Jump to content

Проблем със свързването на различни месинджъри


Препоръчан пост

Здравейте,

 

На нова работа съм и искам да използвам някаква програма за изпращане на съобщения. Първо исках да използвам ICQ или друга използваща мрежата му. Никоя обаче не може да се свърже - пробвах QIP, Miranda, ICQ. Освен това имам забрана за използване на нелицензиран софтуер. Пробвах и icq2go - там е същото, остава на connecting....и до там. От IE видях, че минавам през прокси. Отдолу в изключенията пробвах да му задам да не минава през проксито за адреси започващи с *.icq.com - пак не става. Опитах в QIP и Miranda да задам да минава през моето прокси, видях адреса и порта от IE, пробвах с HTTP, HTTPS, SOCKS, но там ми излиза съобщение, че проксито ми иска парола и юзър. Опитах с паролата и юзъра, с които се логвам в Уиндоуса, но не става. Не знам от къде да видя кои са те.

Накрая реших да пробвам SKYPE, нали уж него не могат да го забранят, но уви - и той остава на свързване и зацикля до там. Ужас, лошото е, че попаднах във фирма, занимаваща се с безжични мрежи, WAN, VPN и куп подобни простотии, та чак се отчайвам.

Но имам любима българска фраза - "Нема начин, да нема начин".

 

Моля ви за помощ.

 

(Ще се радвам ако успея да подкарам SKYPE, защото него си го използвам повече)

 

Преди малко успях да подкарам някакъв web базиран клиент, който ме свърза с ICQ - KoolIM.com, но SKYPE не иска и това е...

Link to comment
Сподели другаде

Вероятно повечето от портовете ти са затворени от съображения за сигурност. Можеш да използваш някой мрежов скенер, за да видиш кои са отворените портове и съответно да си настроиш месинджърите да използват тях. Според мен по-добрия вариант е да се обърнеш към мрежовият администратор и да му обясниш проблема - може да се стигне до някакъв компромис. Друг вариант е да използваш някаква WEB базирана система за chat; един добър вариант е услугата Gabbly - можеш да се наговориш с хората, с които си пишеш, да използвате някакъв по-неизвестен сайт (за да избегнете случайното влизане на непознати в чата) и да си пишете на спокойствие.
Link to comment
Сподели другаде

Здравей,

Пробвай в този сайт meebo.com

Успех :bangbang:

Благодаря ти, този сайт го открих, но май пишеше, че може да се ползва и SKYPE. Аз обаче не открих подобна опиция. Иначе за ICQ използвам някакъв друг сайт - KoolIM.com и става, с него се свързвам. SKYPE обаче се борих как ли не и не мога да го пусна :(

Link to comment
Сподели другаде

Нарочно е направено за да се отреже Skype и многото му външни връзки, с които пълни мрежата. Вероятно има системен администратор и той отговаря за тези неща. Пусни си мотивирано искане до шефовете, обоснови се и ако ти е действително необходимо ще ти уважат искането.

 

Досегашната ми практика обаче показва обратното - разни служители си губят поне 2 часа на ден в безсмислен чат, прехвърляне на музика и клипчета. Все неща, които не би трябвало да ги правят В РАБОТНО ВРЕМЕ и от СЛУЖЕБЕН КОМПЮТЪР.

 

Самоинициатива, която излага на риск сигурността на фирмената мрежа е най бързия път до уволнението . . .

Link to comment
Сподели другаде

За това си прав, определено. Аз обаче винаги съм успявал да си съчетая работата с удоволствието. Освен това в момента работата ми е толкова натоварена, че рядко имам повече от 5 минути, за да драсна някой ред. Въпреки явната забрана, много от колегите покрай мен имат SKYPE, не знам как са го пуснали, може би са им разрешили, но се съмнявам. Както и да е...

 

P.S. Системен админ има и то не е един, общо взето половината във фирмата са такива :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...