Jump to content

Албена Денкова и Максим Стависки - световни шампиони за втори път


SURF_lady

Препоръчан пост

23 Март 2007

 

http://www.diplomatic-bg.com/c2/images/stories/2006/04/2903dv25.jpg

 

В Япония днес прозвуча българския химн в чест на невероятната победа на фигуристите ни. Те демонстрираха изключителна класа и стабилност във волната си програма на шампионата и заслужено заеха първото място с общ сбор от 201,61 точки.

 

След миналогодишния успех в Калгари, Aлбена Денкова и Максим Ставийски влязоха завинаги в историята на фигурното пързаляне с дублирането на световната си титла.

 

Със сребърните медали, както и преди година, се окичиха канадците Мари Франс Дюброй и Патрис Лозона , а трети останаха олимпийските вицешампиони Танит Белбин и Бенджамин Огосто от САЩ. Албена Денкова и Максим Ставийски постигнаха най-добър резултат във волната програма и оправдаха очакванията както на треньорите им Наталия Лининчук и Генади Карпоносов, така и на целия български народ, който нито за момент не престана да вярва в тях и да ги подкрепя.

 

Една спортна кариера, съпътствана с много болка, лишения, упорит труд и непрекъсната борба с лидерите в този спорт Русия, Канада, Франция. За щастие ледената приказка имаше красив финал и ще остане завинаги в сърцата на хората с успеха на България.

 

източник: bTV

снимка: www.diplomatic-bg.com

 

P.S. Страхотно се радвам за Албена и Максим... За мен те са наистина едни от малкото Българи които прославят България и както сега си спомняме с радост победите на Христо Стоичков и момчета ни от световното през 1994 год, сигурна съм че след време ще продължи да се говори за медалите и успехите на Албена Денкова и Максим Стависки.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! :thumbsup: :bravo:

Редактиран от SURF_lady
Link to comment
Сподели другаде

Изключително много се радвам за тях и за фигурното пързаляне в България. Страхотна програма, хореография, усет и чувство имат Албена и Максим. Поздравления за успеха на световното и благодарим за всичко, което направихте за България:)
Link to comment
Сподели другаде

Хехехеххех, като го чух това се изкефих супер много, защото за пореден път показахме на целия свят, че имаме невероятни таланти. Много се радвам, защото имаме все повече поводи за национална гордост :))))
Link to comment
Сподели другаде

И аз много се зарадвах, като чух :yeah: Мисля че наистина са достойни за 1-то място, постигнато с много труд! За пореден път доказват, че в България има много талантливи хора, заслужаващи световно признание! :yeah: :bravo:
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...