Jump to content

Въпрос за различни интерфейси


Препоръчан пост

Здравейте,

имам няколко въпроса свързани с различни интерфейси и се надявам да успеете да ми помогнете и да ме просветлите по въпросите.

Да направим уговорката,че не съм много вещ по тези теми и някой от въпросите ми може да Ви изглеждат смешни (ако не и всичките).

1.Видеокарта, която е с Dual DVI Out (VIVO) и TV Out (това в случая няма значение) може ли да се включи към CRT монитор? Тъй като до колкото знам през DVI се подава цифров сигнал, а при по старите които са с D-Sub и все още разпространени се подава аналогов сигнал.Та въпроса ми е дали,ако човек си вземе такава видео карта трябва да си сменя и монитора с TFT или може да използва CRT.

2.Може ли към един UPS (Built-in Smart RS-232 communication port and USB interface ) чрез KVM (превключвател) да се включат два компютъра с един монитор?Тука малко объркано стана - да уточня - KVM - искам да свържа два компютъра с един CRT монитор, една клавиатура и мишка, но преди всичко да са включени и двата компютъра и монитора и към UPS (като съм се съобразил с консумацията на ток) . До сега не съм ползвал KVM и UPS, а не съм и чувал някой да е правил този номер...

3.Ако е възможно свързването от предния въпрос - този KVM подходящ ли е?!?

EDIMAX 2 port KVM Switch Compact Size with 2 Cables .

 

Благодаря Ви предварително.

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Ще отговоря само на първия въпрос, тъй като останалите са извън компетенцията ми: може, има преходници. Отиваш в магазин за подобни чаркове и си купуваш, не са скъпи. Точна цена не мога да кажа, но предполагам около 10лв. (+/-) (ако се водя по западните цени, де).
Link to comment
Сподели другаде

Здравей,Night_Raven,

предположих,че може да има вариант с преходник - вероятно става въпрос за нещо от този сорт Преходник DVI-to-VGA и струва около 16 лв.Поне това виждам в ценовата листа на една сравнително голяма фирма. В окомплектовката на видео картите вероятно също дават някои други кабели и преходници за подобни ситуации.

Благодаря за отговора по този въпрос!

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Доста интересно как може видеокарта да няма стандартен изход за сигнал към монитора, освен DVI. Досега не съм виждал такава. Иначе преходниците би трябвало да са и по-евтини, така че виж първо и в други фирми.
Link to comment
Сподели другаде

Здравей :-) По втория ти въпрос - свързването на два компютъра към един UPS няма нищо общо с клавиатурата, монитора и мишката. Тъй като ще работят и двата едновременно трябва да осигуриш захранването им от страна на UPS-а, т.е. два захранващи кабела към компютрите и един към монитора. Може да са от специалните захранващи кабели мъжко/женско или, ако UPS-а ти няма 3 изхода да си направиш разклонител и в него да включиш обикновени захранващи кабели. Единственото нещо за което трябва да внимаваш е да осигуриш надеждно зануляване на всички захранващи вериги - от контакта до UPS-a и от него до компютрите и монитора. Убеди се, че всички зануляващи проводници са свързани заедно още преди да включваш каквото и да е, за да няма изненади след това! ;-) А, и провери че контакта ти е занулен както трябва!

Понеже си споменал, че UPS-а ти има комуникационен изход не разбрах и него ли искаш да превключваш към двата компютъра. Ако да - KVM превключвател няма да ти свърши работа - просто куплунзите му са предназначени само за KVM. Трябва да си потърсиш друг превключвател, в зависимост от това RS232 ли ще използваш или USB.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте,

относно коментара на Tragedy,

видео картите,които визирам са 8 серия на GeForce,по - точно 8600GT.

За GF 8600GT, 256MB INNO3D PCI Express, TV Out например са посочили за Output

1. Dual-Link DVI и 2. HDTV, а при модела на GF 8600GT, 256MB Chaintech 8600GT PCI виждам,че има DVI-I to VGA Adapter, което май е разрешение на проблема.

Заблудата ми идва от това, че доста фирми произвеждат идентични карти ( Asus, xfxforce, inno3d, Chaintech, Palit, Gigabyte, Albatron, BFG, XPERT VISION и др.) и всички те дават различни интерфейси като масово виждах Dual DVI + TV Out и нищо друго.

А относно коментара на WildWind - благодаря за изчерпателния отговор и тук идва момента да кажа какъв UPS визирам: Power Must UPS 1400 USB Line interactive . Честно казано не съм виждал задния панел на този модел, но при описанието му в сайта е посочено 4 protected outlets , така че ако съм разбрал правилно би трябвало да стане с два захранващи кабела към компютрите и един към монитора без да се налага да правя разклонител и в него да включвам обикновени захранващи кабели.А тук въпроса ми е, ако ползвам USB само (без комуникационния RS232) номера с KVM-а - всичко да се свържи и работи нормално така както съм го замислил ще стане ли?

Link to comment
Сподели другаде

Досега не съм виждал на видеокарта да пишат изрично, че има стандартен изход за монитор, освен DVI такъв. Иначе питах Жоро (orion), който си купи наскоро и той потвърди, че неговата си има. Ето и снимка:

http://img95.imageshack.us/img95/5503/nvidiageforce8500gt512mal9.jpg

 

Иначе намерих и други снимки с Google, на които се вижда ясно, че има два изхода - единия DVI, а другия е стандартен според мен.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей,Tragedy,

на снимката,която си пост-нал ясно се вижда,че единия е DVI,а другия - стандартен.

При 8500GT е възможно да е така,но при 8600GT май не е.

Давам пример също с Gigabyte (двата модела, които са представили в сайта на фирмата от серията GeForce 8600GT) - GV-NX86T256H и GV-NX86T256D

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/vga_productimage_gv-nx86t256h_big.jpg

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/vga_productimage_gv-nx86t256d_big.jpg

 

И двата са Dual DVI - и при двата сякаш виждам само DVI.

При модела на ASUS обаче май не е така,а вероятно има и други модели.

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Да това да отида на място е решение - и все пак трябва да имам някаква предварителна нагласа...

Та относно модела на ASUS, който що годе ми допада е EN8600GT/2DHT/256M са посочили за I/O Specifications

->PCI-Express

->TV-Out

->HDTV-out

->Dual DVI-I

->VGA

 

Това VGA (Video Graphics Array) накрая ми се допада - няма нужда от превключватели - макар,че не се вижда на снимката , щом са го посочили...

 

http://www.asus.com/999/images/products/1627/1627_l.jpg

http://images.thgweb.de/2005/11/16/das_grosse_thg_stecker_kompendium/vga_dvi1.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Между другото, направих снимка на преходниците които си вървят в комплект с видеокартата 8500GT, предполагам че и в останалите споменати до тук ще има такива.

Единственното ми леко притеснение относно тези карти е че нормалната им температура приближава 80 градуса и макар това да не им е проблем все пак доста позатоплят кутията :thumbsup: :

 

http://img220.imageshack.us/img220/4250/dsc00582gk7.th.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...