Вируси в системните файлове и .ехе
Публикувано: 07 July 2008 - 12:36
Моля помагайте, че ако компа се скапе или изчезне някаква информация от тези програми, ще се сбогувам с работата си.
Ето някои от засечените вируси:
Agent - ZXU
Cutwail
Trojan - gen
Turame - B
Гост_tnn_*
Публикувано: 07 July 2008 - 13:06
Публикувано: 07 July 2008 - 14:23
Нека си стоят в клетката - като затворници ... Създай копия на всички ценни данни , които се опасяваш да не изгубиш.... Поздрави
Ами, ако все пак реша да ги изтрия, какъв би могъл да е резултата?
Предложете ми още някакво решение на проблема

Публикувано: 07 July 2008 - 16:18
Първо искам да ти кажа, че антивирусната програма ти показва не колко вируса имаш, а кои файлове са заразени - затова може бройката да е различна. А ако са заразени системни файлове недей да триеш, аз сам се прецаках веднъж така и изтрих няколко заразени системни файла, при което цялата система се срина... Така че - в клетката и това е. Като намериш време най-добре пренеси важната информация на друг носител и преинсталирай системата.
Remember that you're perfect; God makes no mistakes
Публикувано: 07 July 2008 - 17:55
Защо държиш да ги триеш? Просто да се презестраховаш, че ги няма? Не се притеснявай. Няма проблем, че да търсиш решение.
Нека хванатите вируси да си седят в клетката спокойно. Щом антивирусната не реагира повече, то може да се очаква че нямаш проблеми... Е, за последното ти си знаеш.

Когато файловете са в "клетката", те са със сменени имена и не би трябвало да реагират като вируси.
А от къде си сигурен, че са системни файлове. Това че са намерени в системната директория, не означава, че непременно са системни.
Ако искаш да се увериш в това, пробвай в http://www.processlibrary.com/ за файла. Ако е системен, то него ще го има и в базата данни на сайта.
А що се отнася за предложението за преинсталиране на ОС-са, то смятам че е твърде крайно решение...Като намериш време най-добре пренеси важната информация на друг носител и преинсталирай системата.
Terry Pratchett
Публикувано: 08 July 2008 - 07:51
Защо държиш да ги триеш? Просто да се презестраховаш, че ги няма? Не се притеснявай. Няма проблем, че да търсиш решение.
Нека хванатите вируси да си седят в клетката спокойно. Щом антивирусната не реагира повече, то може да се очаква че нямаш проблеми... Е, за последното ти си знаеш.![]()
Когато файловете са в "клетката", те са със сменени имена и не би трябвало да реагират като вируси.
А от къде си сигурен, че са системни файлове. Това че са намерени в системната директория, не означава, че непременно са системни.
Ако искаш да се увериш в това, пробвай в http://www.processlibrary.com/ за файла. Ако е системен, то него ще го има и в базата данни на сайта.
А що се отнася за предложението за преинсталиране на ОС-са, то смятам че е твърде крайно решение...
Може ли да ми дадеш малко повече информация за процеса на работа в този сайт, който си ми посочил. Извинявай за глупавата молба, но не съм наясно много, много с тези неща

Публикувано: 08 July 2008 - 12:54
След като отвориш сайта, ще видиш черна ивица с надпис "Find a process or dll". В бялото прозорче пишеш името на файла и натискаш "Find". Сайта ще ти върне отговор какъв е файла и част от ОС-а ли е?Може ли да ми дадеш малко повече информация за процеса на работа в този сайт, който си ми посочил. Извинявай за глупавата молба, но не съм наясно много, много с тези неща
Публикувано: 08 July 2008 - 13:07
След като отвориш сайта, ще видиш черна ивица с надпис "Find a process or dll". В бялото прозорче пишеш името на файла и натискаш "Find". Сайта ще ти върне отговор какъв е файла и част от ОС-а ли е?
Благодаря за изчерпателната информация

Публикувано: 21 August 2008 - 22:45

0 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители