Jump to content

Новини: 1000 дни до края на аналоговата телевизия


Препоръчан пост

Преди 2010 радио и телевизионните оператори ще спрат да излъчват аналогови предавания. Тогава ще е немислимо да имаш телевизор без дигитален приемник. Датата определена от ЕС за спиране на всички аналогови излъчвания в Европа е 2012, въпреки че повечето страни ще сторят това много по - рано. В Испания се очаква повече от 14 милиона зрители да забравят за този вид телевизия, твърдят от Министерството на Туризма. Jaime Castellanos - президент на Асоциацията за интегриране на дигиталната телевизия (TDT) отбелязва, че до Август 2007 покритието ще е 85% от територията на страната. Това поставя Испания на първо място в Европа. Той призова производителите на телевизионни апарати в страната да вграждат TDT в телевизорите. От Май месец 2007 година се забелязва растеж и изпреварване на продажбите на телевизори с вградени устройства, в сравнение с външни апарати за приемане на TDT.

[EL DIARIO MONTAÑÉS 12.07.07]

Link to comment
Сподели другаде

Дрън - дрън. Поредната изцепка. Към 2012 ще се пусне, ще вървят паралелно докъм 2020. Все пак доста хора няма да извадят пари да си плащат допълнително за нещо, което сега гледат без пари.
Link to comment
Сподели другаде

Е все пак става въпрос за Испания. Не се шашкайте толкова. Все още ни броят в Европа само на документ. Така, че споко. България ще има аналогова телевизия още поне 42 години. :giggle:
Link to comment
Сподели другаде

добре, а тези работи със сателитната цифрова какви са ?! Чух, че пак е безплатна и т.н. всички канали ли са както и при аналоговата или ...?! Разяснете малко положението, че гледах продаваха D.V.B приемник, чиния и там кабеляци за по 100 лв. и се чудех дали да не си купя...
Link to comment
Сподели другаде

Безплатно е само сиренето в капана за мишки. Напъните за цифровизация са именно за да може да се плаща. Безотказно. И за по малки издръжки за разпространение.
Link to comment
Сподели другаде

Не знам кой какво разбира под безплатно, но аз гледам 29 безплатни канала (0€ на месец) през дигитален приемник, за който съм платил 59€. За какви абонаменти говорите - не ми е ясно.
Link to comment
Сподели другаде

Безплатно е само сиренето в капана за мишки. Напъните за цифровизация са именно за да може да се плаща. Безотказно. И за по малки издръжки за разпространение.

Нещо не съм много съгласен, но преди това би ли обяснил какво точно имаш в предвид.

Link to comment
Сподели другаде

И аз за това попитах, защото чух, че действително има цифрови безплатно, кажи кои са програмите, ще съм ти много бладарен !

 

И гледах за 99лв. пълна апаратура... та въпроса ми е заслужава ли си, защото искам да записвам с TV Tuner

Link to comment
Сподели другаде

Начините за кодиране на аналогови програми не са много. Всеки може да се сети за Filmnet и Teleclub отпреди 10 години. След това пък разни скандинавски програми като TV1000 със разпространение по D2MAC. Всичко това отдавна е разбито и се гледаше пиратски.

 

Сега примерно за гледане на платени програми като HBO се използват 2 кодировки. На arcomslab със смущаващ сигнал и филтър (използва се основно от Евро . . . .) и със закъснителни линии на Тераком - Русе. RAI използват същата кодировка за някои предавания. "Хубавото" при нея че може да се изключи определен декодер, който не си е платил. Това е за аналоговите.

 

При цифровото има уплътняване на канала за сметка на свиване на сигнала. Нормално с незабележимо понижение на качеството може по същия канал да се пуснат 4 - 8 програми. Само че някои нашенци в циганията си натъпкват толкова много програми (над 20) на транспондер, че свалят потока до 2 Mbit/s При нормални 15 Mbit.

Цифровото лесно се кодира и доколкото нещо може да се гледа надеждно е чрез кард шеринг. Ако някоя кодировка е разбита но не е от някой любител. Най големите оператори си поддържат собствени хакерски групи за разбиване кодировката на конкуренцията. Примерно 60 човека е такава група на един доста известен.

 

Целта е разходиране за декодиране и пиратско гледане да надминат цената на нормалното гледане чрез абонамент. Което засега е постигнато.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
Един май си прави дисниленд.Купувал телевизор "Темп" Ц ххх от времето на Брежнев и Цола Драгойчева за 15 лева, 'дето стават за гълъбарници, зайчарници, а даже делфинариуми. Ако сте педя човек-лакът брада от кутията на телевизора може да стане гардероб.Държал единствено на изправна електроника.Значи има кинескоп резервен в къщи и не му дреме за евротелевизиите.Лудите нямат свършване.Вчера един с лодка от Клептуза обиколил света. 13 години въртял педалите в океана. Колко русалки и морски сирени сега вият, мааааале.
Link to comment
Сподели другаде

Въх, недейте така. Аз нали работя в КейбълТел и тук предаваме най-вече по аналогов сигнал, така че оставете ни хляба :P

 

Приятели, извинете ме за спама, но не мога да се сдържа - какво толкова се притеснява нашия админ, че ще остане без хляб, като може успешно да си завърти бизнеса с тениските :haha: :juggle:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...