Jump to content

Форт Бояр - три нации


Препоръчан пост

Ново шоу състезание започва по БТВ от 20-ти март. Продукцията е френска и оригинала много ми допада.

Според замисъла заветната цел на участниците е съкровищницата на Форта, от която те трябва да измъкнат възможно най-много златни монети. Трезорът се охранява от истински тигри и до него се стига по строго определени правила.

В предварителния кръг 4 български, 4 сръбски и 4 турски отбора, съставени от по четирима състезатели играят на принципа "всеки срещу всеки" в своята група. На финала отиват най-добрият български, сръбски и турски отбор, събрали най-много злато в предварителните кръгове. Правилата на "Форт Бояр" се определят единствено и само от водещия на френския формат - господарят на замъка мосю Рошел, който посреща състезатели от цял свят вече 19 години. Всяко успешно преодоляно изпитание носи на участниците ключ за вратата на съкровищницата. За да влязат в трезора, отборите трябва да съберат по осем ключа. Ако не успеят, мосю Рошел блокира ръцете на състезателите, а това е особено неприятно, тъй като златото може да бъде изнесено само с ръце. Това е от ключово значение за развоя на събитията, защото победител е този, който успее да вземе най-много злато от съкровищницата на "Форт Бояр".

Всяка от страните има свой цвят в играта. Мосю Рошел е определил за България тъмносиния цвят, за Сърбия - сивия, а за Турция - червения.

 

Формат на състезанието

Главните герои

Българските отбори

Link to comment
Сподели другаде

От много време го чакам това шоу. Гледала съм го преди години по френската телевизия и много ми харесваше идеята му. Надявам се да стане готино и да ни забавлява много :coolman:
Link to comment
Сподели другаде

Още го помна от както бях малък, даваха го по Канал 1 и си беше доста интересно. Дано и епизодите с българско участие са такива, чакам ги с нетърпение

Дали вярно са го давали по канал 1 !? Горе-долу година, да вида на колко съм бил :Р

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Очаквах състезанието с нетърпение, защото си спомням оригиналната версия /по Канал 1 някъде през 1991-1992 г. май беше, а след това и по Франс 2 до преди година/. Да си призная обаче, останах малко разочарована. Да, препятствията пред участниците са същите, но самия формат съсипа състезанието. Наблегна се на директния двубой и противопоставянето на двата отбора, което съкрати много приятни моменти. А и някак ми доскуча да гледам два пъти изпълнението на една и съща задача. Добре, че участват наши отбори, та има състезателен хъс.

И въпреки всички неща, които написах, предаването си заслужава да бъде гледано!

Link to comment
Сподели другаде

Дали вярно са го давали по канал 1 !? Горе-долу година, да вида на колко съм бил :Р

Някъде в периода '93-'95г. го даваха (имам смътни спомени) по "ЕФИР 2" - "Две е повече от едно" :giggle:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/bg/9/9d/Efir2s.png

 

Спомням си, че "отговорника" на фора беше един доста възрастен човек, с бяла коса и дълга бяла брада, и задаваше на отборите гатанки.

Варианта който дават сега ми се струва доста забързан- Робин Кафалиев беше гост в "Тази сутрин" и сподели, че снимките са били един ден :blink: , може би заради това. Соленичък ще да е наема. Интересно ми е, как са реагирали отборите когато са научили, че наградата е 40 000лв. Не са много, но за един ден си е повече от доволно.

Link to comment
Сподели другаде

Май си прав, че беше по Ефир 2...

Обаче снимки за един ден... :blink: това вече е бая забързан график, от което само предаването може да загуби (мое мнение). Иначе 40000 за един ден са си доста пари по мое мнение.

Link to comment
Сподели другаде

Така е, много са, но са само за отбора победител ... като си ги разделят и ще им се падне по 10 хиляди максимум. А има и други игри, от които се печелят почти същите парички и то доста по-лесно.
Link to comment
Сподели другаде

Така като говорите, ми става все по и по .. и май си спомня, че и аз сигурно съм гледал някой епизод преди години ( може и да бъркам ).

Иначе за 1 ден ... хмммммммммм

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...