Jump to content

Да спасим живота на едно българско дете. Имаме само 5 дни!


itodorov

Препоръчан пост

http://www.save-darina.org/mambots/content/dynamicImage/cache/2043925204_170_200_170.63492063492_200_0_0_100_articles_simona-2.jpg

 

Скъпи приятели,

родителите на 4-годишната Симонка от Русе, в лицето на познатия на мнозина от нас сайт save-darina.org, се обръщат към нас със спешен зов за помощ при набирането на средствата, които са необходими за завършване на следоперативното лечение на детето в немска специализирана клиника.

Имаме не повече от 5 дни, за да съберем необходимите средства и да дарим живот на едно българско дете. Ако до 10-ти Октомври сумата не бъде събрана и изпратена по сметката на Университетската клиника в Мюнстер, в която Симонка се лекува в момента, детето ще бъде изписано без да е приключило лечението му - нещо, което при неговата диагноза най-вероятно ще бъде фатално. За съжаление, поради твърде краткия срок за набиране на средствата, не е било възможно да бъде открита линия за изпращане на SMS-и, което е най-достъпния начин за всеки, който има желание да помогне. Оставащите алтернативи са банков превод и дарение чрез ePay.

Сега е моментът да покажем, че сме хора не само на думи, и че въпреки очевидното нежелание на институциите да помогнат, напук на всичко лошо, което се случва всеки ден около нас, този път няма да оставим поредното наше българско дете да си отиде от този свят.

 

Пълната история на заболяването на Симонка можете да прочетете на сайта save-darina.org, откъдето можете да направите и директно дарение чрез ePay.

 

Призовавам лично всеки, който чете тези редове да отдели и най-минималната сума, която може да си позволи и да помогне да дадем на Симона шанс за живот! Не отминавайте поредния "зов за помощ" с фалшивото самоуспокоение, че "и с моите 5 лева, и без тях - все тая"! Това просто не е вярно - всяка помощ е от значение!

 

Към 05.10.2007 год. в сметката на Симона в ЦКБ има 22 100 лв. и 1 020 евро в сметката на клиника Мюнстер.

Трябват още 75 911 лв., за да се покрие и следоперативната терапия.

 

Дарителска банкова сметка на Симона Ивайлова Стойнова:

IBAN: BG97CECB97904082367500;

BIC: CECBBGSF

ЦКБАД клон Младост

 

Банкови данни за дарителска банкова сметка в Германия:

 

Университетска клиника Мюнстер

Относно: Симона Стойнова

Вестдойче Ландесбанк /Westdeutsche Landesbank/

Банков код: 400 500 00

Сметка 672 527

IBAN: DE06400500000000672527

BIG CODE: WELADED

 

Седем дни, които могат да преобърнат живота на едно 4-годишно момиченце и неговите родители. Но могат и да ни направят човеци...

Аз вярвам в чудеса. А вие?

 

Аз също вярвам!

 

Използваният цитат е копиран от сайта save-darina.org

Link to comment
Сподели другаде

Ние с Мирето вярваме в чудеса и затова решихме да станем една малка част от осъществяването им и вече дарихме пари за спасяването на Симона. Направете го и вие!
Link to comment
Сподели другаде

Според мен винаги в подобни ситуации трябва да се търси съдействие и от мобилните оператори. Много хора които биха помогнали, може да бъдат отказани поради не толкова лесното изпращане на пари по сметка, а други просто биха могли да отделят много скромна сума. Затова винаги трябва да може да се помага със СМС-и.

Ако приемем, че 1 смс е 1лв и само 1млн. човека научат за тази инициатива; ако само половината от тях могат да помогнат; ако от тях само останалата половина решат да го направят; от тях само половината да имат мобилен телефон то това би означавало достатъчно средства за спасяването на детето.

Link to comment
Сподели другаде

Така е, но за съжаление времето е изключително малко, за да се помогне по такъв начин, защото трябва да се мине през множество инстанции, преди да се отдели номер за СМС дарение. Също така на сайта на Спаси, дари на... са обяснили, че са се обърнали и към всички по-големи инстанции, за да поискат средства, така че ние сме на ход.
Link to comment
Сподели другаде

Темата има ново развитие... Цитат от сайта www.save-darina.org:

 

Преди няколко минути бащата на Симона ни съобщи, че лекарите в клиника Мюнстер са взели решение да проведат на Симона един курс химиотерапия и след това детето да бъде изписано от болницата. По-нататък лечението ще продължи с химиотерапия на таблетки, за което не е необходимо да стои в Германия.

 

Каква е причината лекарите да променят първоначалните си планове за следоперативното лечение все още не е ясно.

 

Засега знаем само, че образното изследване след операцията е показало, че туморът е изчистен напълно и операцията може да се счита за успешна.

 

За финансирането на химиотерапията събраните досега средства от дарения ще бъдат достатъчни. Лекарите са уверили Ивайло, че сумата ще стигне и за таблетките, които задължително трябва да бъдат купени от Германия.

 

Ивайло Стойнов БЛАГОДАРИ безкрайно на всички отзовали се на спешния му зов за помощ и моли събирането на дарения да се прекрати!

 

Съвсем скоро ще получим от него последния факс на немските специалисти, който са изпратили на г-н Добрев, директор на ЦФЛД.

Ще ни предостави и подробен отчет за извършените от дарителската сметка плащания.

 

Ивайло държи още веднъж да подчертае - в случай, че след приключване на лечението на Симона останат средства, те незабавно ще бъдат преведени на друго дете в нужда!

 

Благодарим ви, приятели! Благодарим, че застанахте до нас отново!

 

Да се надяваме, че детето ще се възстанови бързо и напълно, въпреки, че от публикуваните във форума на цитирания сайт мнения останах с впечатление, че причината за изписването на Симона е липсата на средства за довършване на лечението.

Link to comment
Сподели другаде

Много добра новина! Щастлива съм, че има надежда, бъдеще и живот! Моля се да има повече такива новини!

 

п. п. Аз също мисля като netcentric, особено като погледнах коментарите в форума на http://www.save-darina.org/ ...просто не знам какво да кажа за тази държава, за тези "хора", за бездушието и ограниченото им съзнание...

Link to comment
Сподели другаде

За съжаление, както се оказва от последните новини около развитието на нещата, причината за изписването на детето е не това, че всичко вече е наред и лечението в България е подходяща алтернатива на лечението в германската клиника, а защото парите, които нашите институции са обещали да преведат, не са преведени (за пореден път).

С други думи, въпреки вчерашната новина, от която стана ясно, че даренията за Симона се преустановяват, набирането на средства е възобновено и всеки, който има желание и (разбира се) възможност , може да помогне. До този момент са събрани малко повече от 32000 лв и 1020 евро,. и трябва да се съберат още около 66 000 лв.

Link to comment
Сподели другаде

.....................

Ако до 10-ти Октомври сумата не бъде събрана и изпратена по сметката на Университетската клиника в Мюнстер, в която Симонка се лекува в момента, детето ще бъде изписано без да е приключило лечението му - нещо, което при неговата диагноза най-вероятно ще бъде фатално.

Аз не разбирам този абзац. Дадох доста. Но после четох. Както и да е. Не ми харесва...

Link to comment
Сподели другаде

Всъщност няма много за разбиране... Това е бил срокът, в който Център "Фонд за лечение на деца" е трябвало да преведе сумата за лечението на детето, по сметката на клиниката. Нещо, което не е направено въпреки, че е било обещано. Съответно, от клиниката са решили да изпишат Симона, и както по-късно се разбра - лечението й щяло да продължи в България, с други средства.

В последните няколко дни обаче е постигната договорка, според която въпреки всичко, лечението в клиниката ще продължи с набраните (от дарения) до този момент средства, като същевременно продължава кампанията за набирането на останалата част от тях. Между другото, парите са почти изцяло събрани. Според вчерашната информация, остава да се съберат само още 16970 лв.

 

Поздрави.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...