Jump to content

MP3 и аудио наръчник


Препоръчан пост

  • Отговори 109
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Ако си ги свързал посредством кабела с по три стерео жака, значи са свързани с аналоговите изходи. Ако си използвал оптичен или коаксиален кабел, значи са свързани с цифров изход.
Link to comment
Сподели другаде

как така с 3 стерео жака ? ами 3 кабелчета и 3-те влизат отзад там изхода за микрофона...кулонките и другото не го знам за кво е на звуковата карта която е вградена :)
Link to comment
Сподели другаде

какво мислите за http://www.everything-but-the-box.com/index3.html фирма... и в действителност ли са толкова качесвтени ? защото доста изпрочетох за фирмата... някой ходил ли е слушал ли им е продуктите?
Link to comment
Сподели другаде

  • 5 months later...
Ако конвертирам даден *.wav във *.flac, ще е ли достатъчно да редактирам прилежащия .cue файл с notepad, така че да сочи oт нещо_си.wav към нещо_си.flac? Под достатъчно имам предвид да няма някакви разминавания в продължителността и т.н.. Знам, че звучи елементарно и както и да го погледна няма разлика, но с lossless аудиофилщините човек никога не знае. За това искам да съм сигурен.
Link to comment
Сподели другаде

Мерси за отговора.

 

Ползвам foobar2k и, след като изчетох анкетата за аудио плейър + малко външно инфо, се породи следната дилема у мен: Kernel Streaming или ASIO? И защо?

Link to comment
Сподели другаде

Сложен въпрос. Зависи от доста неща. Не си казал нито каква операционна система ползваш, нито с каква звукова карта разполагаш.

Предполагам си попаднал на следната информация, но все пак...

ASIO е разработка на Steinberg. Kernel Streaming е разработка на Microsoft. Идеята и на двата интерфейса е общо взето една и съща: заобикаляне на вградения в Windows mixer, добиване на директен достъп с ниска латентност до звуковата карта, който да осигури т.нар. bit-perfect възпроизвеждане. Това е полезно обаче само при редактиране на аудио и обработка в реално време. За слушане на музика ниската латентност е безполезна. Дори може да се каже, че е лошо нещо, защото е по-податлива на евентуални дупки в аудио потока при изпразване на някой буфер.

По принцип за да ползваш ASIO е нужна поддръжка в самите драйвери. Т.е. не всяка звукова карта поддържа ASIO. Ако си с вградена, можеш да забравиш за ASIO така или иначе. Отделно много често поддръжката на ASIO е и бъгава и незавършена. Отделно ASIO не се съобразява с настройките на силата на звука (Volume) в Windows и при използване на интерфейса възпроизвеждането на всякакви други звуци е невъзможно.

Kernel Streaming е създаден основно за Windows 2000 и XP. Няма гаранции, че ще работи под Vista и нагоре. Особено на дъна с вградени HD звукови карти. Kernel Streaming няма нужда от конкретна поддръжка от страна на драйверите, но те също могат да имат влияние върху изходния поток. Поддържат се доста повече звукови карти, но не и всички. Например в зависимост от драйвера на дадена звукова карта Kernel Streaming може да забрани всички други звуци, но може и да не ги възпрепятства. Под Vista е по-добре да се ползва WASAPI, което е общо взето наследник на Kernel Streaming, който предлага и регулация на volume-а и гарантира спирането на всички останали звуци (което не е винаги гарантирано при Kernel Streaming).

 

Както вече споменах въпросните интерфейси ASIO/Kernel Streamin/WASAPI заобикалят Windows Mixer, което си има плюса, че потребителят получава пълен контрол над това какво да се праща към звуковата карта и по-бърз и по-сигурен достъп. Това има обаче и своите минуси. Например потоци, които звуковата карта не поддържа на хардуерно ниво няма да се възпроизвеждат както трябва:

- честоти на дискретизация (sample rate), които звуковата карта не поддържа;

- многоканален поток на двуканална звукова карта;

- mono потоци.

Освен това използването на някой от тези интерфейси може да доведе до задействане на някой бъг в драйвера на звуковата карта (защото те комуникират директно с него, прескачайки Windows Mixer-a) и така иначе стабилни системи могат да започнат да забиват на сини екрани. Това разбира се не е сигурно, просто е възможно.

 

Като цяло най-добре е да установиш какво се поддържа на твоята конфигурация и да тестваш лично как работи и дали ти харесва повече как звучи.

Link to comment
Сподели другаде

Пробвах и 2те и в крайна сметка реших да остана с настройките по подразбиране. Доста разправии беше с ASIO, много настройки на драйвера, които менюъла не помогна да разбера. Накрая докарах само 2 от колконките да свирят. С KS ми се стори звука по-лош - не знам, може да си въобразявам, може да е открило някакъв недостатък в звуковата карта. Така или иначе до тук, приключиха авантюрите ми с прескачането на Windows Mixer.

 

Иначе май това беше инфото, на което попаднах. Отново мерси за отговора.

Link to comment
Сподели другаде

  • 6 months later...
Здравейте, имам следният проблем имам един АРЕ аудио файл с албум на Глория Естефан , но нямам СUE файл и не знам как да го разделя.Ако може да ми дадете съвет ще съм благодарен.
Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...