Jump to content

Ревю: TeraCopy - Копирай файловете си по-лесно и по-бързо


Препоръчан пост

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_2Arrow-Left.pngTeraCopy - Копирай файловете си по-лесно и по-бързоhttp://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_Arrow-Right.png

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_2Arrow-Left.pngЩо е това TeraCopy?http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_Arrow-Right.png

Описание: TeraCopy е програма направена за копиране и преместване на файлове и директории с максималната възможна скорост. С нейна помощ ще можете да спирате и продължавате копирането, дори и при грешки и рестартиране на системата. В случай, че има проблем с някой файл или папка, програмата ще се опита няколко пъти и в най-лошия случай, ще прескочи копирането или преместването на този файл (папка). Програмата има още множество полезни функции, независимо че е безплатна и малка на размер.

Лиценз: Безплатен (Freeware)

Официална страница: Code Sector Inc

Версия, използвана за написване на ревюто: 1.22

Свали: TeraCopy@SoftVisia.com

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_2Arrow-Left.pngЗащо TeraCopy?http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_Arrow-Right.png

  • Копира по-бързо файлове. TeraCopy използва динамично регулиране на буфер размера за да намали времето на прехвърляне на даден файл. Не синхронизирането копиране увеличава скоростта на трансфера между хард диска.
  • Спиране и продължаване на трансфера на данни. Може да спирате дадено прехвърляне на файл, когато искате и след това да го продължите от там, докъдето е стигнало преди.
  • Възстановяване при грешка. В случай, че се получи грешка при копиране TeraCopy опитва няколко пъти да прехвърли файла, ако не стане връща файла там откъдето е взет.
  • Пълна интеграция с Windows. TeraCopy напълно заменя копирането от Explorer-ера Ви, като променя начина на копиране/местене и добавя нови функции.

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_2Arrow-Left.pngРазличните изгледи на програматаhttp://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_Arrow-Right.png

Програмата има няколко изгледа:

I) Компактен:

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/teracopysmall.png

II) Пълен:

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/teracopy.png

III) Още по-компактен:

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/teracopycapt.png

 

За да минете между 'Пълен" и "Компактен" изглед трябва да натиснете съответно бутона "More" или "Less".

А пък за да преминете в "Още по-компактен" изглед трябва да щракнете 2 пъти върху синята лента(най-отгоре) на програмата: http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/teracopycapt.png

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_2Arrow-Left.pngКопирането ...http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_Arrow-Right.png

Копирането на файлове става по същия метод, с който сте свикнали или с Copy -> Paste или с влачене на дадения файл(ове)/папка(и) от едно място до друго. TeraCopy просто променя прозореца, с който сте свикнала да ви показва, че даден файл се мести от една папка в друга папка на вашия хард диск.

 

Започването на копирането може да стане и с натискате на десен бутон на избрания от вас файла(ове)/папка(и) и посочвате опцията "TeraCopy...":

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/TC.m.png

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_2Arrow-Left.pngКое за какво е?http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_Arrow-Right.png

Ще опиша "Пълния" изглед на програмата, защото в него са всичките функции на програмата.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/TC1.png

1) В тази част на програмата(маркирана в бледо червен цвят и отбелязана с числото 1), се вижда статуса и информация за прехвърлянето на файловете. Показва дали трансфера е спрян или не, с каква скорост се прехвърля файла и колко е буферния размер и т.н.

2) В тази част на програмата(маркирана в бледо зелен цвят и отбелязана с числото 2), се показва отново информация за прехвърлянето и трансфера на файлове, обаче този път е по-пълна информацията. Като показва отново до къде е стигнало прехвърлено на файлове, колко файла се местят, колко им е размера, и кой точно номер файла от всичките се прехвърля.

3) В тази част на програмата(маркирана в бледо жълт цвят и отбелязана с числото 3), можете да избирате буфер размер, но най-добре да го оставите той сам да се регулира. Да видите къде точно се намира файла и размера на файла. В полето, което е маркирано в червено, се показва различна иконка, в зависимост от това, какво е станало с файла - дали е преместен без проблеми, дали има грешки при прехвърлянето и т.н.

4) Това поле се явява като "лог" на програма, като записва: кога е пусната, кога е почнал трансфера на данни, с каква скорост е протекъл процеса, дали файла се мести от един хард на друг, колко е буфер размера и т.н.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_2Arrow-Left.pngБутоните!http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_Arrow-Right.png

 

http://pics.softvisia.com/5260/button.more.png - Минавате от "Компактен" в "Пълен" режим.

http://pics.softvisia.com/5260/button.less.png - Минавате от "Пълен" в "Компактен" режим.

http://pics.softvisia.com/5260/button.copy.to.png - Избирате, къде да бъде копиран файла.

http://pics.softvisia.com/5260/button.move.to.png - Избирате, къде да бъде преместен файла.

http://pics.softvisia.com/5260/button.close.png - Затваряте програмата.

http://pics.softvisia.com/5260/button.start.png - Започвате трансфера на избраните от вас файлове.

http://pics.softvisia.com/5260/button.pause.png - Давате пауза на трансфера на файла, като след това може да продължите от мястото, докъдето сте стигнали с трансфера.

http://pics.softvisia.com/5260/button.skip.png - Спира трансфера на файла и минава към следващия в списъка.

http://pics.softvisia.com/5260/button.cancel.png - Спира трансфера на всичките файлове в списъка.

http://pics.softvisia.com/5260/button.restart.png - Рестартира трансфера на файла.

http://pics.softvisia.com/5260/button.clean.up.png - Изчиства полето 3)(обяснено по-горе), от прехвърлени файлове и тези с проблем с трансфера.

http://pics.softvisia.com/5260/button.test.png - Прави тест на избрания от вас файл, като проверява дали ще има проблем с трансфера му.

http://pics.softvisia.com/5260/button.delete.png - Изтрива избрания от вас файл, като го праща директно в "Recycle Bin"

http://pics.softvisia.com/5260/button.menu.png - Изкарва ви малко меню, от което може да изберете, дали да видите информация за програма, дали да посетите официалния сайт и да направите още малко настройки. Като може да изберете дали програмата да се интегрира с "Windows"-кия прозорец за трансфер или не, и дали да работи и с "Total Commander".

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_2Arrow-Left.pngПрепокриване!?http://pics.softvisia.com/design/pics/5260/rsz_Arrow-Right.png

 

Сигурно се чудите, когато прехвърляте файл, но този файл вече го има в тази папка, какво става? Еми много просто, програмата ви показва прозорец, в който ви пита какво да прави с този файла, както е при самия Windows:

http://pics.softvisia.com/5260/TC4.png

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ако мислите, че нещо може да се допълни, премахне или коригира, моля пишете в темата!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Всички права върху текущата тема и картинките включени в него са собственост на автора им и нямат право да бъдат възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

 

Автор: Иван Маринов(IVAN @ SoftVisia.com)

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...