Jump to content

Асоцииране на IP адрес + представяне на HFS


Препоръчан пост

Сдобили сте се с реално IP ?

Желаете когато давате линк към ваши файлове от вашия компютър да не се показва номер, а текст ?

 

В тази тема ще бъде обърнато внимание за начина на асоцииране на IP с някакъв текст. Например : вашето IP е 12.34.56.78. Може да стане вашетоиме.no-ip.org. За целта трябва да отидете на адрес http://www.no-ip.com/ .

Първото, което трябва да направите е да се регистрирате. Тази регистрация ще ви даде право да си направите необходимата замяна.

След като се регистрирате влизате с вашия мейл и парола. Ако всичко е наред в горната лява част на екрана трябава да се появят вашите имейл и IP.

 

АСОЦИИРАНЕ

 

За да може 12.34.56.78 да стане вашетоиме.no-ip.org следвате стъпките: Hosts / Redirects ---> Add. В появилият се прозорец трябва да въведете две неща: името, което искате да се появява в последствие / hostname / и от многото варианти от падащото меню да изберете желаният от вас суфикс. Програмата автоматично открива вашето IP и го вписва на необходимото място. Не пипате нищо повече, а натискате бутона Create host. С това асоциирането приключва. Ще бъдете уведомени, че реалната промяна ще бъде извършена след около 5 минути. Време - достатъчно да се похвалите на вашите познати с нововъведението :-)

 

Това е.

 

КАКВО ДА ПРАВИМ ОТ ТУК НАТАТЪК ?

 

Изтегляте и инсталирате Http File Server . След като го стартирате ще ви се появи следния прозорец:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/4576/hfs1.gif

 

В дясно от надписа Address трябва да е изписано http://12.34.56.78/ . За да го смените отивате на Menu ---> IP address и избирате вашетоиме.no-ip.org . Остава само да запомните промяната. Това става чрез Menu ---> Save options ---> чеквате пред Auto-save options on exit.

 

За да бъде всичко максимално функционално прозорецът трябва да бъде максимизиран. След като го направите ще забележите в горната лява част една къщичка. Да. Къщичка. Тя се явява ключов елемент. Апропо прозорецът е този :

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/4576/hfs2_small.gif

 

И тук следва нещо много важно. За да асоциирате файл / ове / или цели папки , които в последствие да давате като линкове трябва да цъкнете върху къщичката с левия бутон на мишката и да изберете Add files или Add folder from disk... . За да стане по - ясно погледнете този прозорец:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/4576/hfs3_small.gif

 

Вече като маркирате някой файл или папка от списъка под къщичката в горната част на програмата се появява пътят до него. Е те това е линкът, който ви трябва за да могат другите да теглят от вас. Или с две думи - вече вашият компютър има вид на сървър от който може да се тегли информация която вие укажете.

 

УСПЕХ !!!

 

Специални благодарности на Night_Raven за съдействието.

 

Правата върху тази статия принадлежат на автора vesodimov. Копирането й или на част от нея е забранено без разрешението на автора.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...

Искам да спомена, че не е задължително да се клика с десен бутон само на къщичката. На всякъде в полето, където се намира къщичката може да се клика с десен бутон и от менюто да се избират опциите за добавяне на файлове и папки. Друг начин за добавяне на файлове и папки е с провлачване на файла или папката(тъй наречената функция drag and drop), които искате да добавите в същото поле с къщичката.

post-2061-1203253860_thumb.jpg

 

EDIT:

 

Когато пробвах да си сменя адреса се оказа, че по описания начин не става, поне при мен. Ползвам последната версия за момента, която е 2.2d (152). Като отида на Menu ---> IP address там няма създадения от мен адрес предварително. Оказа се, че за да го добавя в менюто IP address, след което да го избера от там трябваше да направя така:

 

1. Отивам в Menu --> Dynamic DNS updater --> No-IP wizard...

2. От появилия се прозорец въвеждам email адреса, на следващото паролата, с които съм се регистрирал в http://www.no-ip.com/ и накрая въвеждам адреса, който съм си създал.

3. Отивам в Menu ---> IP address и избирам вече добавилия се адрес, който съм създал.

 

post-2061-1203256660_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Може да сме го обсъждали някъде, ама аз не успях да намеря къде.

Как може да се разбере какво ни е IP-то? :)

Ето ти един от многото такива сайтове: myip.is

 

EDIT:

 

Ето ти и една много малка програмка, с която можеш да си видиш IP адреса. Не се изисква инсталация:

http://www.kaldata.com/images/news/icons/software.gif Изтегли: MyIP ~ 300KB

Link to comment
Сподели другаде

Странно и по единия и по другия начин ми показва различни IP-та...

И никъде не можах да разбера дали е реално или не... :lookaround:

Щом ти показва различни IP-та, значи ти е динамично. Попитай своя доставчик за реално статично IP.

 

EDIT:

Не знам как търсиш, но аз намерих тема във форума, в която пише как може да си разберем собственото IP. Ето тук: http://softvisia.com/forums/index.php?s=&a...ost&p=16205

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря много за разяснението. ;)

Biskata да тази тема търсих, ама просто не можах да се сетя как точно да я потърся. Благодаря ти много ;)

Жалко че не ми е реално IP-то за да се възползвам максимално от доброто ръководство на vesodimov за което го поздравявам.

Надявам се някой ден да ми влезе в полза :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

искам да попитам направих си регистрация в no-ip \@@@@@@@.no-ip.biz\ човека които прави сървара е вкарал това IP в мрежата та въпроса ми е трябвали да имам някяква програма как се стартира това ип за да се свърже с сървъра в които съм вкаран и имали настроики МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Link to comment
Сподели другаде

искам да попитам направих си регистрация в no-ip \@@@@@@@.no-ip.biz\ човека които прави сървара е вкарал това IP в мрежата та въпроса ми е трябвали да имам някяква програма как се стартира това ип за да се свърже с сървъра в които съм вкаран и имали настроики МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Нещо не те разбирам какво искаш да кажеш. Би ли обяснил на ново по-подробно.

Link to comment
Сподели другаде

значи това IP ? ? ? ? no-ip.biz е моето как да го свържа с това IP aqw.dyndns.ws което е сървъра

http://img136.imageshack.us/img136/3088/noipac4.jpg

Не знам как ще стане това. Програмата No-IP DUC е само да променя адреса. Когато си направиш собствения компютър на HTTP сървър, чрез програмата HTTP File Server 2.2d и в браузъра вместо да се вижда като адрес: http://твоетоip:port/, ще се вижда: http://иметоти.no-ip.biz:port/. За друго не служи програмата No-IP DUC, или поне аз не знам.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...