Jump to content

Безжична връзка между два рутера


Препоръчан пост

Единия рутер е BELKIN F5D7230YY4 , свързан е с кабелен модем и разпределя интернет на 2 компа безжично и на един по мрежов кабел като тук няма никакви проблеми, другия рутер е MSI RG54SE II, него искам да свържа безжично към другия. И на двата рутера са изключени временно всички филтри, настроени са на един и същ канал, на един и същ SSID и хостнеим, опитвах с автоматично получаване и с ръчно вкарване на ИП, но никак не можаха да се свържат. Ще бъда благодарен за съвети по въпроса...
Link to comment
Сподели другаде

Без да съм запознат въобще с който и да е от двата използвани от теб рутера, бих предложил следните варианти (ако се поддържат от рутерите, разбира се):

 

1. Ако софтуерът (фърмуерът) на втория рутер (MSI) поддържа не само Wireless AP режим (т.е. хост), но и Wireless Client режим, настрой го да работи като клиентско устройство. При този вариант рутер2 ще бъде безжичен клиент на рутер1, но към него (рутер2) няма да могат да се свързват други безжични клиенти, а само такива по кабел, защото WLAN интерфейсът от вътрешен става външен - на мястото на WAN интерфейса, който трябва да се забрани при тази реализация. Това е най-простата реализация, но не и най-гъвкавата.

 

или

 

2. Използвай WDS, за да създадеш безжичен бридж, рипитер или рутер между двете мрежи. Този вариант е за предпочитане, ако се поддържа от устройството, и ако скоростта на трансфер не е фактор, тъй като при него тя се намалява наполовина с всеки допълнителен WDS линк.

 

Поздрави.

Link to comment
Сподели другаде

И двата рутера не могат да работят като клиенти, но Belkin има WDS и опция която забранява свързването към него на безжични клиенти и си мисля че по този начин може би се превръща в клиент към другия рутер. Това ще разбера като им сменя местата, на MSI да бъде мрежата с интернет, а Belkin да бъде клиент... Благодаря за съветите...
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...