Jump to content

Ръководство за инсталация на Windows Vista


Препоръчан пост

  • Отговори 77
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

@kaldar4о,

А, когато дойде някой няма ли да му е по-лесно да пише тук, вместо на пощата ти? А, да не говорим, че тук е забранено да се решават проблемите извън публичната част на форума. Все пак нека ти отговоря на въпросите:

1. Тук си има ръководство и за Windows 7.

2./3. Последното правило на сайта забранява да ти даваме подобна информация.

4. Преди инсталацията не се сещам какво може да те затрудни. Възможно е след нея да имаш проблем(и) с инсталацията на драйверите.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей. Ти си първият, който ми отговаря. Звучиш ми като модератор. Но както и да е. Не съм чел общите условия. Нали знаеш: те са направени за да не ги четем:))))

Прав си принципно. Но аз оставих мейла си заото аз самият не стоя постоянно пред компютъра. А ти можеш ли да ми помогнеш?

Link to comment
Сподели другаде

Не съм модератор, но ще го приема като комплимент. Мисля, че до този момент аз не съм се регистрилал в сайт с по-кратки правила. Отнема секунди, за да разбереш какво не трябва да правиш.

Това, че не стоиш постоянно пред компютъра какво общо има? Винаги можеш да влезеш тук и да видиш дали си получил отговори. Както в пощата.

Помогнах ти с каквото мога, но явно не си прочел коментара ми след редакцията.

Link to comment
Сподели другаде

До barca:

 

Разбирам прекрасно мнението ти и становището ти и макар и да не ги споделям ще се съобразя с тях и ще спазвам "форумна дисциплина" :))))

Не ги споделям, защото се оказва, че платените и безплатните версии на всички програми са едни и същи "бозички". Но нали идеята е да се вземат паричките на бедните роби все пак:))))

 

Както и да е. Та казваш, че е възможно да си го "измайсторя" сам, но е и възможно да имам проблеми след инсталацията? Какви и на какво трябва да обърна внимание?

Благодаря ти.

 

Всъщност аз мога да си намеря легален регистрационен ключ, тъй като университета ни ги раздава безплатно на редовните студенти. Проблемът е, че лицето което отговря за това е в отпуск, а на мен ми трябва спешно. Четох някъде, че до 30 дни тр да се регистрира уиндоуса. Вярно ли е? В таккъв случай мога да го сваля отнякъде...но откъде?

Link to comment
Сподели другаде

Не разбирам за какво говориш. Аз просто коментирах правилата на сайта. И не съм чул Windows да има безплатна версия.

Ти най-добре знаеш кое е възможно и кое не. Както казах - има вероятност да не се справиш с инсталацията на драйверите. Съветвам те да прочетеш ръководството, което ти дадох + тази статия.

P.S. Не виждам никаква промяна в отношението ти към правилата.

Link to comment
Сподели другаде

Относно оставянето на пощи и това, че няма никой във форума бих те насочил към тази тема.

 

Относно нечетенето на правилата, да, "правилата са там, за да се нарушават" и прочее шеговити изрази са сладки на пръв поглед, но е редно да изтъкна, че самата регистрация е невъзможна без съгласяването с тези правила. Т.е. по време на регистрацията потребителят е поставил отметка, че е съгласен с правилата. Ако не ги е прочел, това е негов проблем.

 

По т.1: вече ти беше дадено ръководство.

По т.2 и т.3: ти си преценяваш дали ти се дават пари или не ти се дават. Ако не ти се дават, винаги можеш да използваш crack/loader, но помощ за намирането на такъв няма да намериш тук.

По т.4: ами, прочиташ ръководството и преценяваш сам. Няма как да знаем точно колко си навътре в материята, за да се прецени кое би могло да те затрудни.

Link to comment
Сподели другаде

Ха! Модераторът!

Здравейте!

Аз мисля, че коментарите по-нататък са излишни. Както по-горе посочих, съобразявам се с правилата на сайта (които междувременно прочетох) и форума към него и не подтиквам към използването на, не изисквам, не предоставям и т.н. информация, която би ви навредила по посочения от вас начин. Въпросът беше дали някой може да ми помогне или не, а не да ми "дърпа ушите". Все пак възприемам този форум е като насочен към "взаимопомощ", а не като част от отмъстителната стратегия на тежкия корпоративен юмрук на САЩ.... или греша?

 

Нещата, които посочих в първия си пост са толкова емоционално наситени, защото независимо от това, че си купувам постоянно легален софтуер (подчертавам), се оказва, че и той е непоправим, нефункционален и ненужен боклук.

 

Ако и това Ви пречи или дразни, можете спокойно да анулирате акаунта ми. Не се безпокойте. Само ще Ви помоля да изтриете личните данни, които са въведени вече.

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Поправка: Администаторът. :)

Мисля, че и двамата се опитваме да ти кажем да прочетеш статиите. Нещата, от които се интересуваш са вече написани достатъчно разбираемо и подробно.

Link to comment
Сподели другаде

Първо: какво значение има този, който ти отговаря, дали е модератор или не?

Второ: колко и какво всъщност помощ искаш? Какво в дадените вече отговори не те удовлетворява? Какво повече очакваш да се направи?

Трето: платеният софтуер не е боклук. Реално погледнато трябва да имаш OEM лиценз, ако със закупуването на лаптопа на него е имало инсталирана версия на Windows. В такъв случай или трябва да имаш някакви скрит/спасителен дял за възстановяване на системата до изходно положение, или трябва да си имаш диск.

Link to comment
Сподели другаде

Добре. Ще задам въпроса по по разбираем начин:

Намирам си уиндоус 7, записвам го на флаш драйв, поставям го на комп и започвам инсталацията по начина, по който сте описали. После вадя флаш-ката и поставям диска с драйвърите за лаптопа. Доколкото разбирам, трябва да ае инсталира всичко поотделно: дъно, дисплей, звукпва карта, графичната карта, клавиатура, блутут, влан- а... С друго?

 

Дискове с уиндоус нямам. Всичко беше наготово качено и отдолу има атикери с лицензните номера. Последния път ми го прави фирма срещу скримната сума от 90 евро, но си остави ръцете. Затова искам да се науча сам. Вярвам , че не е престъпление...

 

Сори. Пиша вече от телефона. Компютриъе са вече мн зле.

Link to comment
Сподели другаде

Общо взето да, с разликата, че е препоръчително да си изтеглиш актуални драйвери от сайтовете на производителите на хардуера. Друго - каквото ти трябва. След операционната система следват драйверите, последната версия на DirectX 9.0c, антивирусна (не задължително, но препоръчително) и след това са нужните ти приложения.
Link to comment
Сподели другаде

Можеш ли да ми разясниш още някои неща, които ми звучаха малко двусмислено?Те са:

1. Какво е буут и защо се прави?

2. На мен трябва ли ми след като искам да правя пълна преинсталация?

3. В диска със ОС ли тр да го запиша, преди него или след него?

4. Пропуснах ли някои драйвъри?

5. Беше ли ти сложно когато преинсталира за пръв път или всичко си е направено интуитивно?

Link to comment
Сподели другаде

Night Raven между другото разгледах блога ти. Харесва ми страшно много дизайна. Но останах разочарован от статията, в което се казва, че българските потребители са нагли. Не искам да те оборвам или защитавам някого. Просто разглеждаш проблема едностранчиво. Аз например,си купувам често софтуер, но и се налага да ползвам и безплатните версии понякога.

Пример: трябваше ми само заради един файл конвертор към jpg. Свалих си universal convertor (мисля, че така се казваше). Свърших криво-ляво работа, въпреки че превърна файла в лоша графика. Реших да си го купя, надявайки се да е по-добър, когато е платен. Струваше 60 евро (!!!). Отказах се. Реших да го деинсталирам. Направих го. От този момент нататък настройките на принтера ми се объркаха тотално! Принтерът просто отказва да печата. Не търся къде е проблемът в момента. Нали така и така ще преинсталирам. Но се замислих. Програмата е направена така, че от една страна те принуждава да я купиш, а от друга - е направена некадърно, понеже не си върши работата коректно и оставя след себе си купища проблеми.

Ти ще кажеш, че това може да се поправи.

Аз ще ти отвърна: Да. Но от кого? От теб и от малцината други хора, които са толкова "навътре" в нещата, че могат да бутнат и стената на Федералния резерв. А ние сме обикновени потребители. Имаме си работа, други проблеми, някои си имат собствен бизнес, а други - различни хобита. Не можем да отделим и минута от времето си за да се занимаваме с проблемите, които би могла да създаде една некадърно направена програма. Поради тази причина хората залагат на пиратските версии - не е нужно да плащаш за да разбереш, че си си дал парите на вятъра. Това е нещо като филмовата индустрия: гледаш рекламата, стрелят се бият се "яко" и си викаш "абе ще ида д аго гледам аз този филм"; отиваш - а той пълна боза и те е яд, че си си дал парите.

Мнозина АКТА-привърженици ще кажат: "Ами не го гледай!".

А другите като мен ще кажат: "Ами не ни го предлагайте!"

Просто не трябва да осъждаме хората за тяхната позиция, защото не знаем от какво е провокирана тя. Аз бях твърдо против пиратските софтуери, но сега съм дълбоко разочарован от производителите.

Link to comment
Сподели другаде

Можеш ли да ми разясниш още някои неща, които ми звучаха малко двусмислено?Те са:

1. Какво е буут и защо се прави?

2. На мен трябва ли ми след като искам да правя пълна преинсталация?

3. В диска със ОС ли тр да го запиша, преди него или след него?

4. Пропуснах ли някои драйвъри?

5. Беше ли ти сложно когато преинсталира за пръв път или всичко си е направено интуитивно?

1. Най-общо казано boot (или booting) е процесът на стартиране на компютъра от натискане на бутона за включване до момента, в който е готов за работа. Терминът обаче се използва и когато се има предвид зареждане само на операционна система, която може да се намира на различен носител - твърд диск, flash памет, оптичен носител, флопи дискета и т.н.

2. Какво дали ти трябва? Boot? Ами, не знам точно какво имаш предвид, но... да, защото няма как да стартираш компютъра, без да го... стартираш.

3. В диска на операционната система да запишеш какво? Не разбрах.

4. Не знам с какви устройства е оборудван лаптопа ти и не знам за какво точно има допълнителни драйвери. Т.е. за някои от тях винаги има (видео/звукова карти например), но не за всички. Обикновено се свалят от сайта на лаптопа, макар там не винаги всички драйвери да са актуални. Обикновено за видео и звуковата карти е най-добре да се изтеглят отделно.

5. Беше ли ми сложно, когато преинсталирах за пръв път Windows 7 или когато за пръв път преинсталирах операционна система изобщо?

 

Night Raven между другото разгледах блога ти. Харесва ми страшно много дизайна. Но останах разочарован от статията, в което се казва, че българските потребители са нагли. Не искам да те оборвам или защитавам някого. Просто разглеждаш проблема едностранчиво. Аз например,си купувам често софтуер, но и се налага да ползвам и безплатните версии понякога.

Пример: трябваше ми само заради един файл конвертор към jpg. Свалих си universal convertor (мисля, че така се казваше). Свърших криво-ляво работа, въпреки че превърна файла в лоша графика. Реших да си го купя, надявайки се да е по-добър, когато е платен. Струваше 60 евро (!!!). Отказах се. Реших да го деинсталирам. Направих го. От този момент нататък настройките на принтера ми се объркаха тотално! Принтерът просто отказва да печата. Не търся къде е проблемът в момента. Нали така и така ще преинсталирам. Но се замислих. Програмата е направена така, че от една страна те принуждава да я купиш, а от друга - е направена некадърно, понеже не си върши работата коректно и оставя след себе си купища проблеми.

Ти ще кажеш, че това може да се поправи.

Аз ще ти отвърна: Да. Но от кого? От теб и от малцината други хора, които са толкова "навътре" в нещата, че могат да бутнат и стената на Федералния резерв. А ние сме обикновени потребители. Имаме си работа, други проблеми, някои си имат собствен бизнес, а други - различни хобита. Не можем да отделим и минута от времето си за да се занимаваме с проблемите, които би могла да създаде една некадърно направена програма. Поради тази причина хората залагат на пиратските версии - не е нужно да плащаш за да разбереш, че си си дал парите на вятъра. Това е нещо като филмовата индустрия: гледаш рекламата, стрелят се бият се "яко" и си викаш "абе ще ида д аго гледам аз този филм"; отиваш - а той пълна боза и те е яд, че си си дал парите.

Мнозина АКТА-привърженици ще кажат: "Ами не го гледай!".

А другите като мен ще кажат: "Ами не ни го предлагайте!"

Просто не трябва да осъждаме хората за тяхната позиция, защото не знаем от какво е провокирана тя. Аз бях твърдо против пиратските софтуери, но сега съм дълбоко разочарован от производителите.

Това не е мястото за дискутиране на публикации в блога ми.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...