Jump to content

Ръководство/наръчник за работа с ImgBurn


Препоръчан пост

Не мисля, че има нужда от проверка, защото човекът отсреща винаги може да направи промени и да си заличи следитеи, ако иска и знае как. В случая обаче е излишна занимавка и силно се съмнявам, че някой ще седне да си губи времето с такива неща.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 380
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

  • 1 month later...

 Имам следния проблем, искам да запиша като имидж диагностичната програма на Hitachi (DFT), ползвах ImgBurn и не се получава. Значи свалих програмата (DFT) от нета:

 

http://picbg.net/u/17084/56781/726217.png

 

 

После отивам на избирам 1, след това 2,

 

http://picbg.net/u/17084/56781/726218.png

 

После DFT би трябвало да зареди автоматично ?? Ама се отварят само тези два 'файла' и нищо, някъде бъркам ама къде ?

 

http://picbg.net/u/17084/56781/726223.png

Link to comment
Сподели другаде

Ако си изтеглил ISO файла, можеш директно да си го запишеш през Write image file to disc (ти си го оградил с 2). Това е. Ако не си изтеглил ISO файла, можеш да си го изтеглиш от тук.

Link to comment
Сподели другаде

 Благодарско за насоките, и сори за тез' фототапети...Значи само да уточня, архива (DFT) го разархивирах на десктопа(като .iso файл) и го записах директно не както преди, да избирам папките една по една, получи се следното:

 

http://picbg.net/u/17084/56781/726229.png

 

 

Сега да избера DFT и вътре има LOADDFT.exe ? Щото пак не зареди автоматично или аз не съм разбрал правилно ?

Link to comment
Сподели другаде

Не мога да разбера какво не е ясното. Не е нужно да разархивираш нищо. Изтегляш ISO файла и го записваш с опцията Write image file to disc на ImgBurn. Това е. Нищо повече. След това можеш да си стартираш системата от диска.

Link to comment
Сподели другаде

 Е добре де бавноравиващ верно, от линка който ми даде се отваря това:

 

http://picbg.net/u/17084/56781/726230.png

 

Казваш да не се разархивира, ок ама как да го запиша с ImgBurn ? Сигурно е най-тъпия задаван до сега въпрос, даже не го разархивирах от File--Oтворете архив---десен бутон---Open with---ImgBurn---burn/build и накрая пак оная папка ми се отваря, от по горния пост, и нищо не зарежда и ми писна и сигурно е мега елементарно ама на не мога и те тва е........

 

Link to comment
Сподели другаде

Ти шегуваш ли се с мен? Трябва да се шегуваш, защото темата е точно ръководство, а ти питаш как да извършиш нещо, което съм ти казал как става *И* е описано в самото ръководство (в секция "Запис на image файл на диск"), придружено със снимков материал. Просто погледни там. Ако и тогава не ти стане ясно, ще ти направя клипче, но то ще е срам и позор вече.

Link to comment
Сподели другаде

Не се бъркай с това, че ти прилича на архив. Не го отваряш с WinRAR, а с ImgBurn:

1. Дясно копче => Open with...

2. Избираш ImgBurn или ако го нямаш в Open with менюто браузваш до exe* файла и го посочваш с него да ти се отвори iso* файла

3. Като ти го зареди в ImgBurn ти се появява следният прозорец:

http://i.imgur.com/fng6KKt.png

и записваш.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Здравейте,

Накратко за проблема - имам си оригинален диск с Windows 8.1, който трябва да инсталирам на лаптопа на жената, който пък няма оптично устройство. За целта ще инсталирам от флаш памет. Правя си имидж на инсталационния диск и с помоща на "Windows 7 USB DVD Download Tool" се опитвам да го кача на флашката. Сега, не че няма и други начини, но този е супер лесен. Появява се обаче проблем - според въпросната програма направеното с ImgBurn ISO  не е валидно. Има доста обяснения в нета как с помощта на трети програми може да се направи имиджа "френдли", обаче създадения исо файл не дава възможност за промяна. Тотално съм разочарован от форума на сайта на програмата - препращат към блог на трети сайт в който трябва да си изтеглиш едно туулче, което да ти реши проблема с исо-то, само дето то не може да се изтегли. Как може всички програми да се справят с тази абсурдно проста задача, а ImgBurn, която предусещаше когато записваме инсталационен диск и уж е "върха на пирамидата и два пръста отгоре" да ми загуби дотук над час от времето. Опитах се да направя исото с необходимите настройки, но ако въобще става е толкова лесно, че... Накрая се отказах и понеже се ядосах, реших да попиша - нещо което ако форума ми позволи да направя ще довърша, защото нито мога да пейстна нещо тук, нито когато селектирам текст да запиша нещо върху селекцията - Моля, оправете го!

 

ПП:

Искам да посоча блога в мрежата за пояснение, но както писах нищо не мога да направя, особено да "пействам".

Link to comment
Сподели другаде

 Благодаря за предположението, но не съм - всички иконки са си активни, само пействането не работи, а и линк се добавя по някакъв нов и абсурден начин, а накрая прозореца в който се пейства/пише адреса не се затваря за нищо на света. Иначе там, в този прозорец  - за въвеждане на адреса, пействането си бачка, но до там.

Link to comment
Сподели другаде

Предполагам говориш за тази тема във форума на ImgBurn, в която има линк към този външен блог и споменатия инструмент в края на публикацията (което си се сваля напълно нормално при мен).

 

Ще помоля за дневник от създаването на ISO файла с ImgBurn.

 

P.S.: редакторът на IPB може да е далеч от перфектен и дори всъщност да е калпав, но не е чак толкова зле (все още). При мен няма никакви подобни проблеми. В друг браузър има ли проблем?

Link to comment
Сподели другаде

Не, за мое огромно съжаление с Опера няма проблем! Даже сега съм с него. На Макстон отдавна съм му се наканил да го сменя, но ми е слабост - нали знаете, сантименти и други такива, но и всички пароли са там... От известно време насам, може и да има година, не мога да използвам по-горе посочените функционалности на редактора - все пак за Макстон претендират, че благодарение на двете ядра няма такова нещо като несъвместимост...

Сега по основния проблем - лошо е, че ImgBurn няма никъде настройка как да направи исо-то, а има само какво от направеното да запише в лог файл. Ако се опитам да редактирам получения имидж с УлтраИсо пак не става, защото имиджа е така направен, че не позволява промяна. Аз използвах добре известния начин за създаване на активна директория на флашката с командата "diskpart", но вече не съм убеден, че имам универсален инструмент за обработка на дискове и сега ще трбва да тествам дузина програмки, че да си харесам накрая една безплатна...

Колкото до помоления дневник - не се сърди, но не виждам смисъл. И във форума на ImgBurn искаха дневници, но накрая освен "it's not my fault" друго не прочетох. Просто създателя на програмката е решил, че така ще се създават такива образи и туй то. Само не разбрах защо с новата версия, в която проблема уж бил отстранен, все още стават такива неща. 

 

ПП Точно тези са линковете - Благодаря! С опера успях да сваля програмката, но при подкарване само премигва и се затваря. Ефект никакъв - нещо не правя както трябва или не работи на Уиндоус 8.1-64.

 

ПП Сега и с Опера и с Макстон не ми позволя да кача лог файла на ImgBurn, който току що отново създадох - 

  • ImgBurn.log

    Не Ви е позволено да качвате такъв тип файлове

 

Link to comment
Сподели другаде

ImgBurn има немалко настройки за създаване на ISO образи от дискове. Не знам на теб какво толкова ти липсва. 

Иначе какво да ти се сърдя? Ти си човекът с проблема, не аз. :) И най-вероятно проблемът наистина не е в ImgBurn, защото образи, създадени с DAEMON Tools, също водят до същата грешка, така че проблемът най-вероятно е наистина в самия инсталационен диск или в Windows 7 USB DVD Download Tool.

 

Относно инструмента за поправяне на образите, той е с команден интерфейс. 

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...