Jump to content

Юнайтед е новият стар шампион на Англия


Maniac

Препоръчан пост

http://www.manutd.bg/home/images/stories/path_1908.jpg

 

 

Отборът на Манчестър Юнайтед стана шампион на Англия за 17-ти път в историята си и за втора поредна година. Този сезон битката за трофея във Висшата Лига продължи чак до днешния последен кръг, като преди него Червените Дяволи и Челси имаха по равен брой точки.

Днес Юнайтед постигна победа и взе поредната си титла на страната. Възпитаниците на Сър Алекс Фъргюсън спечелиха днес гостуването си на Уигън Атлетик с 2:0. В същото време "сините" от Лондон завършиха с Болтън - 1:1.

Успехът за Червените Дяволи в днешния двубой не дойде никак лесно, като съперникът им бе силно мотивирам за победа. Първите десетина минути на срещата бяха много равностойни, а битката между двете единадесеторки се водеше предимно в средата на терена. Първият изстрел към една от двете врати бе отправен още в седмата минута, когато Джейсън Кумас опита късмета си, но прати топката встрани от целта.

В 19-ата минута пък Поул Скоулс опита да повтори виртуозното си изпълнение от полуфиналната среща-реванш с Барселона в Шампионската лига и стреля опасно от границите на наказателното поле. Този път обаче късметът не бе на негова страна и коженото кълбо не намери очертанията на вратата на Уигън.

След двадесетата минута гостите от Манчестър наложиха лек натиск и определено имаха териториално предимство, като играта се водеше предимно в половината на домакините. В 26-ата минута Кристиано Роналдо стреля от фаул директно към вратата на съперника и само отличната намеса на Крис Къркланд опази вратата на Уигън. Шест минути по-късно Емерсън Бойс спъна Уейн Рууни в наказателното си поле и реферът посочи бялата точка. Роналдо пък превърна отсъдената дузпа в гол - 0:1.

След почивката Червените Дяволи отново бяха по-активният отбор, а в 49-ата минута Роналдо отново опита да прониже вратата на Уигън директно от Фаул, но стражът на домакините Къркланд отново показа висока класа и спаси и този изстрел. Седем минути след това той отново направи впечатляващо спасяване избивайки страхотен удар на Уейн Рууни. В 69-ата минута всички привърженици на Манчестър Юнайтед итръпнаха след като в 69-ата минута Емил Хески за малко не възстанови равенството на "Джей Джей Би Стейдиъм".

Така се стигна до 80-ата минута, когато Уейн Рууни изведе, влезлият като резерва Райън Гигс на отлична позиция и ветеранът на Червените Дяволи, който изигра своя 758-ми мч с фланелката на Юнайтед, покачи на 0:2 и донесе шампионската титла на отбора си.

В самия край на мача легендарният уелсец спаси и гол във вратата на своя тим, след като изби от голлинията топката отправена от Уес Браун към собствената му врата след изпълнение на корнер.

 

http://i.data.bg/08/05/12/950278_orig.jpg

 

УИГЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2 (0:1)

0:1 - Роналдо (32-д.)

0:2 - Гигс (80)

 

Съставът на Юнайтед: Ван дер Сар; Браун, Фърдинанд (кап), Видич, Евра; Роналдо, Карик, Скоулс (Харгрийвс, 67), Парк (Гигс, 67); Рууни, Тевес.

Неизползвани резерви: Кушчак (вр), Силвестър, Саха.

Жълти картони: Паласиос, Валенсия, Хески (Уигън); Рууни, Скоулс (Юнайтед).

Съдия: Стийв Бенет.

Стадион: JJB Stadium, 25,133 зрители.

 

 

Източник: ManUTD

Link to comment
Сподели другаде

:yesss: :peace: Браво на любимия ми отбор. Вчера гледах част от мача им с Уигън и разбира се бях доволен. Челси доста добро равенство направиха :Р

 

А за Манчестър си мисля, че това ще е само началото на купите през таз година :) :yesss:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...