принцип това трябва да може да се запише дори и чрез Sound Recorder в Windows. Уверяваш се, че нямаш нищо включено към стерео входа (Line-in) и към входа за микрофона и указваш в звуковите настройки Stereo Mix да е записващо устрйство. Оттам би трябвало да можеш да запишеш звук с всяка програма, която може да записва звук. Sound Recorder е доста ограничена, така че бих препоръчал Audacity, която е лек и безплатен аудио редактор.

Ако това не стане, можеш да се пробваш с Total Recorder, която е по-сложна, предлага повече опции и е платена. Нейни алтернативи, но също платени, са FairStars MP3 Recorder и Super Mp3 Recorder.

Link to comment
Сподели другаде

Как и с коя програма да запиша песен, която слушам online и тя да бъде в MP3 формат. Пробвах няколко програми, но качеството е много лошо. Четох и за Streamripper за Winamp, но песента, която искам да запиша не е от online-радио, а се пуска чрез прейр от един сайт.

 

Ето няколко рекордера за запис,но са платени. Може да си качиш например All Sound RecorderXP за определен период време за безплатни не се сещам в момента.

 

За запис Online в MP3

 

Ето и един безплатен:

 

Streamripper

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря ви за отговорите! Пробвах няколко програми, бяхя много лесни за ползване, но качеството е много лошо. Микрофона ми беше включен - това ли е влошило качеството? Но с Total Recorder 4.5 се получи много добър запис, макар и в WAV формат.
Link to comment
Сподели другаде

Но с Total Recorder 4.5 се получи много добър запис, макар и в WAV формат.

С нея е редно да внимаваш малко, защото тя инсталира свой емулационен звуков драйвер и понякога може да създава проблеми със звука при нормална работа - по-кофти качество на звука, пукания и разни дефектчета. Малко е капризна откъм настройки, но не е лоша. Колкото до WAV, винаги можеш да го компресираш в някакъв друг формат. Ако ти трябва конкретно MP3, мога да препоръчам LameDropXPd 2.1-LAME 3.98 (385KB). С нея се работи изключително лесно - влачиш и пускаш. Настройките на програмата се намират в контекстното меню (десен клик).

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Ако си с Mozilla Firefox влизаш тук нищо че пише Video DownloadHelper аддваш го инсталираш и когато отидеш в дадения сайт програмата автоматично засича файла.Успех
Link to comment
Сподели другаде

  • 6 months later...
  • 2 years later...
Ако уредбата има стерео изход, го свързваш към стерео входа на компютъра (Line In) и използваш който софтуер за запис ти е удобен, просто настройваш устройството на запис да е точно Line In вместо микрофона.
Link to comment
Сподели другаде

А ето още един начин да запишеш звук от радио.За целта ти трябва VLC Плеар. Задаваш му чрез него да тръгне радиото,и когато искаш натискаш бутона за запис.Поне при мен звукът на записа е със добро качество.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...