Jump to content

Моля за съвет, относно антивирусна + защитна стена


Препоръчан пост

Здравейте!Искам да попитам коя антивирусна и коя защитна стена бихте ми препоръчали?Имах касперски до преди часове ,но ми засече фалшивият ключ и я деинсталирах.Компа ми е сравнително добре 3GHz,512 Рам и 64 бита дъно.Искам нещо,с което да бъде сигурен ,че няма да ми влизат вирусчета и т.н.За момента съм чист и се надявам да ми препоръчате нещо,което сте го пробвали от доста време.Ако не да се връщам на НОД32 и Sygate Personal Firewall :P
Link to comment
Сподели другаде

Използвай тази антивирусна и тази стена, които са ти най-удобни и лесни за настройка. Особено за стената. Една стена, колкото и да е добра, ако е не е настроена както трябва, се обезсмисля.
Link to comment
Сподели другаде

За AVG немога нищо да кажа,може ако някой ден събера някой лев да си я платя и да я видя,иначе за free версията казват ,че не струвала нищо.Относно аваст,братле ползвал съм я 1 месец.Влезна ми вирус ии постоянно ми даваше искате ли да изтриете файла,давам да и не го трие и така доста дълго време.Докато не качих нод и не изтри вируса.Но сега чета че и нод не струвал и направо проверих 100 торент сайта включително и демоноид и направо незнам какво да сваля.Ще пробвам няколко антивирусни само да не скапя много компа....Сега първият ми опит ще е с Нортън 2007 за която казват ,че е лека после била тежка..сега ще видим :P

---------------------------------------------------

Мнение за Нортън.Тромава е както казват.Даваше ми някаква грешка при инсталирането и искаше ънинстал ,но ми разреши да сканирап...тромавичка си е и е за по-силни компютъри.Но ако някой иска да я пробва нека го направи.Няма да съжалява.Иначе за защитна стена свалих Zone Alarm Pro.Перфектна работа.Малко и тя бави ,но ако искаш да си защитен така ще е.Сега ще пробвам авг free edition и мисля с нея да остана ако ще да е много зле :)

Ехее нещо простичко евала.Харесва ми.Почвам да мразя сложните тромави програми.Простичка антивирусна с не много простичка стена перфектно.Който иска може да пробва ;)

Zone Alarm Pro + AVG 7.5 Free Edition :) Засега това е от мен.Другото ,което мога да препоръчам е NOD32 + Sygate Personal Firewall.5 месеца без вирус и накрая преинсталирах просто защото win-a не ставаше за нищо...бавен и т.н. :) Пробвал съм и Касперски.Много добра антивирусна,но като ти набарат ,че лицензионният ключ ти е изтекъл и айдее...адиос амигос.. :D Вярно,че си има всичко ама товари.Друго друго...а пробвал съм какви ли не spyware програми и мога да ви кажа ,че по хубаво от защитна стена с вградена anti-spyware опция няма.Clam AV(май така се пишеше) е за по-бавни компютри и върши работа ,но не защитава кой знае колко.А онези spyware доктори...не стават за нищо.Имах дадена бонус McAfee към диска с драйверите на дъното.Ами прекалено сложна ми се струва и също тромава.Пък и по-късно разбрах ,че MCAfee има още много да се развиват..

За момента за мен най-добри са: NOD32,Kaspersky,защото тях съм изпитал и съм се уверил пък който каквото ще да говори..нещо авг започна да ми харесва ии ще я видим :P Аз съм като опитен заек и ако пробвам още нещо ще съобщавам ,защото просто като видях как потребителите незнаят какво да свалят...включително и мен и направо си е ужас..

----------------------------------

Полезни програми за поддръжка на компютъра:

PC Bug Doctor

WinXp Manager

Repair Registry Pro

Regitsry Mechanic

Free Ram Xp

тези ги имам..ако някой се интересува ЛС :)

Link to comment
Сподели другаде

За антивирусните - най-добра няма. Каквото и да казват по форуми, тракери, сайтове и др., най-добра антивирусна няма. Няма антивирусна, която да не пропуска заплаха. Може да се каже, че има непрепоръчителни антивирусни, като Norton и Panda например, първата от които е доста тежка, а втората е просто параноична, а и не е и от най-леките. Иначе всяка антивирусна си пропуска понякога и всяка си има предимства и недостатъци.

 

За стените - всяка може да свърши базова работа по блокиране на програми и дребни атаки. По-добрите ще блокират и по-сериозни атаки. Истински атаки, от целеустремен хакер, няма стена, която да ги блокира. Рано или късно ще бъде пробита. За нормалния потребител важи правилото да използва стена, която разбира и може да настрои правилно. Ето например Jetico е може би най-добрата стена като цяло, но е адски трудна за настройка. Дори Ashampoo Firewall би свършила по-добра работа ако е настроена по-добре, макар че като стена не може да стъпи и на малкия пръст на Jetico. ZoneAlarm е непрепоръчителна, защото е доста своенравна и опърничава, а и деинсталацията й е леко по-сложна, защото нормална деинсталация от Add or remove programs не премахва всичко и се налага малко по-различен метод. Лично съм го изпитал.

 

За полезните програми за поддръжка на РС - не бих си инсталирал нито една, защото искам компютърът ми да работи. Смятам подобни програми за подигравка с потребителите. Особено тези за освобождаване на RAM, те са абсолютни боклуци. Почистващите регистратура програми също са ми съмнителни като цяло. По принцип не бих се доверил на някоя програма да ми бърника из регистратурата, което е доста деликатно място. А и ползата от използването им е доста съмнителна, ако въобще е полза. Колкото до настройките и оптимизациите, които например WinXP Manager прави, то тях ги има описани из интернет как да се направят или са под формата на .reg файлчета. Вярно, не е със шарен интерфейс и отметчици, но поне е безплатно.

И, моля те, не предлагай нелегален софтуер.

Link to comment
Сподели другаде

100% подкрепям Night_Raven! :thumbsup:

Специално RAM "оптимизиторите" са пълна измислица. Тези програми работят, като резервират и освобождават огромни количества виртуална памет. Резултата от цялата работа е, че данните на дадено приложение, които преди "оптимизацията" са били част от неговия Working Set (т.е физическата памет) сега трябва да бъдат прочетени от диска. Това рефлектира отрицателно върху производителността на системата.

Много от програмите за "tweak" на Windows, като например WinXP Manager, съдържат настройки и инструменти ("чистачи" на регистри, файлове и тн.), които могат да причиният сериозни проблеми.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...