Jump to content

Статия: Качествено рипване на аудио дискове


Препоръчан пост

Ами да,пълен диск слагам(оригинален) но все ми изписва тази грешка.Това още при самата инсталация на програмата. Празен ли трябваше да сложа? нали уж извлича... (Офффф пак ми звря самовара )
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 206
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Ами да,пълен диск слагам(оригинален) но все ми изписва тази грешка.Това още при самата инсталация на програмата. Празен ли трябваше да сложа? нали уж извлича... (Офффф пак ми звря самовара )

Разбира се, че "пълен" /как тъпо звучи само такова определение за аудио диск/. Не знам защо ти излиза такава грешка. За това ти предложих да сложиш оригинален /т.е. матричен/ аудио диск, защото реших, че нещо твоя не е както трябва. Съжалявам, но не знам защо не можеш да инсталираш EAC и защо ти излиза такава грешка :no:

Link to comment
Сподели другаде

@Вання,

В общи линии схванах какво имаш предвид, но искам да уточня отново, че той конвертира в WAV с единствената цел да „подобри качеството”. Не е споменал нищо за проблеми със записа. Не знам защо мислиш, че той знае, че с конвертирането не подобрява качеството, след като сам е написал, че това е единствената му цел. За мен е приемливо да се конвертира в WAV, само, ако записващият софтуер има проблем с настоящия формат (и отново повтарям: той не го прави с тази цел). Мисля, че тук е моментът да кажа, че CUETools може да конвертира песните по време на разделянето в друг lossless формат на пример и естествено – качество няма да се изгуби. Няма нищо сбъркано в CUE файловете. Поне аз не съм попадал на сбъркан.

 

@tubleron,

Не, не те разбира само „Вання”, но трябва да призная, че някои обяснения ме затрудниха доста. С CUETools няма никаква играчка, просто изисква повече време, защото песните се прекодират (това естествено не трябва да те притеснява, защото форматът може да си остане lossless, по твой избор). Програмата е достатъчно „читава”. Не ти е необходимо нищо друго, освен нея. „Мъките” ще спрат, ако най-после погледнеш коментарът на Night_Raven, в който е обяснил как се работи с програмата. Откакто я ползвам не съм имал проблем с разделянето на албуми. Явно тук се заражда някакво приятелство между теб и „Вання”, но това не е причина да изолираш моите коментари.

P.S. Не знам какъв точно ти е проблемът с инсталациите, но CUETools не се инсталира. Това е още един плюс към програмата.

Link to comment
Сподели другаде

@Вання,

За мен е приемливо да се конвертира в WAV, само, ако записващият софтуер има проблем с настоящия формат

Напълно съм съгласна.

Няма нищо сбъркано в CUE файловете. Поне аз не съм попадал на сбъркан.

На мен ми се случва няколко пъти. Просто cue-тата, не желаят да заредят желания албум и проблема обикновенно е в онзи ред:FILE "-------.---" WAVE .По някога вместо APE e изписано WAV а при FLAC се повтаря по два пъти flac flac, но след корегиране всичко се оправя. По накога обече всичко изглежда на ред, но албума пак не се зарежда. Това ми се е случвало само с АРЕ . Тогава се налага да си конвертирам файла в WAV, който разделям по навик в EAC. Общо взето не ми е проблем, нито ми отнема много време. Помислих, че и при @tubleron ситуацията е такава с неговият APE файл и за това иска да го конвертира в WAV. А просто не мога да допусна, че има човек, който да не знае, че при конвертиране на един lossless в друг lossless формат качеството не се променя. Инъче съм напълно съгласна с всички твои коментари, но авно по различен начин разбираме това за което @tubleron ни пита !

 

Ох, време е да сменя тази клавиятурата, че един пост го пиша по десет минути и постоянно поправям провописните си грешки

Link to comment
Сподели другаде

При мен няма никакви проблеми - AIMP си възпроизвежда албумите, чрез CUE файла, CUETools си разделя песните без проблем. Не знам защо намесихте толкова много програми. CUETools е напълно достатъчна. Явно трябва ти да му кажеш да я използва. Не можеш да допуснеш, но е факт, че това е целта му. Все пак той сам го е написал.

P.S. Има още да поправяш. :)

Link to comment
Сподели другаде

Явно трябва ти да му кажеш да я използва. Не можеш да допуснеш, но е факт, че това е целта му. Все пак той сам го е написал.

:)

 

Аааааа, @tubleron, ще се караме, ако единствената ти цел да конвертираш APE или FLAC фойловете в Wav е мисълта ,че така подобряваш качеството на песните :)

Link to comment
Сподели другаде

Вижте сега: Целта ми е само една-да свалям албуми с добро качество,но от целия албум да мога да си избера 2,3,5...песни а не всички. За целта търся програма която да нацепи CUE файла на отделни песни. До сега го правих с Medieval CUE Splitter,но попаднах на албум CUE+APE или Monkey Audio и с Medieval CUE Splitter не можа да стане номера. След това прочетох ,че CUE файла се преименувал....но и така не стана. След това сложих програмката Exact Audio Copy,за която ми каза barca_b0y но тя не ми ги раздели на песни,а ги направи в един цял WAV файл. След това обаче прочетох какво е писал Night_Raven за настройкте на програмата,маркирах Tracks и се получи-програмата раздели албума на песни в WAV формат.(точно каквото исках) Кака Ваня обаче каза,че Exact Audio Copy била най-добрата за такива цели(а кой не иска най-доброто)(и то безплатно)затова се помъчих и с нея,но неможах да се справя. - barca_b0y,не пренебрегвам коментарите ти,дори напротив. За сега само с програмата която ти препоръча ми се получават нрщата.Но искам да се науча да работя и с Exact Audio Copy,тъй като искам и да мога да качвам в компютъра песни от диск,а също и да записвам от компютъра на диск. А за слушане на компютъра нямам проблем.Аз също съм с АИМПлеъра,но както вече казах искам определени песни от даден албум а не целия. И в крайна сметка най-удобно ми е да са вав WAV формат(на компютъра) тъй като ми е мн. лесно след това да ги запиша на диск. И не-не ги конвертирам от формат във формат за по-добро качество . Това е в общи линии,кой разбрал,разбрал. .....Заражда някакво приятелство между мен и Ваня......направо ще ме умориш :faint: Просто тя като че ли най-при сърце ми взима проблемите,опитва се да помогне и е най-търпелива.Е,от Плд е все пак ;)
Link to comment
Сподели другаде

Първо искам да повторя за амнайсти път, че конвертирането между някакъв lossless формат и WAV (независимо в коя посока) не води до абсолютно никаква загуба на качеството. Дори и участниците в по-горната дискусия да са наясно с това, аз го споменавам профилактично, за да съм сигурен.

Exact Audio Copy е чудесна програма за рипване - извличане на аудио парчетата от даден аудио диск и копирането им на твърдия диск. Също така е отличен инструмент за копиране на аудио дискове 1:1. За запис и разцепване на файлове обаче не е нищо особено. Върши работа, но не може да се нарече еталон. Казвам го, за да не си мисли някой, че е по-добра за записване на аудио дискове например.

За разцепване на аудио образи (аудио файл + CUE) най-добрият инструмент е CUETools. Съгласен съм, че е малко объркваща на пръв поглед, но е наистина най-доброто, което може да се намери. foobar2000 също е добър избор, защото поддържа CUE файлове и може да нацепи даден голям аудио файл на дребни или да извлече само избрани парчета. Medieval CUE Splitter не е за предпочитане, защото е доказано неточна при разцепването. Това не влияе на качеството на звука разбира се (няма как да стане това), но значи, че не се получават 1:1 копия на песните или целия диск, което е нежелателно.

Не мога да се съглася обаче, че WAV е най-практичният формат за складиране на песните. Дори и да се планира записването им на аудио диск. В WAV формат песните заемат много място, без да предлагат никакви положителни аспекти. Почти всички програми за запис, които могат да записват аудио дискове, могат да записват от някакъв lossless формат. Най-често поддържаните формати са FLAC и APE. Така че не виждам проблем да се ползва точно такава програма за запис и да се държат песните в някой от тези два формата.

Link to comment
Сподели другаде

@tubleron,

Освен нещата, които каза Night_Raven, искам да допълня и още някои. CUETools е напълно достатъчна, за да разделиш албума и изходният формат да е по твое желание, при това без да изгубиш качество, в случай, че си избрал lossless формат или WAV. При мен „номерът” винаги става и никога не съм имал проблем. Не съм ти казвал да разделяш с EAC – аз дори бях против да намесвате толкова програми, а и дори не знаех, че тя може да разделя. Да разделяш в WAV формат е напълно безсмислено, в случай, че записващият ти софтуер може да записва, който и да е lossless формат. Ако песните няма да се трият, няма никакъв смисъл от WAV. Който и формат да избереш от тези, все няма да изгубиш качество, но в случая WAV е най-лошият избор, защото губиш много пространство. Не разбирам защо държиш толкова на този формат, след като нямаш проблеми със записа. За пореден път повтарям, че още в първия си коментар те попитах с каква цел конвертираш в WAV, а ти отговори, че целта ти е "подобряване на качеството". CUETools също е безплатна и със сигурност е най-добрата. Сега пак кажи, че не изолираш коментарите. Ако и тримата (включително и „кака Ваня”) ти кажем, че е най-добрата, ще започнеш ли да я използваш? Още нещо: май забравяш, че пишеш под тема, в която най-подробно е обяснено как да рипнеш аудио диск.

P.S. А, можеш ли да познаеш аз от кой град съм?

Link to comment
Сподели другаде

Такааа, barca_b0y,още в първия ти коментар по моя въпрос,предлагаш 3 варианта.Първия от които е :- Да ги запишеш, след конвертиране в WAV. (незнам как да го направя в червено) Във всичките ти постове след това,неможеш да се начудиш защо искам да са точно във WAV.а както виждам точно ти каза ::- Да ги запишеш, след конвертиране в WAV.(пак червено).После ти казах,че всичко правя(и се получава) с програмата която ти ми каза,ама гледам си пак недоволен.ОК-специални Благодарности(в червено). Всички казвате,че WAV формата не е най-удачния за музиката която ми е в компютъра,но един от вас "аджеба" не каза кой формат е най-удачен.И спрете да дъвчете едно и също,а именно,че при конвертиране м/у форматите няма загуба на качество-това го разбрах от първия път,но вие не спирате да го изтъквате във всеки пост,все едно още не съм го разбрал. В крайна сметка ме интересуват 3-4 неща. 1.Добра програма за цепене на CUE файловете. barca_b0y ми каза за CUETools-Мн. Благодаря. 2. Добра програма за качване от диск на компютъра-Night_Raven и кака Вання-ЕАС-Мн. Благодаря. 3.Програма за запис на диск-Burrn i ImgBurn-Благодаря на Night_Raven. И последното което не мога още да разбера е в какъв формат от WAV, е най-добре да конвертирам музиката която си ми седи в компютъра ? Е,до тук на прав път ли съм,майна ;)
Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че бъркаш хронологията (ако трябва да съм точен: възползваш се от нея). Ровиш се 5-6 страници назад с надеждата, че накрая аз ще изляза виновен. Предложих ти този вариант, когато имаше проблем със записа и точно както съм споменал - това е единствения случай, при който одобрявам конвертирането в WAV. Не мога да се начудя защо искаш WAV? Напротив, мога. Повторих го доста пъти, но щом е нужно, още ще повтарям: Сам си написал, че конвертираш в WAV, с единствената цел да "подобриш качеството". Толкова пъти споменах, че е безсмислено, а сега ще излезе, че аз съм те накарал. Сам трябва да прецениш кой формат е най-удачен. В случай, че не искаш да изгубиш качество, си избираш lossless формат още с разделянето. Дал съм ти снимка в миналия коментар. Избери някой по съвместимост с плеъра и записващия ти софтуер. Flac ми се струва добро решение, щом си с AIMP, но не знам с коя програма записваш. Прочети този аудио наръчник за повече информация. В който и lossless формат да конвертираш WAV песните си, все ще е добре. Отново избери такъв по съвместимост.

P.S. От тук се избира цвят. Когато го пишеш в скоби се губи ефекта.

Link to comment
Сподели другаде

barca_b0y,виж приятелю,имам чувството,че много ти се спори но вече се омотаваш и незнаеш за какво спориш и дори как да спориш.Слагаш ми думи в устата които не съм казъл,въртиш,сучиш,само спор да има.Писах ти Л.С.,че това вече не е помощ,а спор който не е нужен точно тук.Но ти,не.Ок,ще спорим.И на мен мн. ми се спори,но не ми се пише толкова много.Дай примерно на Л.С един Скайп и да сприм колкото искаш,да цитираме,да видим кой какво е писал,кой разбрал,кой не разбрал и т.н. Толкова от мен!
Link to comment
Сподели другаде

Това вече са пълни глупости. Останах с впечатлението, че ми пишеш на ЛС с цел да не се пълни с излишни коментари тази тема. След като ме предизвикваш, ще пиша и тук. Ако има някой, който иска спор - това си ти. Какъв беше смисълът да пишеш и тук, и на ЛС, и то преди да напиша каквото и да било. Сега изглежда сякаш сме си писали романи в съобщенията. За да няма излишни спорове, ето доказателство: снимка на съобщението, където се вижда, че си го преглеждал последно преди да пращам каквото и да било, а часът, в който си публикувал този коментар съвпада с този, в който аз съм отговорил на съобщението. Т.е., изобщо не си чел отговора ми, а пишеш и тук. Пак питам: какъв е смисълът? Ще споделиш ли и къде по-точно се "омотах"? Пращам същата снимка, която ти пратих и в съобщението. "Кака Ваня" те защитава, Night_Raven не казва нищо и мислиш, че нищо не си казал, така ли?

P.S. Отново питам: иронично ли ме наричаш "приятелю" или наистина мислиш, че сме приятели?

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...