Прехвърляне към съдържание


Снимка

Ръководство за инсталиране и работа със CCProxy


 • Моля, влезте, за да отговорите
54 отговора по тази тема

#1 Tragedy

Tragedy

  Mouse driver (мишка шофьор)

 • Администратори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 4054 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Вече София
 • Интереси:Няма нищо по-интересно от самите хора.

Публикувано: 04 April 2006 - 16:25

Подготовка преди инсталацията

1) Изтеглете последната версия на CC Proxy от нашата страница - CCProxy @ SoftVisia.com
2) Намерете компютър, който да е достатъчно стабилен, за да бъде сървър. Операционната система може да е Win98/ME, WinNT/2000/XP, а ние препоръчваме Windows 2000.
3) Убедете се, че сте инсталирали коректно мрежовото оборудване към Интернет, както и връзката между сървъра и клиента.
4) За да избегнете проблеми ще се наложи временно да спрете защитните стени, антивирусните продукти и друг софтуер за проксита преди самата инсталация.

Как да инсталираме CC Proxy?

Трябва да инсталирате CC Proxy само на сървъра.

1. Стартирайте инсталационния файл с последната версия на програмата на сървъра.
2. След инсталацията CC Proxy ще се стартира първоначално със стандартните си настройки. Стандартните настройки са достатъчни за използването на основните функции за споделянето на Интернет връзка.

Продължете с процеса като конфигурирате клиентските машини с помощта на "Client Configuration". В последствие вашите клиентски машини ще могат да осъществят връзка с Интернет през CCProxy.

Списък на стандартните прокси портове:
HTTP: 808
FTP(Web): 808
FTP: 2121
Gopher: 808
Secure/SSL/HTTPS/RTSP: 808
SOCKS/MMS: 1080
News(NNTP): 119
SMTP: 25
POP3: 110
Telnet: 23

Защо mail proxy не работи?

Причината е, че сте инсталирали други приложения, които имат връзка с mail процесите на вашия сървър - това създава конфликт в устройствата. За да бъдем по-точни:
1) Когато сте инталирали програма за спиране на вируси по e-mail-а, е възможно да възникне конфликт в порт 110 (POP3). Ще трябва да промените порта за антивирусната прогама. Не всички антивирусни програми поддържат промяна на портовете, с които работят. Ако не можете да промените порта, тогава ще трябва да спрете антивирусната функция. Въпреки че CCProxy осигурява функция за промяна на POP3 порта, ние не ви препоръчваме да го правите. Norton не създава никакви проблеми и работи добре с CCProxy.
2) В случай, че сте инсталирали друг софтуер за прокси сървър, тогава е възможно да се появи конфликт в порт 110 (POP3) и порт 25 (SMTP). Този проблем възниква, защото някои прокси сървъри имат и функция на mail прокси. Ще трябва да спрете тази функция на съответните прокси сървъри.
3) Ако имате инсталирана защитна стена, е възможно да се появят конфликти в някои портове. Ще трябва да отворите следните портове 25 (SMTP), 110 (POP3), 53 (DNS), 80 (HTTP), 8011 (Admin) и 5353 (MX).
4) В случай, че имате инсталиран mail сървър и и ако той използва същия порт както и прокси сървъра, тогава можете да имате конфликт в портовете. Спирането на такива сървъри ще позволи на CCProxy да работи нормално.
5) Ако сте сигурни, че други приложения могат да присвоят mail прокси функции (например CMailServer), тогава отидете в настройките на CCProxy и махнете отметката пред "Mail proxy".

Един лесен начин да проверите коя прогама е свързана с mail услуги е да стартирате командата "telnet 127.0.0.1 110" или "telnet 127.0.0.1 25" от командния ред. Тази команда ще ви каже кои програми са свързани с този порт.

Защо News не иска да тръгне?

Причината е, че сте инсталирали NNTP услугата на този сървър. За да я спрете отидете на: "Control Panel" -> "Add/Delete application" -> "Add/Delete windows component" -> "Internet Information Service (IIS)" -> махнете отметката пред "NNTP Service".
Друга причина за това може да е, че имате инсталиран друг прокси сървър.

Защо DNS не може да се стартира?

Причината е, че сте инсталирали DNS сървър на самия сървър.
Първото, което трябва да направите, е да потвърдите, че DNS сървърът, който сте инсталирали, е наистина необходим.
1) Ако отговора е "да", тогава ще трябва да спрете DNS proxy в CCProxy: Отворете настройките за управление на CCProxy -> "Settings" -> махнете отметката пред "DNS".
2) Или желаете да спрете DNS сървъра, който сте инсталирали. Случаи като този се случват често под Win2000, защото DNS сървъра е инсталиран автоматично при тази операционна система. За да спрете DNS сървъра под Win2000 отидете на: "Control Panel" -> " Management Tool" -> "Service" -> "DNS Server" -> Променете "Startup Type" на "Manual" и натиснете бутона "Stop".

Защо други прокси настройки като HTTP, Socks и т.н. не се стартират?

Това е най-вероятно, защото сте инсталирали друг прокси сървър на този компютър. Решението на този проблем е да спрете да използвате допълнителния прокси софтуер.

Как да използваме NT users authentication за да проверяваме потребителските акаунти?

Отворете 'CCProxy\CCProxy.ini', променете NTUserAuth=0 на NTUserAuth=1, изберете Auth Type "User/Password" в Account Manager.

CC Proxy поддържа ли командата "ping" в командния ред на DOS от клиент към Интернет?

Не можете да използвате командата "ping" директно от клиенската машина. Можете да използвате командата "ping" в telnet команда: (да речем, че вашия прокси адрес е 192.168.0.1):
Telnet 192.168.0.1
Ping www.youngzsoft.net

Ако потребителите използват стардатртните настройки за socks proxy връзка в IE, те няма да получат въпрос за въвеждане на потребителско име и парола изобщо (в полетата user/password authentication)?

Можете да спрете услугата socks4. Отидете на "Options" -> "Advanced" -> "Misc" -> махнете отметката пред "Enable SOCKS4".

Когато CC Proxy е стартирано, програмата заема цялата линия постоянно?

Това е така, защото CC Proxy винаги проверява изправността на линията. Можете да отидете на "Options" -> "Advanced" -> "Misc" -> попълнете "Web sites for on-line checking" с "127.0.0.1".

Как да използвам CC Proxy port map?

Отидете на диалоговия прозорец "Options", чукнете върху бутона "E" до "Port Map" и ще видите как можете да настроите свързването на портовете.

Как да премахнем ръчно CC Proxy?

Стъпка 1. Стартирайте CC Proxy -> Options -> махнете отметката пред "Auto Startup" и "NT Service" -> затворете CC Proxy.
Стъпка 2. Намерете папката, съдържаща файла ccproxy.exe и го изтрийте. Ако успеете да намерите файла "unins000.exe", можете да го стартирате за да деинсталирате програмата.

Ако все още не можете да премахнете CC Proxy, моля потърсете файл с име runscr32.exe или hide.exe върху вашия компютър. Ако откриете един или двата от тези файлове, ги изтрийте. След това би трябвало да успеете да премахнете CC Proxy успешно от вашия компютър. Много нерегистрирани потребители също докладваха за този проблем наскоро. Повечето от тях всъщност дори не бяха инсталирали CC Proxy изобщо. Така че този проблем най-вероятно е предизвикан от друга програма, която не е наш продукт.
Ние ще обърнем специално внимание на този необичаен проблем, защото той незаслужено накърнява репутацията на нашия продукт. Ако имате каквито и да е други въпроси, моля свържете се с разработчиците.

In The Darkness We All Shall Rise!

----------------------------------------
Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.


#2 Tragedy

Tragedy

  Mouse driver (мишка шофьор)

 • Администратори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 4054 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Вече София
 • Интереси:Няма нищо по-интересно от самите хора.

Публикувано: 04 April 2006 - 20:44

По-долу ще ви покажем упътване с картинки как да настроите вашето прокси с по-популярните клиентски програми. Всяко едно отделно ръководство се основава на предположението, че използвате прокси адрес 192.168.0.1 и прокси порта е със стандартна стойност. Ще използваме е-мейл адрес: support@youngzsoft.com като пример. Моля извършете правилните промени, когато прилагате тези настройки на вашия софтуер, защото тези по-долу са примерни.

Настройване на Mail прокси
Да предположим, че е-мейл адреса е: support@youngzsoft.com.
Пощенски акаунт: support
Парола: ***********
SMTP адрес: smtp.youngzsoft.com
POP3 адрес: pop3.youngzsoft.com
Адрес на прокси сървъра: 192.168.0.1

Настройване на Outlook Express за свободен е-мейл

Стартирайте Outlook Express.
Изберете "Tools" -> "Accounts" -> страницата "Mail"

Публикувано изображение

Натиснете бутона "Properties". Трябва да ви се покаже общата информация:

Публикувано изображение

Вървете на страницата "Server". Трява да ви се покаже информацията за сървъра.
Обърнете внимание на името в полето "Incoming Mail Server".

Публикувано изображение

Чукнете бутона "Settings".
Ако първоначалният ви мейл сървър изисква оторизация при изпращането на е-мейли, ще трябва да го конфигурирате както е показано по-долу.
Обърнете внимание на името на акаунта. В нашия случай е "support#smtp.youngzsoft.com".

Публикувано изображение

Ако първоначалния ви мейл сървър не изисква оторизация при изпращането на е-мейли, тогава можете да го конфигурирате както е показано по-долу.
Обърнете внимание на името на акаунта, което в нашия случай е "#smtp.youngzsoft.com".

Публикувано изображение


Настройване на Outlook Express за корпоративен е-мейл

Стартирайте Outlook Express.
Изберете "Tools" -> "Accounts" -> страницата "Mail"

Публикувано изображение

Натиснете бутона "Properties". Трябва да ви се покаже общата информация:

Публикувано изображение

Вървете на страницата "Server" и настройте опциите както е показано по-долу.
Обърнете внимание на името на акаунта, което в нашия случай трябва да бъде "support@youngzsoft.com#pop3.youngzsoft.com".

Публикувано изображение

Чукнете върху бутона " Settings". Ако първоначалния ви мейл сървър изисква оторизация при изпращането на е-мейли, ще трябва да го конфигурирате както е показано по-долу.
Обърнете внимание на името на акаунта, което в нашия случай трябва да е "support@youngzsoft.com#smtp.youngzsoft.com".

Публикувано изображение

Ако първоначалния ви мейл сървър не изисква оторизация при изпращането на е-мейли, тогава можете да го конфигурирате както е показано по-долу.
Обърнете внимание на името на акаунта, което в нашия случай е "#smtp.youngzsoft.com".

Публикувано изображение


Конфигуриране на мейл прокси настройки в Eudora

Стартирайте Eudora.
Изберете "Tools" -> "Opitions"

Публикувано изображение

Real name: напишете тук името си.
Mail Server (Incoming): напишете IP адреса на прокси сървъра.
Login Name: support#pop3.youngzsoft.com##support#smtp.youngzsoft.com
SMTP Server (Outgoing): напишете IP адреса на прокси сървъра.

Забележка:
Ако първоначалния ви SMTP сървър изисква оторизация:
Login Name = Вашето първоначално име#Адреса на вашия първоначален POP3 сървър##Вашето първоначално име за включване в системата#Адреса на вашия оригинален SMTP сървър
или
Login Name = Вашето първоначално име#Адреса на вашия първоначален POP3 сървър###Адреса на вашия първоначален SMTP сървър


Настройки на Web Proxy в Internet Explorer

Да речем, че адреса на прокси сървъра е: 192.168.0.1
Стартирайте IE -> "Tools" ->" Internet Options" -> отидете на страницата " Connections".

Публикувано изображение

Изберете "LAN Settings" и направете настройките както е показано по-долу.

Публикувано изображение

Чукнете върху бутона "Advanced" и конфигурирайте сървърите както е показано по-долу.

Публикувано изображение


Настройване на прокси за SOCKS/SOCKS4/SOCKS4a/SOCKS5
Приемаме долните стойности за стандартни:
Адрес на прокси сървъра: 192.168.0.1
SOCKS5 port: 1080

Настройване на ICQ

Стартирайте ICQ и отворете менюто "Main" -> "Preferences" -> страницата "Connections"

Публикувано изображение

Отидете на страницата "Server" и направете настройките като по-долу.

Публикувано изображение

Отидете на страницата "Firewall" и направете настройките като по-долу.

Публикувано изображение

Отидете на страницата "User" и направете настройките като по-долу.

Публикувано изображение

Можете също така да настроите HTTPS прокси в ICQ Lite.

Публикувано изображение


Настройване на WinMX

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение


Настройване на Yahoo Messenger

Публикувано изображениеНастройване на FTP Proxy
Отново приемаме следните настройки по подразбиране:
Адрес на прокси сървъра: 192.168.0.1

Настройване на WS-FTP

Публикувано изображение

Публикувано изображение


Настройване на Dreamweaver

В менюто на Dreamweaver изберете "Edit" -> "Preferences":

Публикувано изображение

Изберете менюто "Site" -> "Define Sites" -> "Edit" -> "Remote Info":

Публикувано изображениеНастройване на MMS Proxy за Media Player

Препоръчваме ви да използвате MediaPlayer 7.0 или по-нова версия.

Приемаме, че стандартните настройки са следните:
Адрес на локалния прокси сървър: 192.168.0.1.
Прокси порт за MediaPlayer: 1080
Прокси порт за HTTP: 808

Изберете менюто "Tools" -> "Options" -> "Network"

Публикувано изображение

Както е показано на горната картинка, в полето Proxy Settings изберете HTTP и натиснете бутона "Configure".
Променете настройките както е показано на следващата снимка:

Публикувано изображение

Преместете показалеца на мишката върху "MMS", чукнете бутона "Configure", променете настройките както е показано на следващата снимка:

Публикувано изображение

Забележка: Портовете за HTTP и MMS на горните две снимки са различни, порта за HTTP е 808, докато порта за MMS е 1080.


Настройване на RTSP Proxy за Real Player

Вземете например RealPlayer 8.0 и използвайте следните основни настройки:
Прокси сървъра да бъде 192.168.0.1.
Портът за RealPlayer да бъде 808.

Стъпка 1: Изберете менюто "View" ->"Preferences" ->"Transport"
Изберете "Use specified transports"
Забележка: Не избирайте "Use specific UDP port(s)".

Публикувано изображение

Стъпка 2: Чукнете върху "RTSP Settings" и маркирайте всичките три опции под "Use TCP to Connect to Server".

Публикувано изображение

Стъпка 3: Изберете "PNA Settings" от първата снимка и изберете "Use HTTP Only".

Публикувано изображение

Стъпка 4: Изберете менюто "View" ->"Preferences" ->"Proxy"
Изберете "Use RTSP proxy" и попълнете 192.168.0.1 в първото текстово поле, а за порт въведете 808.
Изберете "Manually configure HTTP proxy" и попълнете 192.168.0.1 в първото текстово поле и за порт напишете 808.
Забележка: Не избирайте "Use PNA proxy".

Публикувано изображениеНастройване на IRC Proxy - Как да конфигурираме socks прокси в IRC?

1. В mIRC чукнете върху менюто File.
2. Изберете Setup.
3. Изберете страницата Firewall.
4. Сложете отметката пред Use SOCKS firewall.
5. Под Hostname въведете името на компютъра, на който е инсталиран CCProxy.
6. Проверете дали номера на порта, по който CCProxy ще приема SOCKS прокси (обикновено е 1080).
7. Полетата за User ID (потребителско име) и Password (парола) са излишни и не трябва да ги попълвате.
8. В страницата Indented се уверете, че опцията Indented server е неактивна.
9. В страницата Local Info трябва да въведете IP адреса, който е присвоен на вашият компютър (препоръчително е да бъде в зоната 192.168.0) и с който вашият компютър се свързва към TCP/IP LAN. Името Local Host също трябва да бъде въведено (то също ви е зададено при конфигурирането). mIRC по принцип няма да може да засече тази информация, защото CCProxy не поддържа обратно изпращане на информация.
10. В Local Info, On connect, можете често да видите настройки, които не винаги ще разберете. Всичко е въпрос на опит и грешка по отношение на това коя от двете опции трябва да бъде активирана за да тръгне програмата. По принцип и двата Normal и Quick IP метода работят.
11. Останалата част от настройването на mIRC не се отнася до CCProxy.

In The Darkness We All Shall Rise!

----------------------------------------
Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.


#3 BO6KO

BO6KO

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 198 мнения
 • Живущ в:Добрич

Публикувано: 04 April 2006 - 23:16

Извинявам се за глупавия въпрос. За какво служи това прокси?Има настройки за толкова много програми. :(

#4 Tragedy

Tragedy

  Mouse driver (мишка шофьор)

 • Администратори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 4054 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Вече София
 • Интереси:Няма нищо по-интересно от самите хора.

Публикувано: 05 April 2006 - 07:37

Чрез тази програма можеш да създадеш виртуално прокси на даден компютър и така да пуснеш Интернет на втори компютър. Т.е. да речем че имаш два компютъра, единия е свързан към Интернет и има две мрежови карти. Искаш да свържеш втори компютър към първия и тази програмка ти помага да направиш прокси, което след това задаваш в настройките на програмите от втория компютър. Т.е. казваш на Firefox-а на втория компютър да речем да използва за прокси сървър първия компютър и така имаш нет и на втория комп.

Например аз вкъщи съм свързан към Интернет с настолния си компютър, но когато Мирето си вземе лаптопа вкъщи й пускам Интернет през bluetooth.

Ако не е станало ясно ще обясня още по-подробно.

In The Darkness We All Shall Rise!

----------------------------------------
Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.


#5 BO6KO

BO6KO

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 198 мнения
 • Живущ в:Добрич

Публикувано: 05 April 2006 - 11:50

Стана ми ясно благодаря ти.Леля ми има нет само на единия компютър.Някой ден може да се пробвам.Не ми изглежда много сложно,доста подробно си обяснил,а пък ако прецакам нещо ще разберете. :D

#6 proxyfan

proxyfan

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1 мнения

Публикувано: 01 June 2006 - 11:21

Използвам ccproxy от няколко месеца и всичко си върви перфектно само р2р програмите ми правят проблеми. В момента ползвам azareus (това е единствента р2р програма, която можах да настроя да върви през проксито)...

Проблема е, че здравето на торентите никога не става зелено, което значело, че имам връзка с пиърите самоче нямам remote connection и торентите се свалят доста бавно и който и порт да дам за incomming listen port все пиче че има проблем с него. Когато дърпам от международен сървър с флашгет си дърпа поне с 200к а от торентите повече от 40к никога не е ставало.

Преполагам, че за оптимално даунлоадване трябва да направя порт мап на ccproxy за този incomming listen port само не знам как?

Ако си използвал някоя торент програма през ccproxy моля кажи коя и как си я настроил.

#7 Tragedy

Tragedy

  Mouse driver (мишка шофьор)

 • Администратори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 4054 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Вече София
 • Интереси:Няма нищо по-интересно от самите хора.

Публикувано: 01 June 2006 - 18:16

Досега се рових в сайта на CCProxy, както и в Гугъл, но за съжаление не успях да намеря информация как да се реши този проблем. В интерес на истината не съм ползвал торент клиент през програмата, защото го стартирам на сървърния компютър.

In The Darkness We All Shall Rise!

----------------------------------------
Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.


#8 GORGONET

GORGONET

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 08 July 2006 - 09:03

Значи имам едно въпросче. От много време се опитвам да подкарам операта през прокси, но всеки път резултатът е отрицателен. :'( Би ли могъл да ми обясниш как става тази работа?
Благодаря ти предварително!!!

П.П: Използвам тази версия на операта : Opera 9 Beta

#9 Tragedy

Tragedy

  Mouse driver (мишка шофьор)

 • Администратори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 4054 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Вече София
 • Интереси:Няма нищо по-интересно от самите хора.

Публикувано: 10 July 2006 - 14:54

Обясни моля те по-подробно какви настройки си направил, ако трябва дай няколко скрийншота, за да видя какво и как си настроил.

Задаш ли в Операта кое прокси да ти ползва, кой порт и т.н.

In The Darkness We All Shall Rise!

----------------------------------------
Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.


#10 GORGONET

GORGONET

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 10 July 2006 - 20:22

Вече няма нужда. :) Все пак благодаря! :OK:

Мнението беше редактирано от GORGONET: 10 July 2006 - 20:24


#11 Botev1912

Botev1912

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1 мнения
 • Живущ в:Seattle, USA

Публикувано: 01 August 2006 - 22:44

Имам един въпрос. Пуснах прокси на един компютър. На другия правеше мизерии при firefox (1.5.0.5) само с пуснато прокси. На някой сайтове не се показваха картинки, понякога пишеше connection was reset. При Опера 9 няма такива проблеми, но мисля че проблема не е във firefox

#12 Neuton Gimic

Neuton Gimic

  Космополит

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 436 мнения
 • Живущ в:София

Публикувано: 15 August 2006 - 08:15

Чрез тази програма можеш да създадеш виртуално прокси на даден компютър и така да пуснеш Интернет на втори компютър.


С риск да изпадна в off-topic, държа да направя едно уточнение - Интернет на втория компютър може да се пусне и без използването на прокси, а чрез поделяне на връзката с Internet connection sharing. Само че има риск интернет доставчикът да проверява мрежата си, за да открива точно подобен тип връзване, защото в крайна сметка си платил за 1 компютър, а ползваш 2. Ако мога да направя аналог - това е все едно да си разклониш ръчно кабелната телевизия вкъщи, за да си имаш кабелна на всеки телевизор. С проксито рисковете да те засекат се свеждат до минимум, макар че не е невъзможно.
От демокрацията още никой не е избягал жив...

Роднинството е тоталитаризъм - нямаш право на избор, но е истинско и вечно!... Приятелството е демокрация, но колко трае? (Радой Ралин)

#13 Dark`Elf

Dark`Elf

  The Sheep

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 566 мнения
 • Пол:Жена
 • Живущ в:Лудвигсхафен
 • Интереси:Хората, молекулен дизайн, Organic electronics, фотография, програмиране

Публикувано: 06 September 2006 - 13:46

Така. ДОста време се мъча, но не мога а го оправя този проблем. Имам ПЦ, на което имам и-нет. Опитвам се да шерна, или чрез CCproxy да пусна и-нет и на лаптоп. Обаче все не става. Имам съмнения, че проблема е в това, че операционната система на лаптопа е WinXp Home edition. Та въпроса ми е точно това - дали това е проблемът?
Мерси предватрително на всикчи.


Упсях да пусна и-нет на лаптопа чрез шерване на и-нет - без CcProxy.

Мнението беше редактирано от Dark`Elf: 06 September 2006 - 14:03

Публикувано изображение
Who Ever said, I Needed You, lied! Who Ever Said, You Knew The Truth, Lied!!!

#14 VaillanT

VaillanT

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 24 мнения

Публикувано: 15 September 2006 - 22:30

Може ли някой да ми обясни малко по-подрбно какво ознавача Port Map? В моят случай има два компютъра, единият е с интернет, а другият използва интернет от първия. Може ли това прокси да бъде настроено някак си, за да може от вторият компютър да ирае war craft 3 в интернет? Играта няма настройки за прокси. Port Map ли е нещото което помага в този случай? :)

#15 Tragedy

Tragedy

  Mouse driver (мишка шофьор)

 • Администратори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 4054 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:Вече София
 • Интереси:Няма нищо по-интересно от самите хора.

Публикувано: 16 September 2006 - 10:24

Имам един въпрос. Пуснах прокси на един компютър. На другия правеше мизерии при firefox (1.5.0.5) само с пуснато прокси. На някой сайтове не се показваха картинки, понякога пишеше connection was reset. При Опера 9 няма такива проблеми, но мисля че проблема не е във firefox

Не вярвам Firefox-а да е правил мизерии, но също така се съмнявам и причината да е CCProxy. Аз лично си ползвам лисицата през проксито и си ми зарежда всичко. Погледни настройките си или ако трябва ги покажи тук, за да видим да не си включил някакъв филтър или да си ограничил нещо.

Така. ДОста време се мъча, но не мога а го оправя този проблем. Имам ПЦ, на което имам и-нет. Опитвам се да шерна, или чрез CCproxy да пусна и-нет и на лаптоп. Обаче все не става. Имам съмнения, че проблема е в това, че операционната система на лаптопа е WinXp Home edition. Та въпроса ми е точно това - дали това е проблемът?
Мерси предватрително на всикчи.
Упсях да пусна и-нет на лаптопа чрез шерване на и-нет - без CcProxy.

Ива, не е от операционната система. Реално всяка една програма, която работи с интернет има възможност за свързване през прокси, без да зависи от типа на ОС. Покажи какви настройки си направила, за да видя да не би да не си включила нещо.

Може ли някой да ми обясни малко по-подрбно какво ознавача Port Map? В моят случай има два компютъра, единият е с интернет, а другият използва интернет от първия. Може ли това прокси да бъде настроено някак си, за да може от вторият компютър да ирае war craft 3 в интернет? Играта няма настройки за прокси. Port Map ли е нещото което помага в този случай? :)

Port Mapping-а служи за пренасочване на пакетите, които идват за определен порт към даден компютър от мрежата на зададения прокси сървър. Т.е. можеш да укажеш на ccproxy кои пакети към кой компютър да ги пренасочва.
Относно твоя случай не съм много сигурен дали ще може да се настрои. Причината е, че някои програми просто не ползват прокси (виждал съм и игри), а също така трябва да видиш кой порт използва играта и да пробваш да го пренасочиш с тази функция.

Ето и два линка с полезна информация за пренасочването на портове:
http://www.kerio.co..../wrl/en/522.htm
http://www.beaglesof...roxyportmap.htm

Погледни и тази тема, където дискутират портовете в WarCraft - http://www.asante.co...p?TOPIC_ID=1802
а също и тези:
http://www.blizzard....ow/?id=aww0790p
http://www.d-a-l.com...hp/t-22690.html

In The Darkness We All Shall Rise!

----------------------------------------
Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители