Jump to content

Ръководство: MP3 Splitter & Joiner - Още един начин за изрязване на mp3 песни


Препоръчан пост

Вдъхновен от Ръководството за изрязване на песни с mp3DirectCut реших да ви представя още един начин. Този път програмата е платена, но също така е и доста лесна за работа, разполага с много добър интерфейс и лесна работа. Даже малко по-лесна от mp3DirectCut.

 

Става въпрос за MP3 Splitter & Joiner. Естествено можете да изтеглите най-актуалната версия на програмата от нашия каталог - MP3 Splitter & Joiner @ SoftVisia.com. За целите на това ръководство съм използвал версия 3.21.

 

И така да започваме. При стартирането на програмата ще забележите, че интерфейса е доста приятен и лесен за разбиране:

http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter1.png

 

В горната част на програмата имате три основни бутона, които превключват между двата модула на програмата и нейните настройки. Първият бутон (MP3 Joiner) активира модула за съединяване на MP3 файлове, който няма да обсъждаме в настоящото ръководство. Вторият бутон (MP3 Splitter) активира модула за разделяне на МР3 файлове и по-долу ще обясня как да работите с него.

 

След като заредите програмата трябва на първо време да заредите и файла, който желаете да обработвате. Това можете да направите чрез бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter2.png.

 

След зареждането на желаната песен ще видите информация, относно mp3 файла:

http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter3.png

 

А също така всички бутони ще станат активни - ето един примерен изглед при заредена песен:

http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter4.png

 

Ако желаете да изрежете само определена част от песента трябва да се придвижите с плъзгача в средната част на прозореца до желаната позиция, от където желаете да започне участъка, който ще ви трябва и да натиснете бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter5.png. После трябва да се придвижите до края на желания участък, който ще изрязвате и да натиснете бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter6.png или пък да зададете дължината на желания участък, който ще изрежете чрез бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter7.png.

 

Ако желаете да прослужате песента от която и да е позиция, просто преместете плъзгача там и натиснете бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter8.png или пък да използвате набора от бутони, които се намират над плъзгача в централната част на прозореца на програмата.

 

Самото действие по указване на начало и край на даден участък от песента я разделя на три участъка - от началото на песента до началото на участъка, от началото на желания участък до края му и от края на желания участък до края на песента. Това е видно и от разделянето на областта под плъзгача за придвижване в песента:

http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter9.png.

 

Когато разделите песента ще забележите също така, че в полето под бутоните за начало, край и дължина на участъка се появява списък с различните части, на които вече е разделен mp3 файла, като ще получите информация за началната и крайна позиция, а също и за дължината на всеки участък. Можете лесно да премахнете даден участък от този списък и той автоматично да бъде присъединен към предходния чрез бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter10.png.

 

Можете да разделите песента и на повече от три участъка и това става чрез бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter11.png. Чрез този бутон можете да разделите песента на колкото пожелаете участъка, като всеки от тях ще се появи по-долу в прозореца на програмата. Когато изберете някой участък от списъка с частите, на които е разделена песента, той ще бъде оцветен в синьо в лентата с плъзгача и така лесно ще можете да се ориентирате къде се намира той в смата песен.

 

Ако пък желаете да разделите заредената песент на равни участъки, в такъв случай натиснете бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter12.png и от списъка с опции, който ще се покаже изберете http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter13.png. Ще ви се отвори прозорец, в който можете да укажете дали желаете да разделите цялата песен (Whole MP3) или само избран участък от нея (Selected Track), а също така да зададете дали желаете да разделите песента на равни сегменти като брой (By # of Segment) или като равно времетраене (By Fixed Time):

http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter14.png.

 

Можете да използвате бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter15.png, за да запаметите проекта си за разделяне на песента и да продължите друг ден с обработката.

 

Когато сте готови с отделянето на различните участъци от песента можете да изберете от списъка кои желаете да запишете като отделни файлове. Всеки участък ще бъде записан като самостоятелен файл и в последствие можете да обедините няколко от тях в нова песен чрез другия модул на програмата - MP3 Joiner. След като изберете участъците, които желаете да запишете трябва да натиснете бутона http://www.softvisia.com/Articles/MP3Splitter/MP3Splitter16.png, при което ще ви се отвори диалогов прозорец, в който ще бъдете уведомени, че трябва да изберете папка, където да се запишат файловете. След като натиснете "ОК" ще се отвори самият прозорец и там можете да изберете къде да бъдат разположени новосъздадените файлове. Накрая ще ви се отвори прозорец, в който ще бъдете уведомени, че процеса е протекъл успешно.

 

 

В заключение ще кажа само, че програмката е много приятна и с нея се работи доста лесно и бързо. Надявам се да съм ви бил полезен с това кратко ръководство.

 

 

Всички права върху текущото ръководство и картинките, включени в него са собственост на автора им и нямат право да бъдат възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

 

Автор: Милен Метев (Tragedy @ SoftVisia.com)

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...