Jump to content

Топалов е бесен на ФИДЕ


BO6KO

Препоръчан пост

Илюмжинов е пионка в ръцете на руснаците, смята мениджърът Силвио Данаилов

 

Въпреки спокойния си нрав бившият световен шампион Веселин Топалов вече е бесен на ФИДЕ. Международната федерация взе две незаконни от юридическа гледна точка решения - отказа на българския гросмайстор мач реванш за титлата и осигури такъв мач на сегашния шампион Владимир Крамник след световното първенство в Мексико с победителя от турнира. При това Топалов не е допуснат да участва на световното, въпреки че остава №1 в света. Той покачи със 7 единици своето ЕЛО, след като защити титлата си на турнира "Корус" във Вайк ан Зее.

- Разбира се, че ще отнесем случая в Спортния арбитражен съд в Лозана - каза Топалов. - И двете решения на ФИДЕ са юридически неиздържани. Това вече е пълно безобразие. Отиваме на съд. Търсим адвокат. Такива привилегии, каквито се дават на Крамник, не са имали нито Боби Фишер, нито Гари Каспаров. Единствено Анатолий Карпов по съветско време.

- Президентът на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов е пионка в ръцете на руснаците - заяви мениджърът на Топалов Силвио Данаилов. - Той е заложник на руското правителство и всеки от техните шахматисти може да го шантажира. Съжалявам, че гласувахме за него. Илюмжинов ще съсипе шаха.

Говорителят на Веселин Топалов - Живко Гинчев, потвърди, че ще предявят иск към ФИДЕ за пет милиона евро. Според него целта на международната федерация е да изолира нашия гросмайстор от борбата за световната титла, за да може Крамник да остане възможно най-дълго шампион.

Руснакът вече се изложи във Вайк ан Зее със слаба игра, насочена към ремита. Затова предприема тактика да се крие. Той отказа вчера по семейни причини да участва в следващия голям шахматен турнир Морелия - Линарес, в края на февруари и началото на март.

 

7дни СПОРТ

 

Да ги спука от дела тези мошенници.Чудно ми е как такъв престижен спорт като шаха има толкова странен президент,с какъв акъл са го избрали.Ето част от биографията му накратко.

Роден през 1962 г. в автономната република Калмикия, той завършва "Политика и история на Япония" в Московския държавен институт по международни отношения. По собствените му думи като студент се е занимавал с шаманство и магьосничество. По-късно "го отвличат извънземните", за което Илюмжинов разказва с подробности във всяко интервю. Животът му е сложна смесица от нормални и паранормални случки и събития. Приемат го за член на КПСС, през 1991 г. става депутат във Върховния съвет на Pуската федерация, две години по-късно се кандидатира за президент на Калмикия. По време на предизборната му кампания автономната република е залята с негови плакати. На някои от тях Илюмжинов се е прегърнал с Путин, на други - с Далай Лама, на трети - с руския патриарх Алексей II. Печели изборите с 84% от гласовете. Скоро на територията на Калмикия е открит първият завод за преработка на чеченски нефт, а главният вдъхновител на терористите Шамил Басаев оглавява чеченската федерация по шахмат. Двамата с Илюмжинов са близки приятели и още по-близки бизнес партньори. Всичко това е описано в книгата "Кирсановщина", представена в Москва през 2000 г. Малко след премиерата една от авторките - легендарната журналистка Лариса Юдина, е намерена убита.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...