Jump to content

Ревю: AutoPlay Menu Builder 5.0


Препоръчан пост

Кратко представяне на възможностите на Auto Play Menu Builder 5.0

http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/AutoPlayMenuBuilder/korica.jpg

 

Основна страница : AutoPlay Menu Builder

 

Може да бъде свален от ТУК

 

Що е то ?

 

AutoPlay Menu Builder е един от най - добрите инструменти за създаване на менюта за самостартиращи CD и DVD. От предлаганите менюта можете да използвате картинки, да отваряте документи, да пускате видео и много други.

 

И така. Приемаме, че сте си свалили програмата,закупили сте я / (Personal License) - $49.95 ; (Business License) - $99.95 / и сте я инсталирали. След първоначално стартиране се появява следният прозорец :

http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/1screen.gif

 

Видно от неговото съдържание програмата ви дава възможност да изработите самостартиращи се дискове с различно меню според вашите нужди. Затова освен празното меню по подразбиране са дадени и няколко готови варианта за ваше улеснение. В случая нашата задача е да направим меню на диск, който съдържа един или няколко филма. Менюто трябва да бъде изработено така, че в основната си част да има снимка на филма и възможност да бъде пускана всяка серия на филма по отделно. За целта от направените ни предложения избираме Movie Backup и натискаме бутона ОК. Може би тук е мястото да направя едно уточнение: преди да стартирате програмата трябва да сте си създали една папка в която да те копирали всичко необходимо / снимката на филма, видео - файловете ... /. При пускане на програмата трябва да се укаже и мястото, където да бъде създаден управляващият файл / Project Path /. Задължително е това място да бъде папката с необходимите ви файлове.

След цъкване върху Movie Backup се появява екран като този:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/movie_screen1.gif

 

Важните неща в него са две:

1 - снимката от филма

2 - текстова част, която служи и за управление на действията на диска

 

Снимката може да бъде сменена като укажете пътя до нея чрез натискане на бутона, изобразен по този начин http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/pic_jpg.gif.

 

Текстовата част - всеки един текст от нея играе своя роля при управлението на диска. След маркиране на Play Movie /примерно/ в дясната част на екрана се появяват и съответните прозорци за настройка. http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/menu_properties.gif и http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/menu_action.gif.

 

Меню Properties

Caption - въвеждате име на текста от текстовата част

Font - определяте вида, големината на ползвания шрифт

Останалите бъзикни са свързани с оцветяването на текста и фона преди и след тяхното посещаване.

 

Меню Action

Action Type - вида на действието, което искаме да стане след натискане на текста. Следва да се отбележи, че действията са доста и след натискане на падащото меню са http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/all_actions.gif. Както става ясно можем да присвоим на един текст да не прави нищо, да стартира програма, да отваря определен документ, да показва съдържанието, да прехвърля към Интернет адрес, да задейства пощенския клиент за изпращане на електронна поща, да показва собщение, да показва изображение, да стартира показване на поредица от изображения, да прехвърля към определена страница от представянето в диска, да минимизира текущия прозорец, да излиза от текущото самостартиращо меню, да излиза от текущото самостартиращо меню и да изважда диска от устройството.

За да може след натискане на Play Movie да се стартира видео - файлът то настройките трябва да изглеждат така: http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/action1.gif.

 

Хубавото е, че към всеки един момент може да се види резултатът от работата. Това става чрез натискане на бутона http://pics.softvisia.com/design/pics/4575/buton.gif или след спазване на последователността File - Test. Тогава на екрана се показва резултатът такъв, какъвто сме го създали.

 

По същият начин се изработват и текстова част и препратка към съответния филм и за другите серии. Начинът е същия.

 

След като тествате проекта и той ви удовлетвори просто записвате цялата директория на едно СД и готово.

 

 

Правата върху това ревю принадлежат на автора vesodimov . Копирането на цялата статия или част от нея без разрешението му е забранено.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
Тази програма наистина е добра, но ми трябва да си я купя. Пробвах, но по официалния начин не ми приемат данните от българската кредитна карта. Имате ли идея някой не я ли представлява в България, за да имам официален лиценз?
Link to comment
Сподели другаде

Тази програма наистина е добра, но ми трябва да си я купя. Пробвах, но по официалния начин не ми приемат данните от българската кредитна карта. Имате ли идея някой не я ли представлява в България, за да имам официален лиценз?

 

Освен да попиташ Support-a

Link to comment
Сподели другаде

Освен да попиташ Support-a

 

Питах ги, пробваха и приятели от Канада да я платят - отговориха, че им се вижда съмнително да се плаща от Канада за Българска фирма и не приемат и тяхното плащане. Не ми дават и банкова сметка, на която да им преведа пари, без кредитни карти. Абе явно не искат да ми я продадат, а на мен ми трябва и ми харесва.

Link to comment
Сподели другаде

Сори исках да напища НЕЩО, но обърках бутоните.

:thumbsup: :OK:

Наистина съжалявам за грешката и смятам туториала за полезен защото много пъти са ме питали за нещо подобно.

Благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...
Искам да попитам как се прикачва това меню към диска така че като диска се зареди и то да се покаже и аз да натисна плей(можеби си го написал но аз не го виждам). :thumbsup:
Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...