Jump to content

България би трудно Беларус


Toby

Препоръчан пост

http://sportal.bg:8080/news/50527.jpg

 

България победи много трудно Беларус с 2:1 в среща от група G на квалификациите за Евро 2007. С победата нашите запазиха шансовете си за класиране на шампионата на Стария континент. Двубоят бе коренно различен от този в Минск преди 4 дни и играчите на Станимир Стоилов стигнаха до успеха с много усилия. Беларус направи добър мач и затрудни състава на България. Димитър Бербатов бе обезличен от отбраната на гостите, но за сметка на това Мартин Петров направи много силен мач.

 

Двубоят започна по възможно най-лошия начин за България. Още в 4-ата минута Димитър Иванков подцени една ситуация и не успя да изчисти кълбото. Топката рикошира във Василюк, а Иванков тръгна да я гони, при което Александър Хлеб падна в полето и исландския съдия Кристин Якобсон свири спорна дузпа. Василюк не сгреши и изведе гостите напред в резултата. След попадението гостите се прибраха и последва натиск на България. В 8-ата минута Мартин Петров центрира опасно в полето пред Жевнов, но Бербатов и Йовов не стигнаха до кълбото. Две минути по-късно крилото на Атлетико (Мадрид) бе съборен пред наказателното поле на белорусите. Самият той изпълни прекия свободен удар и с кинжален удар в горния десен удар успя да изравни. Няколко минути по-късно Йовов центрира отляво, но отбраната на Беларус изчисти. В следващите минути гостите успяха да се изнесат по-напред и да поизравнят играта. Това попречи на българите да стигат в опасна близост до полето на гостите. Мартин Петров в 25-ата минута центрира от пряк свободен удар, но нападателите на България не успяха да стигнат до кълбото. Отново Петров в 36-ата минута се опита да притеснява Жевнов с удар от 28 метра, но вратарят изби в корнер. След ъгловия удар топката стигна до Бербатов, но звездата на България стреля над вратата на гостите.

В 40-ата минута прекрасна триходова комбинация на нашите завърши с гол на Янков. Мартин Петров подаде след свободен удар към Стилиян Петров. Стенли залъга, че ще стреля и пусна кълботоакъм Телкийски, който с едно докосване намери Чавдар Янков. Така 4 минути преди края на полувремето халфът на Хановер успокои всички на стадион „Васил Левски”. Попадението е под №5 за Чавдар с екипа на България.

 

 

В 47-ата минута Страканович стреля опасно от пряк свободен удар, но Иванков се намеси и изби кълбото в аут. Четири минути по-късно дойде и първата чиста възможност за България през второто полувреме. Мартин Петров центрира отдясно и сложи топката на крака на Христо Йовов. Ударът на Бижутера от въздуха бе неточен и топката излезе в аут. Секунди по-късно Мартин Петров навърза двама защитници и стреля опасто към Жевнов, който се справи и изчисти. Беларус отвърна с остра контраатака, която завърши с опасен удар на Владимир Коритко, но топката мина над вратата на Иванков. В следващите минути гостите се опитаха да упражнят натиск, като не успяха да създадат нищо опасно пред вратата на България. Играчите на Станимир Стоилов отвърнаха с един силен удар на Телкийски, който бе отразен от Жевнов. Териториалният натиск на Беларус ставаше по-сериозен в следващите минути, а разстоянието между защитната и халфовата линия на България се увеличавеше. В 62-ата минута резервата Корниленко удари Тунчев с лакет, но това не бе забелязано от главния съдия Кристин Якобсон. Секунди по-късно Тигорев влезе зверски в краката на Мартин Петров, като получи само жълт картон. Грубата игра и честите нарушения на гостите позволиха на българите да изнесат топката напред и отново да се настанят в полето на Беларус. Селекционерът на България потърси освежаване в средата на терена и пусна в игра Станислав Ангелов на мястото на Йовов. В 69-ата минута Корниленко стреля много опасно с глава след центиране на Юревич, но Иванков се намеси и изби. Последваха тежки минути за България, а защитната формация на Станимир Стоилов действаше притеснено и често грешеше. Играчите на Юри Пунтус се настаниха пред вратата на Иванков и търсеха гола. Най-добрият в българския състав Мартин Петров отправи опасен удар от пряк свободен удар в 84-ата минута, а секунди по-късно бе заменен от Владимир Манчев. До края на двубоя българите се вдигнаха и изтеглиха по-напред, като се стремяха да задържат топката. В последните секунди Димитър Бербатов можеше да вкара трети гол за домакините, но ударът му бе отразен.

 

Така Станимир Стоилов изпълни целта си и за двата мача, в които води България спечели важните 6 точки, които ни оставят в борбата за място.

 

 

БЪЛГАРИЯ – БЕЛАРУС 2:1

0:1 Василюк (4-дузпа)

1:1 М.Петров (10)

2:1 Янков (40)

 

 

България: Иванков, Лусио Вагнер, Томашич, Тунчев, Кишишев, Янков (90-Сираков), Ст. Петров, Телкийски, Йовов (68-Йовов), М.Петров (84-Манчев), Бербатов

Селекционер: Станимир Стоилов

 

Беларус: Жевнов, Щанюк, Радков, Тигорев, Калачев (44-Кутузов), Коритко, Ковба, А.Хлеб, Страканович (64-В.Хлеб), Василюк (55-Корниленко)

Селекцинер: Юри Пунтус

 

Жълти картони: Калачев, Тигорев

Съдия: Кристин Якобсон (Исландия)

Помощници: Сигурдур Оли Торлейфсон, Ейнар Сигурсон (Исландия)

 

Стадион: Васил Левски, София

Зрители: 9500

 

СТАТИСТИКА:

Удари: 17- 12

Във вратата: 12 - 6

Нарушения: 13 - 15

Засади: 3 - 2

Корнери: 7 - 5

Владение на топката: 55 % - 45 %

 

sportal

Link to comment
Сподели другаде

На Иванков съм склонна да му простя грешката. Да не говорим, че ако свиреше друг съдия това нямаше да е дузпа.

Леко ме издразни само това, че отбора се отпусна след вторият гол. Но удържахме резултата и взехме ценна победа.

Сега чакаме да чуем кой ще е новият старши треньор.

Link to comment
Сподели другаде

Аз по едно време сериозно се зачудих, дали няма да ни изравнят. Добре че тогава се сетиха, че могат да си разиграват топката един с друг :-8.

Иначе както Ивански каза, победа в нашия случай беше най-важна.

Link to comment
Сподели другаде

На Иванков съм склонна да му простя грешката. Да не говорим, че ако свиреше друг съдия това нямаше да е дузпа.

Леко ме издразни само това, че отбора се отпусна след вторият гол. Но удържахме резултата и взехме ценна победа.

Сега чакаме да чуем кой ще е новият старши треньор.

 

Боби Михайлов каза , че старши треньорът на БГ отбора ще бъде обявен към 1 август . :crosseyes1:

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Качествен специалист не се намира лесно. Надявам се, че това забавяне е, защото БФС си е изкарало поука от "Бързата работа..."

 

Не ми се вярва ... просто сме си мърльовци ;)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...