Jump to content

Мерна единица за концентрация на глупости за единица байт/текст


Препоръчан пост

Пускам темата в раздел "Отмора", макар че не е съвсем на шега. Във връзка с ето тази тема в приятелски форум отправям и тук предложение за дискусия за нова мерна единица - концентрация на глупости за единица текст, в чест на Datecs.

 

Вдъхновението за тази гениална идея ми дойде от следния текст (копирам го за удобство):

FlexType 2К е кирилизираща програма, която дава възможност върху различните видове инсталации на Windows (American, Pane-European и т.н.), да се добави поддръжка на кирилица и чрез удобен интерфейс да се контролират системните параметри. FlexType 2K запазва пълната си функционалност за всички 32-битови версии на Windows - 95/98/ME/NT/2000/XP. Програмата разширява Вашата система с възможност за фонетично подреждане на буквите от кирилицата върху клавиатурата, поддръжка на повече от два вида “бързи клавиши” за смяна на активната клавиатурна подредба и възможност за дефиниране на отделен “бърз клавиш” за всяка активна клавиатурна подредба. Предимство е и възможността за използване на няколко активни клавиатурни подредби от един и същи език.. Към FlexType 2К е добавена нова версия на конвертиращите макроси ANSI/Unicode за Microsoft Office 97/2000/XP. Предимство е новата виртуална клавиатура и възможността за онлайн актуализиране на версията на FlexType, както и самостоятелното възстановяване на системните параметри при деинсталиране на приложението.

 

Засега предложените имена за мерната единица са:

- текс

- декс

- д-текс

 

Моля, изкажете мнение кое име е най-подходящо според вас.

Link to comment
Сподели другаде

Ух, Datex са политическа фирма. Винаги са първи, при кирилизацията, касовите апарати и прочее. Поръчки, която печелят. Без конкуренция, в час по трудово. Red Line, естествено. Иди например в София и виж на северната спирка на Окръжна Болница каква шибана и грозна сграда имат. Извинете ме за лирическото отклонение, свързано с тези програмисти-чекисти. :)
Link to comment
Сподели другаде

Аз съм за Да-Тек'S.

Не е сред вариантите за избор. Като "д-текс" ли да го тълкувам?

 

P.S.: Между другото работя върху едно инструментче за деинсталация на FlexType, добавяне на фонетична подредба, смяна на регионалните настройки наведнъж и др. Да видим кога ще го завърша.

Link to comment
Сподели другаде

ахахахахахаха

Датекс трябва да са поласкани, от милите думи с които засипваме продукта им, защото той е много по-лош от това което пишем тук. Аз като автор на оригиналната идея в приятелският форум, която вдъхнови нашият глобал мод, посочвам д-текс като мерна единица.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...