Jump to content

Проблем с Windows XP


coojoe_213

Препоръчан пост

Здравейте. Имам сега някакъв наистина странен проблем, след като реших да си преинстал. компа. Копираха се файловете, както му е реда и компа се рестартира, ок. Обаче не иска да зареди Уиндоуса (показва се за част от секундата зареждането на Уиндоуса, след което пак се рестартира. Какво мога да направя, дане би хард диска ми да е ''заминал на кино''. Моля кажете, такъв проблем не съм имал до сега и незнам какво да правя.
Link to comment
Сподели другаде

Имал съм подобен проблем веднъж. Тогава сменихме РАМ паметта и проблема изчезна. Появи се друг , но той според мен нямаше връзка - десктопа заспиваше. Оказа се , че видео картата загрява. В последстие проблемите продължиха - машината се рестартираше през 4-5 мин, което пак се оказа проблем с РАМ и след смяна на дъното нямаше проблени.

Така, че според мен е РАМ памет.

Link to comment
Сподели другаде

Проблемът може да е от доста неща, а ти не си казал нищо за компютъра...

На първо време влез в BIOS и провери напреженията и температурите. Ако всичко там е наред, намери си книжката за дъното и си провери настройките в BIOS - обърни внимание на тези настройки, които управляват честотите на процесора и паметта, кеширането и видео картата; в някои случаи настройките за ACPI съвместимостта също създават проблеми.

След като се убедиш, че в BIOS всичко е наред, свали си от ИНТЕРНЕТ тестващи програми за паметта и твърдия диск; аз препоръчвам memtest86 и MHDD, но почти всяка програма ще ти свърши работа. Едва след като тестваш паметта и диска и се убедиш, че работят нормално, можеш да пристъпиш към инсталацията на Windows.

Ако имаш нужда от по-подробни указания - питай, ще помагаме.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей. Компютърът ми въобще не зарежда, не може по никакъв начин да достигна до начален екран (само да спомена че го пуснах да го преинсталирам) и след копирането на всички файлове компютъра се преинсталира и от там нататък постоянно се рестартира. Процеса е следният : включвам го, показва ми х-ристиката на компютъра, показва се точно за 1 сек. Уиндоуса (където зарежда) и пак се рестартира.
Link to comment
Сподели другаде

  • 5 months later...
Та така, този проблем го прегледах преди 1 седимица, на един приятел му беше станало така РС-то. Проблемът беше вирус и омазване на видео драйверите. Има и друга вероятност - да е от захранванетоi, но се съмнявам да да е това. Надявам се вече си се оправил с Windows-a.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...