Прехвърляне към съдържание


Снимка

Всичко за Paypal


 • Моля, влезте, за да отговорите
357 отговора по тази тема

#1 lpa

lpa

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 291 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:България
 • Интереси:кино<br />музика<br />футбол

Публикувано: 17 May 2007 - 15:14

PAYPAL е компания притежавана от eBay и предпочитана от повечето eBay потребителите, като платежно средство. Малко повече за него:
на български: http://bg.wikipedia.org/wiki/PayPal
и на английски http://en.wikipedia.org/wiki/Paypal

Тъй като от скоро PayPal е достъпен и за България, реших да напиша тази статия, която трябваше да бъде готова преди доста време. За съжаление, това че paypal, беше практически неизползваем от нашата родина, направи донякъде безсмислено писането на това кратко ревю. Сега обаче нещата са коренно променени и мисля, че статията би била от голяма полза за доста хора.

Публикувано изображение

За съжаление услугата все още е ограничена. Възможно е само изпращането на пари.
Въпреки всичко, мисля че това е напълно достатъчно като за начало и се случи с няколко (много) години по-рано от очакваното.

Практически, за да може да използвате paypal ви трябва кредитна карта VISA (забележете, че VISA electron е възможно да не ви свърши работа) или MasterCard. След като сте се сдобили с въпросната карта, можете да създадете акаунт в paypal и да изпращате пари.

Забележка: от paypal твърдят, че “PayPal accepts the following credit cards in Bulgaria: MasterCard, Visa and Visa Electron, American express.” На мен лично ме съмнява възможността това да става чрез Visa Electron, но може би вече и този проблем е решен. Просто не е тестван.

Забележка: ако кредитната ви карта е издадена от Българска банка или от банка в страна намираща се в този списък под колонка Send Money to Anyone in the Growing PayPal Network, то вие ще може да изпращате пари, но не и да получавате.
Ако кредитната ви карта е издадена от банка в страна намираща се под колонка Send. Receive. Withdraw.
(на същия адрес), то вие ще можете както да изпращате пари, така и да получавате.
Изобщо на този линк можете да намерите подробна информация по този въпрос.

Внимание: Такси за изпращане на пари няма. Има такси само, ако получавате суми в акаунта си в paypal.

Има три вида акаунтa в paypal:

Personal, premier и business. Практически разликата между personal и premier/business акаунтите е в по-ниските такси. Засега ви трябва personal, тъй като така или иначе не можем да получаваме суми. С времето акаунта може да се ъпгрейдне доста лесно, което става по начин разяснен по-надолу в статията.
Малко инфо от страницата на paypal, за различните видове акаунти:

Personal Account - Ideal for online shopping. Send and receive payments through PayPal's secure network. Personal accounts cannot accept debit or credit card payments.
Premier Account - Individual Account Perfect for buying and selling on eBay or merchant websites. Accept all payment types for low fees
Business Account -The right choice for your online business. Accept all payment types for low fees. Do business under a company or group name

Публикувано изображение

Такси:
• отваряне на акаунт – безплатно
• изпращане на пари – безплатно
• получаване на пари – 4.9% + $0.30 USD като това се отнася за personal акаунт - има лимит от 5 транзакции за една година.
• Получаване на пари - 1.9% to 2.9% + $0.30 USD без лимит за транзакции - за premier/business акаунт.
• За добавянето и тегленето на пари от акаунта няма да говорим сега, защото (все още) е неизползваемо от България.

Публикувано изображение
Това са месечните такси за България, за получаване на пари. Тоест, колко ще бъде таксуван човекът, на когото изпращаме определена сума.

Има и още няколко опции, които едва ли биха от полза точно в момента, така че няма да се спирам на тях.

paypal не е банка (което е малко относително), a предлага интернет банкиране. Няма никакъв проблем да се изпращат пари и без да имаме налични такива в акаунта си. Адва се кредитна карта и чрез нея става това /изпращането на пари/. В случая paypal се явява посредник между нашата банка и третата страна, на която се пращат парите, напълно безплатно

За самата регистрация:

Първо да уточня и успокоя! Регистрирането от Б-я е възможно, както и изпращането на пари чрез paypal. Лично е изпробвано.

Внимание: попълнете адреса, който е във договора ви за кредитна карта или по някакъв друг начин е свързан с кредитната ви карта. Предполагам този адрес се използва, за да се потвърди статуса ви в акаунта

Отивате на www.paypal.com, кликвате на sign up now, избирате вид акаунт (в нашия случай – personal), избирате държава (в нашия случаи България) и попълвате следващата регистрационна форма – имена, адреси, email, пароли (въведете си коректно данните).
Публикувано изображение
Последващият етап е въвеждането на данните на кредитната карта:

Забележка: можете да не адвате кредитна карта, но практически paypal е неизползваем в този случай.

След като аднете кредитна карта, трябва да излезе съобщение, че всичко е наред и да получите писмо на дадения от вас email, в което ще намерите линк, с който ще активирате акаунта си.
Активирате го и след това вече имате акаунт в paypal. Вече може да купувате от eBay и да ползвате paypal като платежно средство.
Данните на кредитната карта, които трябва да попълнете:
Публикувано изображение

Името, номерът и валидността на картата са на предната страна (на кредитната ви карта). Попълнете ги абсолютно точно.
Billing address - попълнете адреса, който е във договора ви за кредитна карта. Предполагам този адрес се използва, за да се потвърди статуса ви в акаунта. Всъщност paypal автоматично ви пита дали искате да използвате адреса, който сте въвели в първата регистрационна форма. Използвайте него, като не забравяйте да попълнете адреса, който е във договора ви за кредитна карта или по някакъв друг начин е свързан с кредитната ви карта.

Внимание: Този адрес няма нищо общо с адреса, на който ще получавате стоките закупени по eBay.

Това по долу е т.н. “card verification number” и може да го намерите на гърба на картата:
Публикувано изображение

Сега нека проследим подробно самата процедура относно изпращането на пари чрез paypal. Вие можете лесно да изпращате пари чрез paypal, към който и да е имейл адрес чрез секцията "изпратете пари" /send money/. Получателят дори не трябва да има акаунт, който е предварително регистриран.

След като сме създали акаунт и сме го активирали,
1. отиваме на https://www.paypal.com и логваме:
2. След това кликваме на “send money”
3. Изберете 'Pay Anyone' or 'Pay for eBay items'.
4. Ако изберете 'Pay Anyone, попълнете полетата, като Email Subject и Note fields не са задължителни. Кликвате на continue след като сте попълнили данните и следвате инструкциите.
5. Ако изберете 'Pay for eBay items', попълвате данните:
eBay User ID: и eBay Password , тоест логвате се с акаунта си в eBay. Ако имате спечелени търгове ще бъде изписано в полето и следвате инструкциите. Ако нямате спечелени търгове /стоки/ ще ви излезе надписа: We did not find any items that require payment at this time.
6. Кликвате на 'Send Money' or 'Pay', за да завършим транзакцията.
Получателят на съмата, ще получи електронна поща, която го известява, че е извършено плащане. Електронната поща съдържа линк, кликването върху, който води до страницата на paypal. Получателят може да се логне или ако няма акаунт ще трябва да си създаде, за да получи парите.

Забележка: Members in Luxembourg with a Personal or Premier account cannot use PayPal to receive money, but may send payments. Members in Luxembourg with a Business account can use PayPal to both send and receive money.

Адването /депозирането/ и изтеглянето на суми от банковия към пейпалския акаунт не е достъпно за българските банки, затова няма да се спирам на него.

Ето как изглежда акаунта ви:
Публикувано изображение

Важно: Проверка на адрес /verified/.

“For security reasons, new accounts have sending and withdrawal limits until they become “verified”. When you become verified by adding a credit card and completing Expanded Use enrollment, your sending and withdrawal limits will be removed.”

Общо взето акаунтите, които нямат статус Verified имат наложени определени ограничения при изпращането на суми. След като акаунта придобие статус verified, тези ограничения се премахват.

Paypal извършва тази проверка /Automated Verification System/, за да се потвърди, че всъщност адресът ви е в системата поддържаща кредитните карти /credit card billing addresses/. Ако адресът на кредитната ви карта издържи проверката /Automated Verification System check/, адресът ви ще бъде потвърден и ще придобиете статус: Bulgarian – verified, вместо сегашния ви Bulgarian-unverified. Адресите, които се отнасят за някой друг /Gift Addresses/, на когото искате да пратите подарък например, не могат да бъдат потвърдени. Paypal ще ви попита чрез mail /или просто в самият сайт/ дали искате да потвърдите адреса си и той да придобие статус “verified”. За тази цел трябва да следвате инструкциите или да кликнете на линка в акаута си:
“Status: Bulgarian - Unverified” и пак да следвате инструкциите /общо взето се натиска един бутон “get verified”/. Забележете, че от сметката ви ще бъдат изтеглени 1,50 евро, които по-късо ще бъдат възстановени. Изобщо нещата са пределно опростени, което ще ви улесни. Ако имате проблеми винаги може да се обадите или да пратите mail, служителите са крайно любезни и отговарят на всякакви въпроси. След като минете по тази процедура ще получите mail, който ви обяснява как точно ще стане това. Mail-ът ще е подобен:

Your unique Expanded Use Number was sent to your credit card ending in .... on May 10, 2007.
PayPal has charged a 1.50 EUR Expanded Use Fee to your credit card. You can obtain and enter your Expanded Use Number by following the steps below:

1. In the item description section of your next credit card statement, your 4-digit Expanded Number will be printed next to the 1.50 EUR PayPal Expanded Use Fee (example, PayPal 1234*(EXPUSE)). Check your next statement to find your unique Expanded Use Number.
2. Go to https://www.paypal.com/bg/MEM-NUMBER and type in your unique Expanded Use Number.If you access your credit card statement online, it may take up to 4 business days for your Expanded Use Number to appear. If you don't have online access to your credit card statement, please wait for your printed statement to arrive in the mail.


Това означава, че в последващата ви разпечатка на кредитната карта, тази сума от 1,50 евро ще фигурира като PayPal 1234*(EXPUSE), PayPal Expanded Use Fee или нещо подобно. Този 4-ри цифрен код, в случая 1234, ви трябва за да потвърдите адреса си. Отивате на https://www.paypal.com/bg/MEM-NUMBER и вписвате този 4ри цифрен код. Това е! Вече имате потвърден адрес.


Внимание: Когато придобиете статус “verified”, това означава, че можете да изпращате каквато сума си пожелаете. Но ако аднете друга кредитна карта ще имате лимит от 1500 евро.
Mr .......... because you are now verified and completed the 'expanded use enrolment' with card ending in .... you do not have a sending limit, that means you can send any amount of money you want. If you add a new credit card however your sending limit for that card will be 1,500.00EUR.


Когато искате да ъпрейднете от personal към premium/business това става само чрез натискане на няколко бутона, а именно бутона “upgrade”. Влизате в акаунта си и отивате на “Account Types”. Кликвате на “upgrade” най-отдолу на страница и ви се появява това:
Публикувано изображение
Кликвате на “upgrade now” и следвате инструкциите.
Общо взето това е всичко, което трябва да знаете като за начало.

Скоро ще обясня как точно се купува от eBay и се плаща с paypal. Честно казано това е най-лесната част от всичко. Буквално става с натискането на 2-3 бутона, но за това друг път.

Авторското право върху тази статия принадлежи на всеки, който иска да я използва по какъвто и да е начин, освен:
1. С търговска цел
2. Да си приписва заслугите към нея :)

Надявам се да съм ви бил полезен :)

С Удоволствие приемам критика, коментари, съвети и т.н.

Мнението беше редактирано от lpa: 17 May 2007 - 15:47


#2 lpa

lpa

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 291 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:България
 • Интереси:кино<br />музика<br />футбол

Публикувано: 29 May 2007 - 15:29

Малко допълнителна информация:

за настъпващите промени в структурата на paypal, които обаче няма по никакъв начин да засегнат регистрираните потребители, нито ще се изискват някакви действия от тях.

В момента PayPal (Europe) Ltd е компанията, която регулира и предоставя услуги на Европейските потребители и е базирана в Обединеното кралство. От 02. Юли.2007, нейните функции ще се поемат от PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. (PayPal Luxembourg), базирана в Люксембург.


ето целият текст:

No action is required on your part, and you will be able to continue using PayPal with no changes.

Currently, PayPal (Europe) Ltd. is the service provider for PayPal in the EU. PayPal (Europe) Ltd. is a UK company regulated and authorised by the Financial Services Authority (FSA) in the UK as an electronic money institution. This authorisation enables PayPal to provide its service throughout the EU.

From 2 July 2007, a new PayPal company, PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. (PayPal Luxembourg), will become the service provider for PayPal in the EU. This is a Luxembourg entity regulated as a bank by the Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF), the Luxembourg equivalent of the FSA. PayPal Luxembourg will provide the PayPal service throughout the EU.

Your customer relationship with PayPal
On 2 July 2007, your customer relationship will be automatically transferred from PayPal (Europe) Ltd. to PayPal Luxembourg. This includes your customer relationship as governed by the terms of the PayPal User Agreement and, for applicable UK merchants, the PayPal Website Payments Pro Agreement (collectively, the "Agreements").

To summarise, from 2 July 2007, PayPal (Europe) Ltd. will assign to PayPal Luxembourg all of its right, title, interest, and benefit in and to the Agreements.

New User Agreement and Privacy Policy
We are also pleased to announce that from 2 July 2007, PayPal Luxembourg will issue a new form of the PayPal User Agreement and Privacy Policy. This new version of the User Agreement will be presented in a much more user-friendly manner, and many of the policies currently accessed by hyperlinks, will now form part of the main text of the User Agreement.

Also, the Privacy Policy will reflect that PayPal Luxembourg will be the data controller of your personal information from 2 July 2007 and set out further details of the third parties to whom PayPal Luxembourg will disclose your personal and account information.

For more information about the transition to PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., click here.

If you do not wish to continue your relationship with PayPal, you may close your account at any time by logging in to your account, clicking Profile, and following the instructions from the "Close Account" link. You should make sure you first withdraw the outstanding PayPal balance to your bank account.

Sincerely,

PayPal (Europe) Ltd.И нещо интересно от www.pcworld.bg
Мит №5. Вие сте напълно защитен, когато купувате нещо от eBay
Детектор на лъжата – 3,5

Най-големият онлайн аукцион и неговото подразделение PayPal предлагат цял арсенал от инструменти, за да предпазят потребителите от измамници, изнудвачи и престъпници. Защитата обаче не е 100 процентова. „Когато купувачите ползват PayPal, за да купят физическа стока на eBay.com, те автоматично получават $200 защитно покритие от транзакцията - казва говорителят на eBay Катерина Ингланд. - Ако потребителят ползва PayPal за да купи нещо от продавач на eBay, който е проверен от PayPal, тогава покритието на защитата е $2000."

За съжаление, ако използвате за купуване други методи, тогава не сте защитени от нищо. Тези защити не са приложими и за нефизически стоки, например софтуер или електронни документи, и ако вие сте се заблудил от подвеждащото название на стоката, най-вероятно няма да имате късмет. Нарицателна стана случката с професионалния PR агент Грег П., който мислеше, че е направил чудесна покупка, когато даде $300 в наддаването в онлайн аукциона за Microsoft Xbox. Ако беше получил повреден Xbox, той щеше да бъде обезщетен. Но това, което той вдействителност купи, бе текстов документ, изброяващ местата, където би могъл да си купи Xbox с отстъпка. Поради това, че (а) това което купува беше електроника, а не нещо физическо, (б) купената стоката беше акуратно описана, като имаше и показана снимка на Xbox, тогава защита на купувача на PayPal няма.

Мнението беше редактирано от lpa: 30 May 2007 - 14:23


#3 lpa

lpa

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 291 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:България
 • Интереси:кино<br />музика<br />футбол

Публикувано: 31 May 2007 - 10:31

Как да получим Status: Bulgarian - Verified

След като регистрираме акаунт в paypal, ще ни попитам дали искаме да ни изтеглят 1,50 евро от кредитната карта, за да се потвърди адреса. Няма да се спирам на причините поради, които се прави това, но статус: verified има доста повече предимства и не изисква кой знае какви усилия.

След като получите извлечение от банката, основанието на тези 1,50 евро ще представлява нещо подобно: 1234*(EXPUSE), където цифрите преди надписа EXPUSE, са кодът, който трябва да въведете в полето expanded use number на картинка номер 3.
А ето накратко и цялата процедура :)

Влизате в акаунта си и кликвате на Status: Bulgarian - Unverified
Публикувано изображение

След това кликвате на get verified
Публикувано изображение

Попълвате в полето expanded use number, 4ри цифрения код, който преди това сте взели от банковото си извлечение. Полето credit card си е попълнено, като също е указано и кога са изтеглени тези 1,50 евро от кредитната ви карта.
Публикувано изображение

Кликвате на submit и сте готови, трябва да видите това:
Публикувано изображение

#4 Mierin

Mierin

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 31 May 2007 - 16:57

Здравейте, имам проблем с Paypal и се надявам някои да ми помогне.Регистрирах се и адднах дебитна карта , но когато след една седмица отидох до банката ми казаха че не на дебитни карти не правят разпечатка.Дадоха ми някакво извлечение където обаче срещу тези 1.50 евро няма никакъв 4 цифрен код.Някакъв друг начин по които да го науча?Всъщност не знам точно разликата между Unverified i Verified .Сега имам лимит от 100 евро(93,50 вече ) и нямам представа какво ще се случи когато го надвиша.За всякаква информация ще съм ви благодарна.

#5 Designline

Designline

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 09 June 2007 - 19:36

Здравейте, имам проблем с Paypal и се надявам някои да ми помогне.Регистрирах се и адднах дебитна карта , но когато след една седмица отидох до банката ми казаха че не на дебитни карти не правят разпечатка.Дадоха ми някакво извлечение където обаче срещу тези 1.50 евро няма никакъв 4 цифрен код.Някакъв друг начин по които да го науча?Всъщност не знам точно разликата между Unverified i Verified .Сега имам лимит от 100 евро(93,50 вече ) и нямам представа какво ще се случи когато го надвиша.За всякаква информация ще съм ви благодарна.Госпожо, ако дебитната Ви карта е в левове то никога пейпал няма да я приеме! Регистрацията на кредитна виза с или без депозит става веднага! до 3-4 раб. дни пейпал си взимат парите, 1.50 евро или в $ от картата и там пред името се виждат 4-те цифри, които се попълват в пейпал акаунта....ПРОБЛЕМ НЯМА! даже скоро изпратиха писмо, че от 2-ри Юли акаунтите от Евро Съюза ще будат прехвърлени към офиса им в Люксембург........

#6 lpa

lpa

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 291 мнения
 • Пол:Мъж
 • Живущ в:България
 • Интереси:кино<br />музика<br />футбол

Публикувано: 10 June 2007 - 22:55

Mierin, каква точно е картата?

#7 Mierin

Mierin

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 03 July 2007 - 11:33

Картата е MasterCard на SGExpressbank и е в евро, а не в лева Designline :) Благодаря lpo , но вече се оправихме c Paypal.

#8 YoggA

YoggA

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 11 July 2007 - 14:43

1. Колко време след регистрацията ще видя че сумата от 1.50 евро са изтеглени от картовата сметка?
Регистрирал съм 2 карти, като първата е Виртуална кредитна карта на ДСК банка, в която сложих десетина лв. по късно (т.е. няколко часа след като се регистирах в PayPal). Това означава ли, че PayPal e направил веднага след регистрацията опит да изтегли парите от картата ... и като не е имало в нея никакви пари, да е спрял процедурата?

В момента влизам в PayPal акаунта си, но статуса ми е unverified. А парите в картата ги виждам че не са намалели ? Кога ще ги дръпне и трбва ли да правя нещо?
В извлечението по сметката на картата не виждам нищо свързано с PayPal.

ПП/
Трябва ли да сменя и укажа че втората карта (тя е в еро) е праймъри? Това ще помогне ли нещо?

#9 koichev

koichev

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1 мнения

Публикувано: 12 July 2007 - 18:07

Госпожо, ако дебитната Ви карта е в левове то никога пейпал няма да я приеме! Регистрацията на кредитна виза с или без депозит става веднага! до 3-4 раб. дни пейпал си взимат парите, 1.50 евро или в $ от картата и там пред името се виждат 4-те цифри, които се попълват в пейпал акаунта....ПРОБЛЕМ НЯМА! даже скоро изпратиха писмо, че от 2-ри Юли акаунтите от Евро Съюза ще будат прехвърлени към офиса им в Люксембург........


Ако може малко помощ, че нещо немога да го намера този код
така значи картата ми е адната поне така ми пратиха е-майл от пеъпал и до 3 - 4 работни дни трябва да си проверя кода. Обаче транзакцията която е извършена я видях онлайн ( картата ми е от ДСК) и няма нищо такова да пише че пейпал е изискал 1,5Евро или нещо подобно просто сумата е взета и нищо друго ?
Как мога да го открия този код ?

#10 amexlive

amexlive

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 14 July 2007 - 08:02

Здравейте,

Аз имам следния проблем с PayPal. Издадох си крединта карта Visa Clasic от Първа Инвестиционна Банка. Регистрирах се в PayPal след 4 работни дни си направих извлечение на сметката и бяха ми взели сумата от 1.5 евро и ми пратиха 4 цифрен код, който го въведох в PayPal акаунта ми и всичко се прие успешно (Bulgaria - Verified). Искам да Ви запитам как мога да си прехвърля определена сума от моята кредитна карта в моя PayPal акаунт? Изобщо има ли такава възможност?

Благодаря Ви предварително,
amexlive

#11 YoggA

YoggA

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 14 July 2007 - 12:32

Здравейте,

Аз имам следния проблем с PayPal. Издадох си крединта карта Visa Clasic от Първа Инвестиционна Банка. Регистрирах се в PayPal след 4 работни дни си направих извлечение на сметката и бяха ми взели сумата от 1.5 евро и ми пратиха 4 цифрен код, който го въведох в PayPal акаунта ми и всичко се прие успешно (Bulgaria - Verified). Искам да Ви запитам как мога да си прехвърля определена сума от моята кредитна карта в моя PayPal акаунт? Изобщо има ли такава възможност?

Благодаря Ви предварително,
amexlive

Може да си заредиш пари в твоя PayPal акаунт с превод от друг PayPal.
Но за България не може да теглиш тия пари или да ги привеждаш по свои или други сметки, а само да правиш PayPal плащания.

Когато искаш да плащаш чрез PayPal, това че нямаш пари в PayPal акаунта да не те притеснява. Важно е да имаш пари в картата - от там ще се дръпнат автоматично.
А ако имаш пари в твоя акаунт вследствие на направено към теб плащане/ия, ... и искаш да направиш PayPal плащане, ... от картата ще ти дръпне само разликата (ако сумата в PayPal акаунта ти не достига).

С две думи - няма смисъл да зареждаш пари в PayPal акаунта си. Глeдай само да имаш нужната сума в картата.

#12 Petya_G

Petya_G

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1 мнения

Публикувано: 20 July 2007 - 13:24

Здравейте !
И аз срещам трудности с "верифицирането "на акаунта... Имам Виза електрон карта и няколко дни плащах в ebay без проблеми с нея.Явно съм достигнала лимита и сега немога да плащам повече ....на 15.07 подадох заявка за верифициране и сега съм до момента ,в който трябва да въведа 4 цифрения код.Пробемът ми е ,че никъде не мога да го намеря .Взех си банково извлечение от SGExpres ,но там PayPal не фигурира или поне не пише "paypal " нито има 4цифрен номер...Някакви идеи откъде мога да го взема ,защото на дата 16.07 има някакво плащане от 2.93 лв. което трябва да е точно 1.5 евро....

#13 nirbod

nirbod

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 10 August 2007 - 17:07

Здравейте

Значи имам следният проблем регистрирах се във пейпал с идеята да пазарувам в ебей. Направих и акаунт във ebay.co.uk изкарах си дебитна карта на ПИБ(Първа инвестиционна) във лева VISA MAESTRO и сложих 10лв.
При регсирирането ми беха взети 2,93 лв от сметката проверих след 5 работни дни и изках извлечение във което обаче пиоше за тези 2,93лв но до тях няма никъде пейпал има като мем.орд. две букви и 10 цифрен номер.
Аз съответно си помислих че са първите 4 или последните 4 чифри и ги въведох за да стана verified да ама нищо не стана и ми блокира тази дебитна карта. Казаха ми че трябва да пратя некакъв факс със извлечението където им фигурира името и някакво мое ID (било то шоф.книжка или лична карта)
Кажете кжо да правя сега дори май не съм и not verified и не ми стига че се разкарвах 5 пъти до банката ми ако трябва и нова карта незнам.
В самата банка като зимах извлечението оная патка на бюрото ми каза че трябвало пейпал да питам представяте ли си? Ба сии как ги зимат тия жени там по размера на някои неща но не и на мозъка явно..
Ако някои е пращал тоо факс да каже какво трябва да пратя че и как ще взема това извлечение където да има пейпал и кода не ми е много ясно.

#14 nirbod

nirbod

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 2 мнения

Публикувано: 17 August 2007 - 16:19

Оправих се ..... вече съм verify

Значи за да намеря кода първо писах емайли до неколко хора от банката намерих ги от сайта им.
От там се обадих на call центъра на баката в случая 080011011 и след малко нерви докато се свържа със човека които ми каза да се обадя на този номер минаха малко време и след това при казване на исканата информация разбрах така търсеният от мене номер.
Понеже от пей пал искаха да им го пращам ги питах може ли тази страница да се изпринти при което получих отговор че не може и требва да ида до банката отново да им кажа да се свържат с call центъра за да им кажат как да стигнат до тази информация и евентуално да измислят как да я принтират.
Е аз все пак реших да пиша на пей пал и да ги помоля да ми дадат още един шанс да въведа кода и след няколко часа получих емайл в които за моя радост ми казват че ми е отблокирана картата и че мога да си въведа кода при което всичко мина перфектно и сега мога да си ползвам картата. :) :thumbsup:

Идвамм EBAYYYYYY

Dear XXXXXXX

Thank you for contacting PayPal.

XXXXXX, I have re-activated your credit card so you can go ahead and enter
the four Expanded Use numbers.

Once you know your 4-digit Expanded Use Number:

1. Log in to your account at https://www.paypal.com/

2. Click the "Profile" tab.

3. Click the "Credit Cards" link in the Financial Information column.

4. Click the "Complete Expanded Use Enrollment" button.

5. Enter the 4-digit Expanded Use Number in the box provided. If there
is more than one credit card listed, you must choose the credit card by
using the pull-down menu.

6. Click "Submit."

#15 Wizardcraft

Wizardcraft

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1 мнения

Публикувано: 30 August 2007 - 19:17

Здравейте!
Интересувам се дали някой е получавал стоки в България от eBay,
като е платил за тях, чрез PayPal ?
Благодаря предварително за отговора!
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители