Прехвърляне към съдържание


Снимка

Новини: Само Ubuntu оцеля в хакерско състезание


  • Моля, влезте, за да отговорите
Няма отговори по тази тема

#1 Maniac

Maniac

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 283 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 01 April 2008 - 09:26

Публикувано изображениеСистемата е издържала в конкуренция на Vista и Mac OS X

Участниците в хакерско състезание не успяха да поемат контрола върху лаптоп с операционна система Ubuntu Linux 7.10. Съревнованието беше организирано по време на конференцията за компютърна сигурност CanSecWest във Ванкувър, Канада.

Три лаптопа са били цели за овладяване от хакерите - Sony Vaio VGN-TZ37CN под управление на Ubuntu Linux 7.10, Fujitsu U810 с Windows Vista SP1 и MacBook Air с Mac OS X 10.5.2 Leopard, съобщава американското издание PC World.
Хакерите са имали за задача да атакуват машините през мрежата и да пуснат на тях собствени програми. От трите лаптопа е оцелял само този с Ubuntu. Въпреки, че участниците в конференцията са открили уязвимост в системата, не им се е отдало да поемат контрола върху нея.

Чарли Милър, един от първите хакери, пробили защитата на епълския iPhone, е успял за две минути да получи контрол над MacBook Air. За целта той е използвал уязвимост в браузъра Safari.
Шейн Маколей, с помощта на разработчика на VMWare Александър Сотиров и Дерек Колауей са взломили лаптопа под управление на Windows Vista. Тримата са успели да осъществят пробива чрез крос-платформена уязвимост в Java.


Източник: TechNews
Публикувано изображение
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители