Jump to content

Проблем с avi и mpeg файлове в Сони Вегас


Препоръчан пост

Здравейте! От около година непрестанно тегля филми, клипове, работя с програми за видео обработка. Започнах работа преди около около 4-5 месеца със Сони Вегас. Първо бях, с 6, после с 7, след това с Про 8, а сеха съм отново с 7. Преди 2 месеца майка ми без да иска деинсталирала K-Lite codec pack. Преинсталирах го, но от тогава програмата не ми отваря както трябва ави файловетв: отваря ми само аудиото, но не и видеото. Мислех си, че е от това, че ми липсва xvidcore.dll, както ми изписваше bs player-a, понеже и windows movie maker-a не ми ги отваряще. Намерих и изтеглих и него. Муви мейкъра започна да ги отваря, но не мога да работя с него, понеже винаги на 5 минута от работата забива целия компютър. За това ми се иска да разбера как мога да реша проблема си. Освен това, СОни Вегас не ми отжаря звука на някои Mpeg файлове, на други отваря. Ако някой може да ми помогне, ще бъда много благодарна!
Link to comment
Сподели другаде

Имаш каша от кодеци. Деинсталирай всички кодеци и пакети с кодеци, които имаш, и инсталирай отново само един. Също така е желателно да пуснеш една чистачка на регистрите преди да инсталираш нов пакет. Бих ти предложил да пробваш моя пакет с кодеци или K-Lite Basic. Не заради друго, но не ползват ffdshow, който е бъгав до отказ. Имай предвид обаче, че и двата пакета са си базови и не поддържат по-екзотичните формати.
Link to comment
Сподели другаде

Здрасти колежке - и аз работя със Сони Вегас 8 и имам същия проблем с файловете.

Решавам си го като конвертирам неработещите файлове, с ТАЗИ БЕЗПЛАТНА ПРОГРАМА, като ги конвертирам във формат, дето Вегас го приема за дообработка.

Успех!

Link to comment
Сподели другаде

Аз намерих добър начин за конвертиране от Xvid в divX. И той е една програмка, AVI FourCC Code Changer. И най- хубавото е, че става за около секунда! Пробвах после да импортирам клипа в СОни Вегас и всичко си бе ОК. Даже и си направих цяло клипче само от ави файлове като вземах кадри. Сега само търся начин да цонвертирам mpeg в divX, понеже пък на мпег файловете не ми чете звука сони вегас-а. А Ени Видео Конвъртъра го имам и точно с него конвертирах всички клипчета, коиво бяха в Wmv в xvid.
Link to comment
Сподели другаде

Аз намерих добър начин за конвертиране от Xvid в divX. И той е една програмка, AVI FourCC Code Changer. И най- хубавото е, че става за около секунда!

Това НЕ Е КОНВЕРТИРАНЕ, макар да изглежда като такова. Това е промяна на кода, определящ идентичността на файла. Вътре съдържанието си остава старото. То е като да си смениш гражданството. Дори и да си гражданин на Франция, пак ще си българин. :)

Link to comment
Сподели другаде

Това НЕ Е КОНВЕРТИРАНЕ, макар да изглежда като такова. Това е промяна на кода, определящ идентичността на файла. Вътре съдържанието си остава старото. То е като да си смениш гражданството. Дори и да си гражданин на Франция, пак ще си българин. :)

Аз си знаех, че АБСОЛЮТНО НИЩО не разбирам. Тая информатика дето я уча само ме обърква още повече. А Искам да питам: от MPEG в DivX конвертиране ли е? А искам да питам и работещите с програмата: появявал ли ви се е проблем, като почнете да рендвате клипчето, независимо в какъв формат, оставащото време постоянно да расте. Защото като си записвах последното клипче, ми стана на 2 час а и продължаваше да расте. Спрях го и смятам утре да пробвам, но напоследък доста проблеми ми създава с рендването. Преди сейвах клип за 20-30 минути, сега за поне 1 час :(.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...