Jump to content

Ръководство: поддръжка на (предимно) Windows XP


Препоръчан пост

Искам да попитам и нещо за Windows Services. Срещал съм на много места из нета указания как да спрем някои от тях, които се водят като излишни. Необходимо ли е наистина това?
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 77
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Зависи. Някои услуги е препоръчително да се спрат, защото могат да са дупка в сигурността (например Remote Registry и SSDP Discovery Service). Други не са опасни, но могат да са излишни и само да бавят излишно стартирането на операционната система и да заемат малко RAM памет и процесорно време. Макар като цяло разликите да не особено големи. Някои услуги пък са много или дори критично важни за работата на Windows.
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
Здравейте ! С интерес прочетох темата и до голяма степен съм съгласен с ръководството. Имам въпрос: какви по-точно проблеми могат да възникнат при ползването на 2, че дори и 3 операционни системи на един компютър. Ако са инсталирани правилно мисля, че няма да има проблеми - всяка е на отделен дял и т.н. Чета по западните форуми, че масово се ползват ХР, Виста и Убунту едновременно. Какви според вас могат да бъдат проблемите и сигурно ли е , че се дължат на наличието на повече от една ОС ?
Link to comment
Сподели другаде

Всъщност ако всички операционни системи се инсталират както трябва, наистина не би трябвало да има проблеми. Проблемите биха възникнали, ако се наложи преинсталация на едната операционна система например и по този начин се скапе boot loader-а, който отговаря за избора и стартиране на операционна система. Достатъчно е човек да има Windows XP и Windows Vista на един компютър и единият от тях да се съсипе и да се наложи преинсталация. Тогава става интересно. Разбира се не е непоправимо, но все пак си остава прахосване на време и нерви. над 90% от потребителите (да не кажа 98-99%) нямат никаква нужда от система с повече от една операционна система, а дори и да имат такава нужда, то в доста случаи виртуална машина с въпросната система е добра алтернатива, която върши работа.
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
На практика антивирусните и стените спадат към защита от зловреден код, а не в категорията на поддръжка на операционната система. Различни неща са.
Link to comment
Сподели другаде

1. Споменал съм за сканиране с антивирусни.

2. За антиспай програмите съм писал подробности, защото при тях има(ше) повече заблуди коя е добра и коя не е. При антивирусните нещата са по-балансирани (така да се каже). При тях всички по-разпространени програми са достатъчно добри и сносни.

Link to comment
Сподели другаде

Изтегли HijackThis 1.99.1 (213KB), която съм преименувал нарочно, и:

1) стартирай програмата;

2) кликни Do a system scan and save a logfile, което ще създаде текстов файл в същата папка;

3) копирай съдържанието му тук или прикачи файла към коментара.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...